Alpha film wiki - Dit moet je weten voordat je naar de bios gaat

Article
woensdag, 29 augustus 2018 om 18:00
xgn google image
Op 30 augustus komt er een waar avontuur naar de bioscopen: Alpha. De film draait om de allereerste band tussen mens en hond en belooft een indrukwekkend verhaal te worden. Wij brengen je in deze Alpha film wiki op de hoogte van alles dat je moet weten voordat je de film gaat zien!
Alpha is een avontuur dat draait om de band tussen een mens en een hondachtige. In de tijd dat de film zich afspeelt was dit een wolf, want honden waren er nog niet. We weten niet precies hoe deze band is ontstaan, maar er zijn wel tekenen dat er eeuwen geleden al mensen waren die samen met hondachtigen leefden.

Verhaal over hoe de mens zijn trouwste vriend ontdekte

Alpha is een fictief verhaal dat zich eeuwen geleden afspeelt. Om precies te zijn in de ijstijd, zo’n 20.000 jaar geleden. Het gaat over de jongen, Keda, die tijdens de jacht in een ravijn valt en zo afgezonderd raakt van zijn familie en vrienden. Zij denken dat de jongen dood is.
Maar niets is minder waar. De jongen leeft nog en staat op het punt om op een groot avontuur te gaan. Tegelijkertijd is er namelijk een wolf die verstoten wordt uit zijn groep. Deze wolf raakt gewond en Keda besluit hem te helpen.
In het begin zijn de twee bang voor elkaar. Maar langzamerhand wint Keda het vertrouwen van de wolf en al snel gaan ze samen op pad om te overleven. Tijdens hun avontuur moeten ze namelijk door een onherbergzaam gebied reizen en worden ze aangevallen door wilde dieren. Zo ontstaat er een band tussen de twee die later de eerste vriendschap tussen mens en hondachtige kenmerkt.
137957 2

Slim gebruik van CGI

In Alpha reizen we terug de tijd in naar de prehistorie. De aarde is in de film een stuk ruiger dan de wereld die we vandaag de dag kennen. Zo liepen er destijds mammoeten en sabeltandtijgers rond, dieren die er vandaag de dag niet meer zijn.
Albert Hughes, regisseur van de film, pakt daarom flink uit met het gebruik van animaties. Er zijn niet alleen geanimeerde dieren, ook de omgeving is voor een groot deel door CGI ingevuld. Zo barst er bijvoorbeeld een vulkaan uit in de film, zoals we in bovenstaande trailer kunnen zien.
De regisseur heeft slim gebruik gemaakt van CGI, maar mengt deze beelden met echte beelden van zowel de omgevingen en dieren. De wolf in de film is bijvoorbeeld 100% echt!
137958 1

Speciaal voor de film een taal ontwikkeld

In een film die zich afspeelt tijdens de ijstijd is het niet heel logisch als iedere acteur vloeiend Engels spreekt. De taal bestond toen nog helemaal niet, maar er werd natuurlijk wel gecommuniceerd. Dus moest er een oude taal gebruikt worden. Maar wat spraken de mensen in die tijd?
Niemand weet het. Er was daarom ook geen andere bestaande taal die goed zou klinken in deze film. Dus besloot de regisseur om een hele nieuwe, fictieve, taal te laten ontwikkelen voor Alpha om alles authentiek te laten klinken. De taal werd ontwikkeld door Christine Schreyer, een professor antropologie aan de universiteit van Brits Colombia.
Zij is gespecialiseerd in proto talen, waaronder bij ruwe inschatting de taal die in deze tijd gesproken werd valt. Sommige talen zijn volgens Schreyer gerelateerd aan elkaar. Ze begon een studie die ruim twee jaar geduurd heeft om de nieuwe taal voor Alpha te ontwikkelen en noemde deze Beama (ook bekend als Cro-Magnon).
Schreyer is ook niet de minste om aan de taal te werken. Ze was eerder al verantwoordelijk voor de taal op Krypton in Man of Steel en de buitenaardse taal in de Power Rangers film. Ze weet dus heel goed wat ze moet doen om iets authentiek te laten klinken.
137959 1

Durf jij dit avontuur te beleven?

Alpha is een film waarin overleven centraal staat in een tijd dat mens en dier nog op elkaar jaagde. Er raken dus veel dieren gewond en ook Keda en de wolf zijn vaak in gevaar. Deze beelden kunnen best heftig zijn. Daarom is de film alleen geschikt voor kijkers boven de 12 jaar.
Als jij dit spannende verhaal durft te beleven kun je vanaf morgen naar de bioscoop. Alpha draait vanaf 30 augustus in 3D en IMAX 3D.

Populair Nieuws