Animal Crossing Switch features die we we op de Switch willen

  Een tijd terug zijn Animal Crossing fans verblijd met de aankondiging dat er een Nintendo Switch versie van het spel komt. Tof voor iedereen die graag insecten en vissen vangt, fossielen wil verzamelen en zijn eigen huis en dorp vol dierenvriendjes wil onderhouden. Een waar feestje. Met deze Animal Crossing Switch features zou het spel echt een knalfeest worden.

  De features maken in veel gevallen gebruik van de unieke opties die een Switch kan bieden. Het eerste punt maakt perfect gebruik van de nieuwste Switch mogelijkheden.

  Co-op perfect voor de Switch

  Als we één dingen van andere games kunnen leren, dan is het wel dat co-op een toffe feature kan worden voor Animal Crossing op de Nintendo Switch. Denk je eens in dat je hetzelfde kunt als wat nu al wordt geteased voor Pokémon Let's Go Eevee en Pokémon Let's Go Pikachu. Die twee Joy Cons zijn perfect om makkelijk met splitscreen op dezelfde console samen in één dorpje te kunnen spelen. Zo hoef je niet meer in te zitten wie er nu eigenlijk mag spelen, want samen kun je alsnog door een dorpje banjeren.

  In eerdere delen was het al mogelijk om andermans dorpje te bezoeken. Hiervoor had je verschillende systemen nodig. Ook was het mogelijk om meerdere dorpelingen in één dorp aan te maken. Je kon daarentegen maar één dorpeling tegelijkertijd besturen, terwijl het juist gaaf was geweest als iemand via drop-in drop-out elk moment ook wakker had kunnen worden in zijn eigen vertrouwde Animal Crossing huisje.

  Verschillende dorpjes

  Animal Crossing fans kennen het wel: op een gegeven moment ben je klaar met je dorpje en wil je een herstart maken om weer nieuwe dierenvriendjes te kunnen ontmoeten. Het is daarentegen zonde om al je harde werk weg te gooien. Je hebt namelijk ontzettend veel tijd en heel veel bells (in-game geld) gestopt in het ontwikkelen van je huis en dorp. Gelukkig lijkt het met goede zekerheid een mogelijkheid te worden om maar liefst acht verschillende dorpen op je Nintendo Switch te hebben. Je oude dorp kun je dan gewoon bewaren!

  Op de Nintendo Switch kun je maar liefst acht verschillende gebruikersprofielen aanmaken. Hierdoor kun je dus acht verschillende spellen opslaan. Tof en zeker iets waar je gebruik van kunt maken als je met verschillende dingen wilt experimenteren zonder direct heel je dorp te moeten wissen. Het zou verder een nog toffere feature zijn als je per save file binnen hetzelfde profiel kunt kiezen of je in hetzelfde dorp woont of niet. Gecombineerd met de vorige co-op feature zou dit erg gaaf zijn. Zo bezoek je samen elkaars dorp!

  Waar is dat feestje?

  Een van de meest gave dingen van Animal Crossing zijn de terugkerende evenementen. Denk aan het moment dat de Fishing Tournament start of het Bug off is en jij als een malle met een schepnetje door een dorp rent om de mooiste beestjes te vangen. De evenementen zijn iets om altijd voor terug te keren naar een Animal Crossing game. Wie geniet er niet van het vuurwerk tijdens de jaarswisseling of het verzamelen van snoepjes rondom Halloween?

  Het meest gave zou zijn als je zelf een evenement zou kunnen organiseren. En als dat toch wat te ingewikkeld ligt, dan zou het een hele toevoeging zijn als het spel je de mogelijkheid gaf om zelf sommige evenementen in te plannen. Zo kun je met vrienden de feesten zo afstemmen dat er altijd iets te vieren valt. En hoe tof is het niet om naast de fishingtroffee en insectenvangsttroffee, ook nog met een zelf ontworpen beker in je huisje te mogen pronken?

  Meer dierenbuurtjes

  In de vorige spellen waren er al een heleboel toffe dierenvriendjes die in je dorp kunnen wonen. Elk soort dier wordt wel vertegenwoordigd: olifanten, honden, katten, giraffen. Je kunt het allemaal zo gek maar niet bedenken. Toch is het roster aan mogelijke dierenvriendjes nooit compleet met de ondertussen meer dan 100 tellende mogelijkheden. Er zijn nog ontzettend veel dierensoorten die helemaal niet vertegenwoordigd zijn.

  Het zou tof zijn als Nintendo nieuwe favorieten weet te brengen. In eerdere spellen deed ze dit ook al door bijvoorbeeld Let's Go To The City uit te breiden met een heleboel nieuwe personages voor in de stad. Hierdoor heb je het idee elk spel weer iets nieuws en vers voorgeschoteld te krijgen. En juist dat zorgt ervoor dat je echt elke versie van Animal Crossing uiteindelijk weer wilt spelen om al die nieuwe dingen te ontdekken.

  Animal Crossing kaarten

  Uiteindelijk zou het wel heel tof zijn als de eerder uitgegeven Animal Crossing verzamelkaarten ook een doel in de Switch release van Animal Crossing zullen krijgen. Deze verzamelkaarten zijn eigen goedkopere amiibo met daarop een enorme aantal variaties aan vrolijke dierenbuurtjes. De kaarten konden eerder al worden gebruikt bij New Leaf en Happy Home Designer op de Nintendo 3DS en gezien Nintendo ook op de Switch ondersteuning voor amiibo kan bieden, ligt hier een kans voor het bedrijf om goed uit te pakken.

  Stel je eens voor dat je die kaarten kunt gebruiken om bepaalde bewoners in je dorp uit te nodigen. Bijvoorbeeld via een campingplaats en dat de amiibo die je dan scanned een campingbezoeker vrijspeeld. Hoe tof is het om je kaart tot leven te zien komen in het spel? Een andere optie is dat de gescande kaart laat zien dat je een personage kent. Vanaf dat moment wordt het een penvriend en kun je brieven naar die persoon sturen. Zo heb je briefcontact met dieren uit dorpen waar je nog nooit bent geweest.

  Animal Crossing Switch features

  Wat zijn nu echte features voor Animal Crossing Switch die jij graag zou zien? Deel jouw suggesties gerust in de reacties hieronder en zie wie naar dezelfde features verlangen. In ieder geval lijkt het erop dat we september dit jaar gaan zien of alle features daadwerkelijk een onderdeel van deze game vormen. De game lijkt dan uit te komen.

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.