Alle nieuwe PS4 games op een rijtje die aangekondigd zijn tijdens Paris Game Week

  Voor PlayStation 4-bezitters was het genieten geblazen tijdens de Sony Paris Games Week conference. Niet alleen werden we met trailers opnieuw herinnerd aan al het moois dat nog uit gaat komen op de PS4, ook heel wat nieuwe ps4 games zijn aangekondigd. Hier lees je welke Paris Games Week aankondigingen er zijn gedaan!

  Sony overspoelde iedereen met trailers van veelbelovende games tijdens de Paris Games Week. Zo is Kratos te zien met zijn zoon in de aankomende God of War, slingert Spider-Man door Manhattan en liet The Last of Us 2 zich ook na lange tijd zien. Toch deed Sony er nog een schepje bovenop en verraste met een flink aantal nieuwe ps4 games, waaronder PlayStation VR games.

  On Rush

  Het Britse Codemasters gaat al een aantal decennia mee en is bekend van de wat serieuzere racegames. Niet voor niets hebben de ontwikkelaars de licentie voor de Formule 1 en DiRT, waarmee fans van autosport en simulatie goed aan hun trekken kunnen komen. Nu komen ze met On Rush, waarmee ze zich van hun andere, speelsere kant tonen.

  In de trailer gaat het er wild aan toe met quads, motoren en auto’s. Regels lijken er niet echt te zijn, dus voel je vrij om tegenstanders naar de Filistijnen te beuken. On Rush doet denken aan Evolution Studios’ Motorstorm games, waarvan Apocalypse uit 2011 het laatste deel was. Dat is ook niet heel gek, aangezien Evolution in 2016 is opgedoekt en de ontwikkelaars zijn overgestapt naar Codemasters.

  Uit de trailer blijkt de game een releasedatum in de zomer van 2018 te hebben. Of het om een PlayStation exclusieve titel gaat, is nog niet bekend.

  Ghost of Tsushima

  Aan stijl ontbrak het Sony niet tijdens de Paris Games Week. Sucker Punch, ontwikkelaar van de InFamous serie, komt met een nieuwe game over samoerai. In de trailer was geen gameplay te zien, maar kregen spelers een goede indruk van de stijl en sfeer.

  Ghost of Tsushima is één van de nieuwe PS4 games en krijgt een open wereld. Er zijn indrukwekkende landschappen en gebouwen uit het oude Japan te zien, want spelers kruipen in de huid van één van de laatste samoerai om tegen de Mongolen te vechten. Als we wat van de trailer kunnen leren, komen daar veel sluipmomenten, katana’s en paarden aan te pas. De game komt sowieso naar de PlayStation 4, maar wanneer is op dit moment nog de vraag.

  Erica

  Verhalende games die ons lastige keuzes voorschotelen kennen we al, maar Erica gaat nog een stapje verder. Deze titel vervaagt namelijk de grens tussen game en film, zoals in de trailer te zien is. Sony komt namelijk met een interactieve film waarbij je zelf bepaalt hoe hoofdrolspeelster Erica in bepaalde situaties handelt.

  Zij moet namelijk een moord oplossen en komt al snel in een kat-en-muisspel terecht als de dader contact met haar opneemt. Erica is te spelen via Playlink met een app op je smartphone. Wanneer de interactieve film op de PS4 uitkomt is nog niet bekend.

  Oure

  De spiritueel ogende puzzelgame Oure is ook aangekondigd. In deze bijzondere titel, exclusief voor de PS4, speel je als een kind dat in een Chinese draak kan veranderen en door de lucht vliegt. In de trailer kom je erachter hoe dat eruitziet.
  Spelers gaan op zoek naar relieken achtergelaten door een oude beschaving en moet je Titans opzoeken.

  De indiegame komt van ontwikkelaar Heavy Spectrum Limited en doet denken aan Abzu en Journey. Bovendien is er goed nieuws voor fans van dit soort games, want Oure is meteen al beschikbaar vanaf de aankondiging! Nieuwe PS4 games die je meteen kan spelen willen we natuurlijk allemaal.

  Guacamelee 2

  In 2013 kwam platformer Guacamelee uit, waarin je als de held Juan speelt. Sony heeft nu een vervolg aangekondigd. Juan moet opnieuw het kwaad bestrijden en trekt daarvoor zijn strakke, maar macho outfit aan. Hij komt tegenover een nieuwe vijand te staan, de Mask of Vengeance.

  Via bovenstaande video is de trailer te zien. De 2D game heeft nieuwe features zoals Dimensional Waves en een co-op voor maximaal vier spelers, maar moet vooral vertrouwd aanvoelen. Wanneer de game uitkomt is nog niet helemaal duidelijk, maar het zou ‘binnenkort’ moeten zijn.

  Concrete Genie

  Tussen de actievolle nieuwe PS4 games heeft Sony ook de tijd genomen om spelers wat artistieker werk te laten zien. Concrete Genie is een nieuwe game van Pixelopus, die ook Entwined heeft gemaakt. Spelers lopen door een versierde stad als de jongen Ash, die dankzij een speciale kwast kan communiceren met tekeningen en ze tot leven brengt.

  Concrete Genie is een plaatje om te zien en weer eens wat anders dan de rest. De kleuren en magische tekeningen kunnen voor een verfrissende ervaring gaan zorgen. De game komt in 2018 uit. Via bovenstaande video is de trailer te zien.

  Spelunky 2

  Behalve Guacamelee krijgt ook Spelunky een vervolg. In 2013 kwam de originele Spelunky uit voor de PlayStation 3. Ontwikkelaar Mossmouth zat hierachter en maakt ook het tweede deel, genaamd Spelunky 2. Eén van de kleinere, maar leuke nieuwe PS4 games die aangekondigd zijn.

  Niet het hoofdpersonage uit deel één, maar de dochter daarvan is degene die je ditmaal bestuurt. Vaderlief heeft zijn ‘avontuurlijke’ genen doorgegeven zo blijkt maar, want ook nu ga je op zoek naar schatten en moet je vallen ontwijken. Een releasedatum is er nog niet, maar het is wel zeker dat de game naar de PS4 komt.

  The Hong Kong Massacre

  In 2014 is de top-down shooter The Hong Kong Massacre al aangekondigd, maar sindsdien is het stil geweest. Daarom komt het als een verrassing dat we nu alsnog een trailer te zien kregen. De game wordt ontwikkeld door het Zweedse Vreski en lijkt op een realistischere versie van Hotline Miami.

  De trailer toont een grimmige sfeer en veel heftige vuurgevechten in Hong Kong bij nacht. De game kent een slowmotioneffect zoals Max Panye dat heeft, alleen ziet de speler nu alles van boven. Net als de meeste nieuwe PS4 games die zijn aangekondigd, komt ook The Hong Kong Massacre volgend jaar uit op de PS4.

  Bow to Blood

  Naast de eerder genoemde games zijn er ook heel wat VR-games aangekondigd, waarmee Sony nog steeds dik in lijkt te zetten op Virtual Reality. Een nieuwe titel is Bow to Blood, waarmee je als kapitein van een luchtschip gevechten met anderen voert. Bow to Blood komt in 2018 uit voor de PlayStation 4. Veel is er nog niet bekend.

  Blood and Truth

  Van London Studio, de makers van The London Heist, komt nu ook Blood and Truth. Blood and Truth is een VR-game die is geïnspireerd door eerstgenoemde titel. Spelers lopen rond in een regenachtig London en moeten als Ryan Marks, Special Forces soldaat, zijn familie redden van een meedogenloze maffiabaas.

  De game is compleet in VR te spelen en levert veel schiet- en stealthgameplay. Het is dus vast niet zo moeilijk je als een ware spion te wanen in deze game. Behalve de trailer die je via bovenstaande video kunt bekijken, is er nog weinig bekend. Zo moet er ook nog een releasedatum volgen.

  Megalith

  Disruptive Games komt met Megalith en heeft tijdens de Paris Games Week zijn eerste trailer getoond. In Megalith vechten Titans tegen elkaar om kampioen te worden en zichzelf tot God te kronen.

  In een rotsachtig natuurgebied is één van de titans te zien, die zich klaar lijkt te maken voor de strijd. De PlayStation VR–titel komt in 2018 uit voor de PS4. Bekijk hierboven de trailer.

  Wat vind jij van de nieuwe PS4 games? Zijn deze titels interessanter dan de al eerder aangekondigde games, of moet er eerst maar eens meer bekend worden? We zijn benieuwd naar je mening.

  Megalith

  Verkijgbaar vanaf 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.