5 actrices die in de vergetelheid zijn geraakt

Article
zondag, 24 oktober 2021 om 10:00
Om een film te maken heb je natuurlijk acteurs en actrices nodig. Maar soms verdwijnen deze sterren helaas een beetje naar de achtergrond. Deze 5 actrices zijn bijvoorbeeld in de vergetelheid geraakt.

Molly Ringwald

Molly Ringwald werd in de jaren 80 erg bekend doordat ze in veel coming-of-age films speelde. Dat deed ze in die tijd vaak samen met een "groepje" bekend ald de Brat Pack. Molly Ringwald had haar eerste grote succes na de film 16 Candles.
In 16 Candles speelde Ringwald de hoofdrol van Samantha. Samantha is in de film 16 jaar geworden, alleen is haar hele familie de verjaardag vergeten, omdat ze te druk zijn met een bruiloft. De film is geregisseerd door John Hughes, die haar later nog heeft gecast voor meer van zijn films, zoals de bekende films The Breakfast Club en Pretty In Pink.
Je kan haar ook kennen van verschillende Netflix Originals, zo speelde ze in Riverdale Mary Andrews, de moeder van Archie. Haar rol begon erg klein, maar is wat groter geworden in seizoen 4, mede door het overlijden van Luke Perry, die de vader van Archie speelde. Verder speelt ze de moeder van Noah en Lee Flynn in de Kissing Booth films.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer is een 63-jarige actrice die bij het grote publiek voornamelijk bekend werd door haar rol in Scarface. Ze speelde daarin de vrouw van Tony Montana (Al Pacino). De film werd goed ontvangen door critici, waardoor Pfeiffers carrière een boost kreeg.
In Grease 2 speelde Pfeiffer Stephanie Zinone, de leidster van The Pink Ladies. Dit tweede deel speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van de originele Grease af. Grease 2 kreeg alleen wat minder goede recensies dan de eerste film.
De actrice heeft meerdere Oscarnominaties gekregen, waarvan ze er helaas niet één heeft gewonnen. Haar eerste nominatie was voor de film Dangerous Liaisons, ze werd genomineerd in de categorie Best Supporting Actress, maar verloor van Geena Davis. Een jaar later werd ze weer genomineerd, toen voor beste actrice, maar ze verloor toen van Jessica Tandy. In 1993 werd ze voor het laatst genomineerd.

Meg Ryan

Meg Ryan is erg bekend door haar rollen in verschillende romcoms. Zo speelde ze in When Harry Met Sally en You've Got Mail. When Harry Met Sally werd genomineerd voor een Oscar, maar heeft die niet gewonnen. De film bracht Ryan veel bekendheid.
Meg Ryan speelde in veel succesvolle films samen met acteur Tom Hanks. Zo waren ze samen te zien in You've Got Mail, Joe Versus the Volcano en Sleepless in Seattle. Voor Sleepless in Seattle kregen Tom Hanks en Meg Ryan allebei een Golden Globe-nominatie.
Ryan probeerde ook om in andere films te spelen dan alleen romcoms, maar veel van die films kregen slechte kritieken en leverden weinig geld op. Haar laatste film (tot dusver) was een documentaire over romcoms genaamd There's Someting About Romcoms. Aangezien deze film een documentaire was, heeft ze er niet voor geacteerd. Het lijkt er niet op dat Meg Ryan van haar romcom imago af is.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon is voornamelijk bekend als Elle Woods in de film Legally Blonde. De film kwam uit in 2001 en had veel succes. De film is nog steeds is populair en veel mensen zien Witherspoon meer als Elle Woods, dan als de actrice die erachter zit. In 2003 kwam er een vervolg op Legally Blonde, deze film werd iets minder goed ontvangen dan de eerste. Het derde deel staat ook op de planning en zal volgend jaar uitkomen.
Haar eerste rol kreeg ze toen ze nog maar vijftien was. Ze kreeg toen een rol in de film The Man in the Moon. Ze speelde Dani, een veertienjarig meisje dat opgroeit in de jaren 50. De actrice kreeg in 1999 haar grote doorbraak voor Election en Cruel Intentions.
In 2017 speelde ze in de HBO-serie Big Little Lies. In deze serie speelde ze samen met Shailene Woodley, Nicole Kidman en Zoë Kravitz. In de serie moet er een moord worden ontrafeld. De serie kreeg goede kritieken en heeft 2 seizoenen.

Julia Stiles

Julia Stiles' eerste filmrol was in I Love You, Love You Not. Dat was maar een kleine rol als de jonge vriendin van het hoofdpersonage. Later kreeg ze een hoofdrol in de film Wicked.
Stiles werd voornamelijk bekend door haar rol in 10 Things I Hate About You. Ze speelde de rol van Kat Stratford, de oudere Stratford zus. Kat is een opstandelijk meisje dat niet bang is om haar mening te geven. Haar jongere zus Bianca wil graag daten, maar van haar vader mag dat pas als zus Kat eerst gaat daten.
Verder kun je haar zien in de Bourne-franchise. Ze speelt hierin Nicky Parsons, een voormalige agente die is ingeschakeld om te helpen zoeken naar Jason Bourne. Stiles is te zien in de eerste drie films van de franchise.

Populair Nieuws