Anthem is de nieuwe, online multiplayer actie-RPG van BioWare. In deze game speel jij als een Freelancer. Een grote storm tast de wereld aan en er verschijnen verschillende, verschrikkelijke monsters. Jij bent, samen met een aantal anderen, de aangewezen persoon om hier een einde aan te maken.

5. Co-op is top

Eerder zijn we al naar een preview evenement voor Anthem geweest. Hier kwam Luuc er al snel achter dat deze game bedoeld is om co-op te spelen. Nu hebben we de game even alleen gespeeld, wat niet eens heel vervelend is. Totdat je de game met meerdere mensen gaat spelen. Constant moet je goed communiceren en samen afstemmen hoe je de monsters gaat aanpakken. Er zijn namelijk bepaalde combinaties van vaardigheden die voor enorm veel schade zorgen.

Het is fijn om de game co-op te spelen, omdat je in de open wereld niet te ver van elkaar kunt gaan. Wanneer jij alles rustig wil ontdekken, maar je teamgenoten daar anders over denken, word je naar ze toe geteleporteerd. Hier kun je zelfs niets aan veranderen en dan zit je ook nog eens vast in een laadscherm. Daarom is het leuker om deze game met vrienden te spelen.