Alles wat we weten over Call of Duty 2021

Article
maandag, 15 maart 2021 om 15:00
black ops cold war nuketownf1606294795
Momenteel leven we in een onzekere tijd. Hoelang mogen we nog thuis op elkaars lip zitten, wanneer mogen we weer naar kantoor en wanneer kunnen we weer gaan pompen in de sportschool? Gelukkig is één ding wel zeker, dit jaar krijgen we wederom een nieuwe Call of Duty game in onze schoot geworpen. Wat we nu al weten over Call of Duty 2021 lees je hier.

Welke studio krijgen we dit jaar?

Zoals iedereen hopelijk al weet, wordt Call of Duty telkens door een verschillende studio gemaakt. De ene keer zien we Treyarch langskomen en de andere keer is het Raven Software of Sledgehammer Games. Hierdoor gaat de geruchtenmolen ieder jaar harder draaien. Welke studio gaat het dit jaar proberen om zijn voorganger te overtreffen? Nu is er nog niks zeker over welke studio Call of Duty 2021 op zich zal nemen, maar de meeste geruchten wijzen op Sledgehammer Games.
Dit is de studio die ons Call of Duty WWII bracht. Na de release van deze titel hebben alleen wel veel personen de studio verlaten, waardoor Sledgehammer Games eigenlijk alleen een ondersteunende rol zou krijgen in de toekomst. Onderhand zijn er gelukkig wel weer nieuwe mensen aangenomen, wat zou verklaren dat de studio aan Call of Duty 2021 aan het werk is.
warzonef1615809226

Call of Duty 2021 gameplay

Het is misschien moeilijk te raden, maar als Sledgehammer Games daadwerkelijk de nieuwe Call of Duty gaat ontwikkelen zullen er verschillende dingen veranderen in de gameplay ten opzichte van Call of Duty Black Ops Cold War. De Call of Duty-games van Sledgehammer verschillen niet zo erg als het gaat om modi, campagnes of gameplay, maar wat er wel elke keer verschilt is hoe jouw karakter zich voortbeweegt.
Als we bijvoorbeeld kijken naar Advanced Warfare, daar zagen we de meest aparte bewegingen, zoals dubbele sprongen en Jetpack-boosts. Of dit een goede beslissing was zullen we aan jullie overlaten, maar Call of Duty 2021 zal geheid komen met aparte manieren van bewegen die we nog niet eerder hebben gezien.
call of duty black ops cold warf1604330059

Call of Duty 2021 op next-gen

Het ligt misschien net zo voor de hand als het voor 9 uur thuis zijn, maar Call of Duty 2021 zal op zowel de vorige generatie als de huidige generatie consoles uitkomen. Dit zorgt er wel voor dat de studio én meer tijd nodig zal hebben om de game voor ieder platform te optimaliseren én dat de PS5 en Xbox Series X-versie een grote upgrade moet krijgen. Want laten we eerlijk zijn, gamen met dezelfde graphics die we nu hebben kan echt niet meer als de nieuwe titel uitkomt.
Ook kunnen we verwachten dat PS4- en PS5-spelers gewoon nog samen kunnen spelen, wat hetzelfde geldt voor Xbox. Daarbij zal de next-gen-versie er wel beter uit gaan zien en ook soepeler gaan spelen, zoals we mogen verwachten.
call of duty black ops cold war zombiesf1601536492

De nieuwe setting

De setting van Call of Duty 2021 is misschien wel het meest belangrijke wat er is. De ene speler vindt de ouderwetse setting van Cold War beter en de andere gaat liever naar de toekomst, wat we zagen in onder andere Advanced Warfare en Black Ops 3. Nu Sledgehammer Games waarschijnlijk de game gaat ontwikkelen is dit niet goed in te schatten. De studio heeft tot nu toe alleen gewerkt aan Advanced Warfare en WWII. Dit zijn natuurlijk twee uitersten.
Wat volgens verschillende bronnen de grootste kans zal hebben is een futuristische setting in World War 3. Dit gaat natuurlijk voor futuristische wapens en voertuigen zorgen. Of we hier blij mee moeten zijn weten we niet. Het meerendeel van de COD-spelers prefereert namelijk wel de ouderwetse setting, zonder teveel poespas.
call of duty advanced warfare 61223

Call of Duty 2021 release

Wanneer kunnen we genieten van de nieuwe Call of Duty? Is dit over een maand? Of misschien pas aan het einde van het jaar? Daar hebben we een redelijk duidelijk antwoord op: verwacht Call of Duty 2021 in ieder geval aan het einde van dit jaar. Als we namelijk kijken naar de eerdere releases was dit keer op keer rond november. Cold War kwam uit op 12 november, Modern Warfare kwam het jaar ervoor uit op 25 oktober, dus het zou meer dan logisch zijn dat Call of Duty 2021 ook ergens rond deze tijd uit zal gaan komen.