Alles wat je moet weten over The Rings of Power seizoen 2

Article
zaterdag, 01 juni 2024 om 11:00
the rings of power seizoen 2 sauron 1
Dit jaar gaat The Rings of Power weer verder. Maar wat kunnen we allemaal verwachten van seizoen 2? Lees nu alles over het nieuwe seizoen van The Lord of the Rings-serie.
Let op: dit artikel bevat spoilers over The Rings of Power seizoen 1!

Sauron gaat los

Toen The Rings of Power werd aangekondigd, was het meteen duidelijk dat de serie zich zou gaan afspelen in The Second Age - het tijdperk voor de val van Sauron. De villain speelt dan ook een grote rol in de serie en deze keer dus niet in de vorm van een groot oog boven Barad-dur.
In het eerste seizoen is het alleen nog niet bekend wie Sauron precies is. Galadriel (gespeeld door Morfydd Clark) heeft een sterk vermoeden dat de rechterhand van Morgoth nog leeft, maar de villain houdt zich wijselijk op de achtergrond.
Pas helemaal aan het einde van seizoen één wordt duidelijk dat Halbrand (Charlie Vickers) niet daadwerkelijk Halbrand is, maar Sauron in vermomming. Dat laatste was voor Vickers zelf ook een verrassing, want pas na het filmen van de tweede aflevering kreeg hij te horen dat hij de Dark Lord zou spelen.
Maar nu de identiteit van Sauron bekend is, zal het tweede seizoen een heel ander verhaal gaan volgen. De villain is nu vrij om zijn gang te gaan en volgens de showrunners zal hij dat dan ook zeker gaan doen.

Komst van een oude ‘bekende’

In seizoen 2 zullen we niet alleen weer Galadriel en Sauron zien, maar ook een hoop andere bekenden. Zo zullen onder andere Elrond (Robert Aramayo), Durin (Owain Arthur), Arondir (Ismael Cruz Córdova), Isildur (Maxim Baldry), Disa (Sophia Nomvete) en Nori (Markella Kavenagh) weer terugkeren.
Maar er is ook ruimte voor nieuwe gezichten. Zo is er recent een nieuwe en opvallende rol bekendgemaakt voor The Rings of Power seizoen 2. Amazon heeft onthuld dat Rory Kinnear niemand minder dan Tom Bombadil zal spelen.
Bombadil is een spraakmakend figuur uit The Fellowship of the Ring. In het boek redt hij de Hobbits niet één, maar twee keer en wordt het duidelijk dat hij enorm krachtig is en extreem oud - mogelijk zo oud als Middle-Earth zelf. Maar het mysterieuze personage heeft geen zin om zich te mengen in wereldse conflicten als de strijd tegen Sauron.
Peter Jackson besloot om Tom Bombadil te schrappen uit de verfilming van The Fellowship of the Ring, waardoor hij nooit op het witte doek is verschenen - tot onvrede van sommige fans. Met The Rings of Power zal het personage nu dus wel zijn momentje in de spotlight krijgen, maar het is afwachten wat zijn rol is in het verhaal.
De verschijning van Bombadil is in ieder geval verrassend. In The Fellowship of the Ring had hij een duidelijke mening over zijn rol in het conflict, dus het zou opvallend zijn als hij deze keer wel zijn krachten inzet tegen Sauron.

Wanneer verschijnt het nieuwe seizoen?

Het is alweer een tijdje geleden dat het eerste seizoen van The Rings of Power verscheen. De show ging in première in september 2022, alweer bijna twee jaar geleden. Seizoen 2 heeft tijdens de productie dan ook de nodige vertraging gehad. Zo moest er zelfs een tijdje worden gefilmd zonder showrunners, vanwege de staking in Hollywood.
Maar dit jaar komt seizoen 2 er eindelijk aan. Het was al een tijdje duidelijk dat het nieuwe seizoen in 2024 in première moest gaan, maar het was niet bekend wanneer precies. Dat is nu wel bekend, want de eerste aflevering zal op 29 augustus op Prime Video verschijnen.
Net zoals het eerste seizoen zullen er weer acht afleveringen komen. Fans zullen elke week op een nieuwe aflevering moeten wachten, maar de eerste drie afleveringen zijn meteen te bekijken op 29 augustus. Dat betekent dat de season finale verschijnt op 3 oktober.

Populair Nieuws