Origin Access - Alles wat je moet weten

  EA heeft de abonnementsdienst Origin Access aangekondigd voor de PC. Abonnees krijgen voor een klein bedrag per maand toegang tot een groot aantal EA-games, kunnen nieuwe releases vervroegd spelen en krijgen bovendien korting op hun aankopen. Maar wat houdt de dienst precies in en wat zijn de voor- en nadelen? Lees hier alles wat je moet weten over Origin Access!

  Wat is Origin Access?

  Origin Access is, zoals hierboven kort beschreven, een service voor PC gamers op basis van een abonnement. Het is vergelijkbaar met EA Access, de abonnementsdienst van EA voor Xbox One gebruikers. EA Access ging in 2014 van start en is nog steeds beschikbaar voor gamers op de Xbox One.

  Leden van Origin Access krijgen toegang tot een hoop verschillende EA-games via The Vault, de bibliotheek waarin deze games worden aangeboden. Gebruikers kunnen deze games downloaden en ongelimiteerd spelen. Aangezien je elke maand 3,99 euro betaalt, krijg je via deze dienst toegang tot een hoop games voor vrij weinig geld.

  Origin Access wordt gelanceerd met 15 PC games in The Vault, waaronder Battlefield 4, Dragon Age Inquisition, De Sims 3 en This War Of Mine. De bibliotheek zal na verloop van tijd aangevuld worden met andere games van EA en onafhankelijke ontwikkelaars. Wanneer je deze games downloadt via de dienst, blijven deze beschikbaar zo lang je lid bent. Wanneer je abonnement voorbij is, blijft je voortgang wel opgeslagen maar kan je de games niet meer spelen; neem je weer een abonnement, dan kan je overal weer bij.

  Bovendien krijgen leden van Origin Access vervroegde toegang tot het spelen van EA-games. Zo kunnen leden van de dienst deze games al dagen voor release spelen! Bovendien worden al je statistieken en voortgang opgeslagen, zodat je weer verder kan waar je bent gebleven als je de game besluit te kopen. Verder geeft de service korting: leden van Origin Access besparen 10 procent op hun aankopen, of het nu gaat om volledige games, DLC of andere expansies.

  Voor wie is het?

  Deze dienst is natuurlijk ideaal voor PC gamers, maar dan ook alleen voor PC gamers. Gamers op de Xbox One kunnen terecht bij EA Access, maar gamers op andere platformen kunnen hier niet van profiteren. Voor de PC gamers is het echter een mooie uitkomst: voor weinig geld krijg je toegang tot een bibliotheek met een hoop grote EA-games.

  Daarom is deze dienst natuurlijk ook uitermate geschikt voor fans van EA. Ben je weg van EA-games en koop je elke titel van EA bij release? Natuurlijk biedt de dienst niet meteen de nieuwe releases gratis aan, maar je verkrijgt ze wel met 10 procent korting en je kan deze games voorafgaand aan release al spelen. Zo zitten al je vrienden nog te wachten tot de game in de schappen verschijnt en jij hebt ‘m allang gespeeld!

  Ook is de service een uitkomst voor gamers met een budget. Hou je van gamen, maar heb je het niet zo breed? Met Origin Access krijg je voor 4 euro per maand toegang tot minstens 15 games. Natuurlijk kan het zijn dat niet al deze games jou aanspreken, maar titels als Battlefield 4 of Dragon Age Inquisition kan je niet voor 4 euro aanschaffen: je verliest dus zeker geen geld via deze dienst.

  Voordelen en nadelen

  Natuurlijk zitten er ook verschillende voor- en nadelen aan deze dienst. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

  Voordelen:

  • Het is goedkoop: voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot een hoop games, die beschikbaar zijn zolang je lid blijft van de service
  • Je krijgt eerder toegang tot games van EA. Zo kan je de game voorafgaand aan release al spelen en kan je vervolgens beslissen of je de game wil kopen of niet. Doe je dit wel, dan wordt je progressie gewoon overgezet naar de volledige game.
  • Als lid van Origin Access krijg je 10 procent korting op games, DLC en andere uitbreidingen voor EA-games.

  Nadelen:

  • Origin Access is alleen voor PC gamers beschikbaar. Xbox One gamers kunnen aan de slag met EA Access, maar voor andere gamers blijft een soortgelijke dienst tot nu toe uit.
  • Nieuwe titels zullen niet meteen beschikbaar zijn om te spelen in The Vault. Het zal dus voornamelijk om oudere games gaan. Verwacht dus niet meteen de nieuwste FIFA of Battlefield te kunnen spelen met je abonnement.

  Wanneer is het beschikbaar en wat kost het?

  De dienst is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland, maar al wel in de VS, Canada, het VK en Duitsland. Binnenkort wordt Origin Access in meer landen beschikbaar gemaakt, waarschijnlijk zal Nederland dan ook volgen. Voor Origin Access betaal je 3,99 euro per maand.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.