5 redenen om wel of niet uit te kijken naar de Aladdin live action filmrelease

  Nog even en dan kunnen we genieten van alweer een nieuwe Disney-film. Dit jaar komt Disney met een live action versie van Aladdin en daarom is het tijd om eens te kijken naar redenen waarom we wel of niet naar deze nieuwe filmrelease zouden moeten uitkijken. Heeft deze film voldoende magie in huis?

  The Walt Disney Company

  Aladdin brengt ons terug naar het leven van de 'straatrat' Aladdin. Een vliegend tapijt, een magische lamp, een geestige geest en een heleboel magie moeten dit een betoverend nieuwe Disney-film maken. Moeten we enthousiast worden?

  Will Smith eert Robin Williams?

  Al in een vrij vroeg stadium van de promotie, werd duidelijk dat Disney voor deze film een grote naam heeft binnen weten te slepen. Niemand minder dan Will Smith zal in de huid kruipen van het personage Genie. Aan hem is dus de moeilijke taak voorgelegd om de memorabele versie te overstijgen die Robin Williams jaren geleden al op het witte doek wist te toveren. Lastig. Als we daarentegen naar de laatste trailer kijken, dan is het in ieder geval duidelijk dat Smith zijn eigen draai aan het personage wil geven.

  Alhoewel het even wennen is dat Will Smith er zo blauw uitziet, heeft hij al best wat toffe dingen laten zien in de laatste trailer. Zo zien we hoe hij op magische wijze met zijn handen een marionet beweegt onder de bekende klanken van Friend Like Me. Het lijkt erop dat Will Smith ook gaat zingen en deze film bekende nummers uit de bekende animatiefilm terug zal gaan brengen. Will Smith blijkt ook nog te kunnen zingen. Ken je Getting Jiggy With it?

  The Walt Disney Company

  De muziek

  Tot nu toe hoorden we in de trailer al fragmenten van drie verschillende nummers. Zo leek het even alsof Aladdin door de straten rende terwijl we One Jump Ahead hoorden. In ieder geval kwamen al bekende kreten voor zoals de bijnaam ‘straatraat’. Het is aannemelijk dat dit een hervertelling van de bekende animatiescene is waarin dit nummer wordt gezongen. Verder hoorden we al fragmenten van Friends Like Me en werd de trailer magisch afgesloten met A Whole New World. Na de trailer zit dat nummer uren in je hoofd.

  Tof, maar waarschijnlijk zal het niet bij enkel de bekende nummers blijven. Wanneer de muziek in de live action-versie opnieuw wordt gebruikt, kun je er redelijk zeker van zijn dat Disney ook de sfeer probeert te zetten met weer wat nieuwe muziek. Dit gebeurde bijvoorbeeld ook met Beauty and the Beast. Denk aan het nummer Evermore, wat misschien wel één van de mooiste nummers uit de film is geworden. In Beauty and the Beast was dit een kans om ook Beest eens wat meer te horen zingen. Krijgen andere personages nieuwe nummers?

  The Walt Disney Company

  Meer over personages

  Een live actionfilm geeft de mogelijkheid om bekende personages toch weer op een net wat andere manier te presenteren. Neem bijvoorbeeld Jungle Book waarin koningin Loui in de originele film nog een knuffelbaar ondeugend aapje was. Dat knuffelen moet je niet proberen met de aap uit de live action versie. Hier wordt het een lompe grote aap die opeens met alleen al zijn grote, een enorme hoeveelheid autoriteit weet uit te stralen over zijn apenvolkje. Toen de aap ook nog zijn bekende nummer I Wanna Be Like You, begon te zingen, zorgde het voor een grijns op het gezicht.

  Het is aannemelijk dat ook de Aladdin live action film de personages hier en daar toch weer wat anders neer gaat zetten. Als dat gebeurt zullen fans juichen, mits goed uitgevoerd. In ieder geval zijn er al wat leuke dingen voorbijgekomen betreffende personages in de trailer. Is het je bijvoorbeeld opgevallen dat op het moment dat Friends Like Me ten geluide wordt gebracht, het aapje Abu is die plots een trompet weet te gebruiken. Sowieso is het leuk dat Abu van de partij is. In de musical-versie werd hij uit het verhaal geschreven.

  The Walt Disney Company

  Nederlandse acteur

  Deze film is misschien ook wat leuker voor iedereen die zijn eigen land wat meer wil supporten. In Aladdin speelt een Nederland mee: Marawan Kenza (What Happened to Monday, The Mummy) Niet in een lullig klein ensemble rolletje, maar als de gemene slechterik Jafar. Dit is de schurk van het verhaal die uiteindelijk puur op de troon van Agrabah uit is. Door deze schurk komt Aladdin in eerste instantie ook achter het bestaan van de magische lamp. Die olielamp wil Jafar namelijk misbruiken om zijn wens naar macht te vervullen. Een leuke rol en tof om te zien dat een Nederlander gewoon de kans heeft gekregen om deze rol te vertolken.

  Wel zijn we benieuwd hoe hij het uiteindelijk neer gaat zetten. Van de trailers krijgen wij het gevoel dat hij nog niet volledig uitpakt om te kunnen stralen als een superschurk. Natuurlijk bevat de trailer maar een paar momenten waarin de schurk zit (nu juist het moment waarin hij expres poeslief doet om Aladdin te verleiden de magische lamp voor hem te halen), maar tot nu toe zijn er nog niet echt de evil-vibes zoals de stereotypeschurk die Jafar normaal is.

  The Walt Disney Company

  Wel heel veel live action

  Het is jammer dat er de laatste tijd enorm veel live action-films zijn aangekondigd die allemaal hervertellingen zijn van bekende animatiefilms. Als Disney doet waar het goed in is, dan wordt het opnieuw een feestje (zo was het ook een feest om Mary Poppins opnieuw op het witte doek te zien met Mary Poppins Returns), maar toch is het een beetje jammer dat we niet meer echt die klassieke animaties krijgen die we van Disney gewend zijn. Er zijn altijd Disney-fans die toch iets minder genieten van al die live action-magie.

  De keren dat Disney wel met animatie kwam waren het allemaal computergeanimeerde films zoals Tangled of Frozen. Die films waren gaaf, maar uiteindelijk hadden de ouderwetse tekenstijlen een charme waarmee Disney zich duidelijk van anderen onderscheidde. Maar het is aannemelijk dat Disney nog wel eventjes op de live action-tour blijft door draaien. Op dit moment nog erg tof, maar hopelijk gaat Disney in 2020 weer meer op de animatie-tour.

  Wel of niet naar de Aladdin live action filmrelease uitkijken?

  Tot nu toe kijken we uit naar de Aladdin live action filmrelease. Er zijn voldoende redenen om enthousiast voor de film te worden. Toch zijn er nog enkele punten die de film kunnen gaan maken of breken. We zijn dan ook erg benieuwd hoe Disney uiteindelijk echt gaat uitpakken.

  Disneyfans opgelet! Dit jaar verschijnen er veel Disney films. Eerder maakten wij een overzicht met de beste Disney films 2019 om dus dit jaar naar uit te kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.