Anthem problemen die de game ondragelijk maken om te spelen

  De nieuwste game van Bioware, Anthem kampt met een groot aantal problemen als crashes. De release ging daarom ook niet soepel en ging gepaard met een grote dosis aan kritiek van publiek en media. Lees hier alles wat mis is aan Anthem.

  10. Challenge structuur

  Na een aantal uur in Anthem te steken krijg je de tergende taak om een aantal uitdagingen te voltooien. Deze uitdagingen zijn alleen deel van de verhaallijn en moet je volbrengen om verder te gaan met het verhaal. Jammer is dat deze missies én extreem lang duren én extreem irritant zijn om te volbrengen.

  De missie heet ‘The Challenge of the Legionnaires’. Voor deze missie moet je naar vier tombes afreizen om hier bij elke tombe een aantal taken te krijgen. De meeste taken zijn redelijk simpel om te volbrengen, zo moet je melee-kills en ultimate-kills maken. Een aantal van deze taken is alleen zo irritant dat we vier pakjes paracetamol achterover moeten drukken om zo geen hoofdpijn te krijgen.

  Bij één van de taken moet je 15 kisten openmaken die verspreid zijn over de map. Dan zul je net zien dat nergens is aangegeven waar deze te vinden zijn of hoe je ze überhaupt kunt vinden. Zonder Google raad te plegen is deze taak een rotwerk om te volbrengen, waar je zo een aantal uur mee bezig bent. Dit is niet per se een van de problemen in Anthem, maar wel een zeer groot irritatiepunt.

  9. Onoverzichtelijke menu’s

  Op de negende plek van Anthem problemen staat de menu's. In Anthem heb je een aantal menu’s. Naast het menu waar je de wereldmap kunt bekijken is er ook een menu waar je door je missies kunt kijken. Dit tweede menu is zo onoverzichtelijk, aangezien niks duidelijk is aangegeven. Dit zorgt voor veel frustratie als je iets wilt lezen in de menu's.

  Als je bijvoorbeeld wilt weten welke taken je moet volbrengen voor de ‘Challenge of the Legionnaires’ zul je diep in de menu’s moeten duiken om uiteindelijk hier achter te komen. Als je eenmaal weet waar alles staat is het niet echt een heel groot probleem, maar als je nog niet compleet bekend bent met de menustructuur kan dit voor veel irritatie zorgen.

  8. Camera-problemen

  Als je midden in de actie bent en alles er aan moet doen om te overleven is het heel irritant om opeens niks meer te kunnen zien. Anthem kampt hier en daar met problemen, waardoor de camera opeens de andere kant op gaat staan, zodat jij je Javelin niet meer goed kunt zien.

  Ook gebeurt het wel eens dat de camera in een willekeurige muur of boom gaat zitten, zodat je helemaal niks meer ziet voor een korte periode. In een snelle game als Anthem zijn deze korte momenten zeer belangrijk om te kunnen overleven. Als je één seconde niet oplet of de vijand niet kan zien zou je zomaar eens dood kunnen gaan.

  7. Communicatie

  Communicatie is in een game als Anthem extreem belangrijk, vooral als je het op gaat nemen tegen een moeilijke eindbaas. Jammer dat communicatie in Anthem vrijwel niet bestaat. Naast de optie om een aantal emotes te gebruiken kun je niet echt veel communiceren met je teamgenoten.

  Als je met vrienden de game speelt zou je elkaar kunnen bellen om zo te praten, maar als je met willekeurige spelers speelt kun je niet eens met elkaar praten. Misschien is dit Bioware’s manier om te zeggen dat Anthem een game is die je met vrienden hoort te spelen, maar dit is dan wel een belabberd slechte manier om dat te laten merken.

  6. Rubberband-effect

  Samenwerking in Anthem is heel belangrijk, alleen heb je af en toe ook eens behoefte om alleen op pad te gaan tijdens een missie. Jammer is wel dat als je iets te ver van de groep afwijkt je zo weer naar de groep wordt geteleporteerd. Dit rubberband-effect zorgt voor veel frustratie als je met vreemden speelt.

  Als jij bijvoorbeeld ergens een schatkist ziet liggen, maar de groep al een stuk verder is kun je zomaar weer terug naar de groep worden geteleporteerd. Onze grootste tip voor Anthem is dus ook: Speel met vrienden. Bel elkaar op en overleg zo hoe je een missie gaat aanpakken. Zo voorkom je deze irritante situaties.

  5. Onzichtbare vijanden

  Het kan nog wel eens voorkomen dat je tijdens een gevecht een onzichtbare vijand tegenkomt. Deze vijanden kunnen jou wel schade toedienen, maar je kunt hen niet aanvallen. Dit is vooral irritant als je bezig bent met een missie waarvoor je alle vijanden moet uitschakelen.

  Deze onzichtbare vijanden verschijnen meestal na een tijdje weer, maar als dit niet gebeurt zit je met de gebakken peren. Je zult dan de missie moeten herstarten en alles weer opnieuw moeten doen. Hierdoor wordt het uitvoeren van missies een irritant iets, wat één van de grootste problemen is in Anthem.

  4. Serverproblemen

  Voordat we aan onze top 3 van Anthem problemen beginnen eerst nog even dit. Stel, je bent bijna klaar met een tergend lange missie waarbij je meerdere malen dood bent gegaan. Het zweet staat op je voorhoofd en je handen trillen. De eindbaas waar je tegen vecht hoeft nog maar een paar aanvallen te ontvangen en dan heb je hem verslagen.

  Op dit moment kan en mag er niks fout gaan. Zie hier, een serverprobleem. Het gebeurt te vaak in Anthem dat de verbinding wegvalt als je midden in een missie bezig bent. Als je hierna de game weer opstart kan je vaak wel de missie opnieuw inkomen, maar soms zul je van voren af aan moeten beginnen. Dit is één van de meest irritante problemen in Anthem.

  3. Missie-ontwerp

  We beginnen onze top 3 aan Anthem problemen met het ontwerp van de missies. Het is waar dat rondvliegen in de open wereld van Anthem geweldig voelt. Javelins hebben geweldige krachten en bewegen heerlijk. Alleen uiteindelijk gaat het om de missies. En laat dat nou net één van de meest slechte dingen zijn aan Anthem. Hier en daar worden de missies wel goed afgewisseld, maar het komt er uiteindelijk op neer dat je steeds hetzelfde moet doen.

  Missie ontvangen, vijanden neerschieten, iets terughalen, wat meer neerschieten, iets activeren, meer rondes aan vijanden, einde missie en terug naar Fort Tarsis. Voltooien en herhalen. Dit is het grootste deel van de missies in Anthem, wat op een gegeven moment redelijk saai begint te worden.

  2. Laadschermen

  De runner-upvan Anthem problemen zijn de laadschermen. In een eerdere special van ondergetekende werd dit al behandeld, maar Anthem, doe alsjeblieft iets aan de eindeloze stroom aan tergend lange laadschermen. Een game spelen doe je niet om te genieten van de laadschermen tussen missies. In Anthem zitten deze trouwens niet alleen tussen missies door, maar kun je bijna niks doen zonder dat er een laadscherm aan te pas komt.

  Ga je even je Javelin aanpassen? Laadscherm. Wil je een missie starten? Laadscherm. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dan zouden we depressief worden en de game nooit meer willen aanraken. één van de grootste problemen in Anthem.

  1. Game crashes

  Op nummer één van grootste Anthem problemen staat natuurlijk de crashes op de PlayStation 4. In een Tweet van EA werd er bevestigt dat de PlayStation 4 versie van Anthem er soms voor kan zorgen dat de gehele console gewoonweg uitvalt en crasht.. Nu zijn laadschermen, serverproblemen en onzichtbare vijanden al irritant, maar wat als een probleem ook voor oprechte schade kan zorgen.

  EA liet al weten dat zij dit probleem aan het onderzoeken zijn, maar in de tussentijd blijven er natuurlijk mensen de game spelen. Een extreem groot probleem waarvan we hopen dat het snel wordt opgelost. De crashes in Anthem is een probleem dat snel opgelost moet worden.

  Anthem crashes en problemen zorgen voor irritatie

  Alhoewel Anthem met een groot aantal problemen te maken heeft blijft het een redelijk goede game. Vooral als je samen met vrienden speelt is het een genot om door de wereld heen te vliegen en missies te volbrengen. Alleen is het grote aantal problemen niet zo snel over het hoofd te zien.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.