Deze Activision remasters zouden het best eens goed kunnen doen!

Article
zaterdag, 07 april 2018 om 16:02
xgn google image
Uitgever Activision heeft door dat sommige oude games met een nieuw likje verf nog weer prima heruitgegeven kunnen worden. Eerst waren het de Crash Bandicoot titels, binnenkort volgen er meer. Maar welke Activision remasters zouden het er ook goed vanaf brengen?

Return to Castle Wolfenstein

Er is weinig aan te merken op het speelplezier in Wolfenstein: The New Order en Wolfenstein 2: The New Colossus, maar dat was ook het geval met Return to Castle Wolfenstein. Het spel uit 2001 kende niet alleen een toffe singleplayer, maar de multiplayer heeft tot op de dag van vandaag nog een actieve community. En wat te denken van Enemy Teritory: Quake Wars waar Return to Castle Wolfensteins multiplayer de gameplay voor leverde?
Daarnaast heeft de naam ook daadwerkelijk nog wat te maken met Wolfenstein. De meeste recente games droegen weliswaar de naam, maar het had er weinig meer mee te maken. In Return to Castle Wolfenstein keer je daadwerkelijk terug naar het kasteel. Ook neem je het weer op tegen hordes nazi's, gekke zombies en andere bovenaards gespuis. Het spel was zeer vermakelijk in 2001 en de jaren daarna, dus een Activision remaster van deze titel zou zeker welkom zijn!
128709 1

Quake

Een andere game die Activision uitgaf, waren de Quake spellen die tussen 1997 en 2009 het licht zagen. Met name Quake III Arena, een spel dat sinds de release in 1999 heeft gezorgd voor de grote toernooien van 1-tegen-1 FPS games. Als we daar toch eens een remaster van kunnen krijgen!
Eén probleempje, want de rechten voor het uitgeven van Quake-games liggen sinds 2010 bij Bethesda. Deze uitgever kwam niet zo heel gek lang geleden met Quake Champions, wat op zich lekker weg speelde. Toch miste het net dat beetje passie waar Quake III Arena van overliep. Of het door de simpele graphics kwam, of het feit dat niet alles glom en explodeerde, weten we niet. Alleen dat we geen nee zouden zeggen tegen een Activision remaster van Quake III Arena, dat weten we wel zeker!
128710 1

James Bond

Geschud, niet geroerd. De martini’s die Bond drinkt zijn net zo klassiek als de spellen die uit zijn gekomen binnen de gelijknamige franchise. NightFire, The World is not Enough, GoldenEye; allemaal titels die jou de mogelijkheid gaven om in de nette schoenen van de Britse geheimagent te stappen en slechteriken die de wereld wilden slopen tegen te houden.
Jammer genoeg gaf Activision in 2013 aan te stoppen met het uitgeven van games die onder een bepaalde licentie vielen. Met andere woorden, spellen die de naam van een andere franchise droegen, zouden niet meer worden gemaakt. De reden hiervoor van simpel: de titels leverden niet genoeg op. Dat neemt niet weg dat we graag zouden zien dat Activision een uitzondering maakt en Bond weer uit zijn vakantie wegtrekt!
128711 1

Gun

Cowboys zijn stoer. Zowel op TV (zoals de serie Westworld) als in games. Kijk maar naar de hype rondom Red Dead Redemption 2. Als je jouw innerlijke cowboy los wil laten, kan je natuurlijk jouw oude disc van Red Dead Redemption 1 er weer bij zoeken, of je start Gun op. Het spel uit 2005 geeft je namelijk dezelfde toffe cowboylaarzen en de heerlijke revolvers uit de tijd van Indianen en saloons!
In Gun speel je als Colton White en mag je een open wereld verkennen. Zoals te verwachten valt in het jaar 1880 liggen overal bandieten op de loer om jouw keihard verdiende dollars afhandig te maken. En niet alleen komt het gevaar van jouw ongure medemensen, ook wilde dieren waren in die tijd maar al te blij als ze een cowboy op hun hoorns konden nemen. Met Red Dead Redemption 2 die de vraag naar cowboygames weer omhoog zal helpen, is het misschien een goed moment om een van de Activision remasters te besteden aan Gun!
128712

Minority Report: Everybody Runs

Tom Cruise als agent die misdaad bestrijdt in een futuristische stad. Minority Report was niet alleen een interessante film, ook werd het verhaal rondom de precogs en PreCrime in een game omgezet. Het spel kwam uit in 2002 voor de GameCube en de Game Boy Advance, maar zou het niet geweldig zijn als een van de Activision Remasters het spel naar de PC of andere consoles zou porten?
De game liet je dezelfde locaties als in de film bezoeken en kende dezelfde vijanden als waar Tom Cruise tegen moest vechten. Gelukkig voor jou heb je een flink arsenaal met wapens om robots, foute agenten en crimineel tuig om te brengen. Alles om jouw onschuld te bewijzen, in een wereld waar misdaden worden voorkomen voordat ze zijn gepleegd.

Welke Activision remasters zou jij het liefste willen zien?

We weten dat er een Spyro remaster aan gaat komen en dat er wordt gewerkt aan vernieuwde Call of Duty spellen. Maar afgezien daarvan geeft Activision nog veel meer titels uit. Welke zou jij het liefste als remaster terugzien? Laat het weten in de comments!