Alle informatie van Call of Duty: Advanced Warfare

Article
dinsdag, 16 september 2014 om 13:38
xgn google image
Call of Duty: Advanced Warfare ligt 4 november in de winkels, en om je op de release voor te bereiden heeft XGN alle informatie die we tot nu toe weten op een rijtje voor je gezet.

Het verhaal

Het is 2054, een jaar waarin de terroristische organisatie genaamd KVA een wereldwijde aanslag heeft gepleegd op kernreactoren, waaronder die van de V.S. Overal is het een grote puinhoop, aangezien er veel bestuurd wordt door technologie en stroom krijgt dat afkomstig is van die reactoren. De overheid kan hierdoor weinig weerstand bieden tegen de KVA, en daarom vechten er kleine legers (PMC’s) voor hun land. Zij nemen het op tegen de KVA, en daar hoor jij bij.
Je speelt als Jack Michell, een voormalige Amerikaanse marinier die zijn linkerarm verloor in zijn strijd in Seoul, Zuid-Korea. Hij gaat aan de slag bij de Atlas Corporation, wat de grootste en sterkste PMC ter wereld is. Ook aan technologie komt de organisatie niets tekort; het bedrijf heeft de meest geavanceerde snufjes die je maar kunt bedenken. Jonathan Irons (ingesproken en uitgebeeld door Kevin Spacey) is de baas en oprichter van Atlas, en gaat de strijd aan tegen de KVA om democratie overal ter wereld te laten gelden en balans te brengen in de aanwezige macht. Uiteraard ga jij hem helpen.
In de singleplayer zul je op de volgende locaties moeten gaan vechten: Seattle, San Francisco, Detroit, Lagos, Seoul, Griekenland en het Balkan gebergte.
56217

De gameplay

Het zou Call of Duty niet zijn als we niet met een geweer in de hand hordes vijanden mogen afknallen. Dit zal dus ook niet veranderen, maar er zullen wel wat aanpassingen worden gemaakt. Door de technologische vooruitgang die de game kent is veel van de schermtekst bijvoorbeeld verdwenen; informatie over het aantal kogels dat je hebt wordt nu via hologrammen op je wapen weergegeven. Wanneer je in een voertuig zit zal er een hoop informatie op de voorruit worden geprojecteerd, wat de ervaring vloeiender maakt.
Daarnaast zijn er wat aanpassingen gedaan aan de gevechten. Sommige wapens hebben namelijk speciale ammunitie die zichzelf bijlaadt. Net zoals dat al jaren gaat met het herstel van je levensbalk, kun je achter een muurtje gaan zitten om je ammunitie weer op te laden.
En dan is er uiteraard de toevoeging van het exoskelet, wat een speciaal pak is waardoor soldaten (en dus jij als speler) buitengewone dingen kunnen doen. Zo kun je metershoog springen, jezelf afremmen in een vrije val en is het zelfs mogelijk om onzichtbaar te worden. Ook word je door het pak sneller, sterker en worden je zintuigen aangescherpt. Het pak zal uit te breiden zijn door punten te verzamelen in de singleplayer.
56216 6

De multiplayer

Eerder schreef Stefan al een special over de vernieuwingen in de multiplayer. Hierin beschreef hij de toevoeging van het exoskeleton en hoe het nieuwe Pick 13-systeem werkt. Ook werd er uitgebreid verteld over de vele aanpassingen die je kunt doen aan je wapens en dergelijke, en vertelde hij over de nieuwe spelmodus Uplink. Voor al deze informatie: lees de special even, of bekijk onze preview. Voor meer info: lees hieronder verder.
Er is de afgelopen dagen namelijk meer informatie gegeven over maps en modi. Zo werd er informatie gegeven over de nieuwe map genaamd Recovery. Het is een kleine map op een vulkaan op Hawaii. Er zullen veel kleine gangetjes en hoekjes zijn die goed kunnen worden benut met een shotgun. Halverwege de speeltijd zal de vulkaan uitbarsten, waardoor alle spelers naar een nieuw te bereiken deel van de kaart moeten vluchten. Hier gaat het gevecht uiteraard door, maar de map is iets minder compact waardoor er ruimte is voor wat lange afstand gevechten.
Ook onthulde Sledgehammer de map Retreat, een resort van Atlas in China. Door de verschillende hoogtes, kleine gangetjes en binnenplaatsen biedt de map veel variatie en kunnen er veel modi op worden gespeeld. Er is ook een nieuwe speelmodus onthuld, namelijk Momentum. Hierin moeten spelers verschillende punten in een level zien te bemachtigen om zo punten te scoren. De modus lijkt hierdoor erg op Domination. Het verschil is dat de te veroveren punten nu in één lijn op de map verschijnen, waardoor de actie zich op een bepaald deel van de map zal focussen.
Als laatste Twitterde Michael Condrey, mede-oprichter, van Sledgehammer gisteren ‘50/15’. Dit zou zo maar eens het aantal levels en prestiges kunnen zijn, maar dat is nog onduidelijk.
56218 6

De edities

Zoals iedere Call of Duty krijgt ook dit deel verschillende versies. Hieronder een overzicht met wat ons te wachten staat.
Day Zero Edition
  • Eén dag(!) eerder toegang
  • Die gehele dag dubbele XP
  • Advanced Arsenal Pack
  • Extra wapens: AK-12G Assault Rifle en Crossbow-B2
Atlas Limited Edition
  • Atlas Gorge multiplayer map
  • Digital Content Pack:
    - Bal-27 Assault Rifle en Atlas 45 AE Pistol
    - Atlas Exoskeleton en helm
    - Atlas Player Card
    - Vijf bonus Supply Drops
    - Exoskeleton muntje voor de singleplayer
  • Welkom to Atlas: Advanced Soldier handleiding
  • Soundtrack CoD: Advanced Warfare
  • Steelbook doosje
Verder komt er nog een speciale Xbox One editie van de Call of Duty game.