Agents of Mayhem hands on - Bad vs Evil

Article
maandag, 03 april 2017 om 16:00
xgn google image
De Saints Row franchise is niet meer, maar ontwikkelaar Volition is nog springlevend. Volition heeft namelijk de nieuwe game Agents of Mayhem gemaakt. Hoewel de game pas op 18 augustus uitkomt. konden wij vorige week al aan de slag met de game, hoe dat ging lees je in onze Agents of Mayhem hands on.
Het concept van het verhaal van Agents of Mayhem doet een klein beetje denken aan de film Suicide Squad. In die film werden gestoorde criminelen ingezet om een nog groter kwaad te bestrijden. Dat is bij deze sandboxgame, die geen multiplayer heeft, niet anders.
Het verhaal begint met een verslag van een wereldwijde terroristische aanval. Daarbij gaat het niet om een enkele bomaanslag of een auto die een menigte inrijdt, het gaat om een aanval van bizarre proporties. De terroristen hebben namelijk volledige defensies van landen omgelegd en hebben op veel plekken in de wereld de touwtjes in handen.
De terroristen, de L.E.G.I.O.N. onder leiding van de gewelddadige Morningstar. kunnen alleen gestopt worden door de twaalf elite-agenten, ook wel de Agents of Mayhem genaamd. Alleen zit er wel een gebruiksaanwijzing aan deze 'superhelden', ze leiden bijna allemaal een bijzonder apart leventje.

Agents of Mayhem hands onSoepele chaotische gameplay

Bij iedere missie moet je van tevoren een team samenstellen van drie Agents. Deze neem je op stap naar bijvoorbeeld een gevecht met een eindbaas. Tijdens het spelen van de game kun je wisselen tussen de gekozen agents. Dat gaat heel soepel en het verlies van tijd is nihil. Zelfs als je in de lucht springt met een triple jump kun je switchen zonder tijdsverlies.
Dit heeft een keerzijde, de chaos die een gevecht met zich mee kan brengen wordt daardoor nog groter. Je moet namelijk alles blijven overzien, soms speelt een gevecht zich af in een gesloten ruimte met allerlei objecten waar de tegenstander zich achter verschuilt. Daardoor weet je niet waar de kogels vandaan komen en is de chaos helemaal compleet als je ook nog eens wisselt tussen karakters.
Door de chaos moet je snel bewegen om kogels te ontwijken en genoeg schade aan te richten met je wapen. Naast je 'gewone' wapen is er ook de mogelijkheid om een special ability uit te voeren. Dit is een speciale aanvalstechniek waarmee je Agent de strijd naar zich toe kan trekken. Als dat nog niet genoeg is kan je karakter ook in Mayham gebracht worden, dit is de sterkste aanval en kan slechts gebruikt worden als je genoeg mayhem hebt veroorzaakt.
Zo heeft Fortune, een vrouwelijk karakter, altijd een drone bij zich die in Mayhemstatus vijanden in een grote cirkel stunned maakt. Hierdoor zijn de vijanden makkelijk uit te schakelen met je gun of een fysieke aanval.
Agents of Mayhem hands on

Agents zijn een apart verhaal

De twaalf Agents zijn een apart verhaal. Tijdens de Agents of Mayhem hands on sprongen er drie bovenuit, namelijk Hollywood, Daisy en Kingpin. We begonnen de game met Hollywood, een Amerikaanse man die zijn naam eer aandoet door veel kenmerken uit de Amerikaanse filmindustrie terug te laten komen in zijn gedrag. Zo doet hij opvallend vaak zijn haar in model en speelt hij met de camera, alsof hij in een ware blockbuster speelt.
De volgende in line is Daisy. Een rockchick die zich van een opvoeding niet veel heeft aangetrokken, als ze die al heeft gehad. Zo scheldt ze erop los, maakt zich niet druk om een bedpartner meer of minder en schuwt geweld niet. Dat laatste is ook niet heel vreemd aangezien Daisy met een minigun door de wereld heenloopt.
Neem Kingpin, een oudere tiener die regelrecht van de straat is geplukt. Dat merk je aan alles, van zijn manier van lopen tot opmerkelijke uitspraken, niets is Kingpin te gek. Ook de overige negen Agents zijn een select gezelschap, maar de drie bovenstaande waren zeer over de top.
Agents of Mayhem hands on

Lineair verhaal in een open wereld

De Agents of Mayhem hands on speelde zich af in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het is een open wereld die niet helemaal 'open' aanvoelde en waarbij de missies beperkt leken te zijn. Dat kwam doordat je wel rondloopt in een open wereld, alleen was er altijd een missie dicht in de buurt waardoor je het gevoel kreeg daar heen te moeten. Ook hebben wij tijdens de sessie weinig interessante locaties gezien om naartoe te gaan.
Om snel door de wereld te kunnen reizen staat er altijd een auto tot je beschikking. Op spectaculaire wijze neem je plaats om snel door de wereld heen te reizen. Dat brengt een gevoel van vrijheid met zich mee waardoor het open wereld-concept een beetje tot zijn recht komt.

Verschillende soorten missies

De game zal bestaan uit verschillende soorten missies. De algemene missies zijn missies waarbij je een team van drie moet samenstellen om een gezamenlijk doel te behalen. Naast de algemene zijn er ook persoonlijke missies waarbij je met één van de Agents een missie moet spelen, op die manier krijg je meer informatie over de historie van het karakter en de reden waarom hij of zij zich bij de Agents of Mayhem heeft toegevoegd.
Wanneer je een missie hebt uitgespeeld krijg je XP en virtueel geld waarmee je de karakters kunt customizen. Geef de wapens een nieuwe camouflage en pas de outfits van de Agents aan naar jouw voorkeur. Dit is een toevoeging waardoor de band tussen gamer en karakter sterker wordt.

Game mist een multiplayer

Agents of Mayhem is volledig gefocust op de singleplayer en kent geen (online) multiplayer. Ondanks het gevoel dat een co-op in het concept van het spel juist tot recht zou komen, heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen dat niet te doen. De reden hiervoor is dat het verhaal niet zo sterk is als er ook een co-op functie bij zou zitten. Of de game na de release wel een co-op en multiplayer krijgt is niet bekend. Ook over DLC werd niet gesproken.
Agents of Mayhem hands on

Interessant spel maar waarom alleen solo?

Het is voorlopig een gemiste kans dat Agents of Mayhem alleen solo te spelen zal zijn. De gameplay is tof en doet denken aan Saints Row, alleen wat minder over de top, een roze dildo kwam bijvoorbeeld niet voorbij. Het open wereld-idee is leuk maar of er buiten de missies genoeg te doen is in de chaotische wereld, zal de tijd ons duidelijk moeten maken.
Agents of Mayhem komt op 18 augustus uit voor de PC, Xbox One en de PlayStation 4.

Populair Nieuws

Laatste Reacties