Alle Nintendo NX geruchten op een rijtje

Article
zondag, 11 september 2016 om 17:00
xgn google image
Er gaan genoeg Nintendo NX geruchten rond over het wereldwijde web. Het is inmiddels moeilijk om bij te houden wat er nou allemaal wordt beweerd over de mysterieuze nieuwe Nintendo console. Daarom hebben we alles op een rijtje gezet zodat er een duidelijk beeld is van wat we kunnen verwachten van de Nintendo NX.
De releasedatum voor de Nintendo NX is momenteel maart 2017, maar Nintendo heeft zelf nog weinig informatie vrijgegeven over haar nieuwe console. Toch wordt er veel verwacht van de Nintendo NX. Of de nieuwe console deze verwachtingen ook kan waarmaken is nog maar de vraag. Daarom hebben we de Nintendo NX geruchten nog even op een rijtje gezet.

Een console voor iedereen

De Nintendo NX moet de console voor iedereen worden. Of je nou een hardcore gamer bent die tot diep in de nacht Super Mario Bros speelt of een casual gamer die het leuk vindt om in de middag een potje Mario Kart te spelen, de Nintendo NX moet voor ieder wat wils hebben.
Hiermee hoopt Nintendo een groot publiek aan te spreken. Of dit publiek de Nintendo NX gaat kopen ligt natuurlijk ook aan de prijs. Eerst werd beweerd dat de prijs sowieso al lager zou liggen dan de huidige consoles, maar van wat we gehoord hebben zal de Nintendo NX nog goedkoper zijn.
97362 2

Zowel thuis als onderweg

Stel je voor. Je zit nog een half uur in de trein totdat je thuis bent. Om de tijd te doden haal je je Nintendo NX uit je tas en begin je aan een van je recent gekochte games. Je merkt maar net op tijd dat de trein is aangekomen bij jouw halte; je was zo in het spel opgegaan dat je alles om je heen even was vergeten.
Eenmaal thuis kan je jezelf niet weerhouden om verder te spelen. Je doet je televisie aan en plaatst de Nintendo NX in de dock. Ondertussen zet je wat snacks klaar zodat je tijdens het spelen niet meer hoeft op te staan. Nu kun je met de bijbehorende controllers het volgende level in duiken. Is dit niet waar elke gamer van droomt?
In deze afbeelding is te zien hoe de controllers er uit zien volgens Nintendo NX geruchten.
Een van de grootste Nintendo NX geruchten is dat de console zowel geschikt is voor onderweg als voor thuis. De Nintendo NX zal dus een hybride zijn. Volgens dezelfde Nintendo NX geruchten heeft de handheld versie van de Nintendo NX aan weerszijde van het scherm afneembare controllers.
Deze werken niet via elektronische signalen, maar via een infrarood camera. Deze camera registreert de knophandelingen van de speler. Wat voor controllers de Nintendo NX zal gebruiken bij het spelen via je televisiescherm is nog niet duidelijk. Ze zullen in ieder geval motionsensors hebben. Ook zal er op de controllers een share-button zitten.
97368 1

Zeg vaarwel tegen CD's

CD's krassen snel, zijn veel te buigbaar en voor je het weet een keer stuk. Dit is dan ook de grootste reden dat de Nintendo NX gebruik gaat maken van cartridges.Volgens een van de Nintendo NX geruchten houdt een Japanse chipfabrikant, die onder andere ook cartridges ontwikkelt voor de 3DS, zich ook bezig houden met het maken van cartridges voor de Nintendo NX.
En aangezien Nintendo met de Nintendo NX een groot publiek benadert, zou het niet geheel verbazingwekkend zijn dat Nintendo ervoor kiest om gebruik te maken van cartridges. Deze zijn veel steviger en meer geschikt voor massaproductie. Toch was dit een van de meest onverwachte Nintendo NX geruchten.
Nintendo NX geruchten
97375

Regiovrij

In tegenstelling tot zijn voorgangers zal Nintendo NX mogelijk regiovrij zijn. Dit zou kunnen betekenen dat je games zou kunnen spelen die niet beschikbaar zijn in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan games zoals Captain Rainbow, Disaster: Day of Crisis en Doshin the Giant. Deze titels kwamen wel uit in Japan en Europa, maar de games kwamen nooit uit in de Verenigde Staten.
Als de Nintendo NX regiovrij is zullen er geen teleurgestelde fans zijn. Ze kunnen de games die niet in hun land zijn uitgekomen simpelweg online bestellen.
97378

Wat gaan we spelen?

Dat is natuurlijk een belangrijke vraag voor iedereen die van plan is de Nintendo NX te kopen. Tot nu toe zijn er een aantal Wii U games voor de Nintendo NX aangekondigd. Onder meer The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon, Super Smash Bros. en ook Pikmin 4. Deze games zijn aangekondigd.
Ook zou zal er mogelijk een Pokémon game voor de Nintendo NX verschijnen. Of dit Pokémon Sun en Moon zullen zijn is nog niet duidelijk, maar dat lijkt voorlopig onwaarschijnlijk.
Houd er rekening mee dat al de opgenoemde features van de Nintendo NX geruchten zijn. Of deze geruchten nou echt waar zijn, zullen we pas weten wanneer de Nintendo NX wordt onthuld. Om nog een gerucht aan de lijst met Nintendo NX geruchten toe te voegen: De Nintendo NX wordt mogelijk getoond op de Tokyo Game Show.