Acer laptops op een rij - Dit zijn de nieuwe laptops van Acer

Article
zaterdag, 08 oktober 2016 om 10:12
xgn google image
Acer heeft na IFA 2016 het arsenaal aan laptops uitgebreid. De nieuwe laptops zijn er in alle soorten en maten. Wil je een Acer laptop kopen voor op het werk of voor thuis? Of ben je op zoek naar een nieuwe gaming laptop? Hier vind je de nieuwe Acer laptops.
Wat je ook zoekt in een laptop of desktop, Acer heeft wel iets wat jouw smaak is. Zoek je bijvoorbeeld een laptop voor school of voor thuis? Of wil je liever een echte gaming pc die kant-en-klaar is? Acer heeft het allemaal.
Er zijn verschillende soorten series waar de laptops en desktops onder vallen. Zo is er de Chromebook-serie, die uitermate geschikt is voor thuis, op school of op het werk. Deze laptops starten snel op en hebben een lange accuduur. Ook heb je toegang tot allerlei Google-apps.
Verder is er de Predator-serie, die velen van jullie waarschijnlijk wel kennen. De Predator-serie is namelijk de lijn met desktops en laptops die speciaal gemaakt zijn voor gamers. Maar er is genoeg nieuws in zicht, want Acer heeft twee nieuwe soorten. De Swift- en Spin-serie zijn allebei nieuw.
Op de volgende pagina's komen de Swift, Predator en Spin producten aan bod, maar eerst is de nieuwe Chromebook R13 aan de beurt.

Acer Chromebook R13 - voor overal

De R13 is de opvolger van de R11 in de Chromebook-serie. De 13 verwijst naar de hoeveelheid inches die het scherm groot is: 13 dus. Bijzonder aan deze nieuwe laptop is het flexibele design, in de letterlijke zin van het woord.
Er zitten namelijk 360-graden scharnieren op, waardoor je de R13 op heel veel mogelijke manieren kan buigen. Kies voor een hoek van 90, 180 of zelfs nog meer graden zonder moeite!
Het scherm heeft touch-opties, waardoor je de R13 ook kan gebruiken als tablet bijvoorbeeld. In de laptop zit een quad-core processor, 4GB DDR3 geheugen en een opslagcapaciteit van 16 t/m 64 GB eMMC. Deze laptop is geschikt voor alledaags gebruik en gaat tot wel 12 uur mee op een volle batterij. Prijzen beginnen bij €399.

Acer Swift - dun en licht

Een van de nieuwe laptopsoorten van Acer is de Swift-serie. Deze laptops zijn net zo dun als dat ze goed uitgerust zijn qua specs. Er zijn vier varianten van de Swift, namelijk de Swift 1, 3, 5 en 7. De een is hierbij nog dunner dan de ander.
Neem nu de Swift 3 als voorbeeld. Deze laptop is slechts 17,95mm dik, dus dat is nog geen twee centimeter! Ook weegt de laptop slechts 1,5kg, dus je merkt er niets van als deze laptop in je tas zit. Verder zit er in deze laptop een zesde of zevende generatie Intel processor, een SSD tot wel 512GB, 8 GB geheugen en 2x2 MU-MIMO 802 voor snel internet.
Net wanneer je denkt dat de Swift 3 al aardig indrukwekkend is, bewijst de Swift 7 het tegendeel. Deze laptop spant qua gewicht en dikte de kroon. De Swift 7 weegt slechts 1,1kg en is maar 9,98mm dik! Tel daarbij op dat je er een zevende generatie Intel i5 processor bij krijgt, een 256GB SSD, 8 GB geheugen en USB-C poorten bij krijgt en je denk meteen: indrukwekkend die Swift 7!
Alle Swift-modellen zijn vanaf oktober verkrijgbaar. Prijzen variëren van €350 voor de Swift 1 tot wel €1299 voor de Swift 7. Maar dun is niet altijd beter, want de Swift 7 heeft bijvoorbeeld maar een batterijduur van maximaal 9 uur. De andere modellen hebben al een langere batterijduur van rond de 12 uur.
De korte batterijduur en hoge prijs zorgen ervoor of je je af moet vragen of een ultradunne laptop als de Swift 7 een bedrag van wel €1299 waard is. Voor dat geld kun je natuurlijk ook een goede desktop kopen. Hecht je desondanks veel waarde aan een dunne, lichte en vrij goede laptop, dan passen deze Acer Swift laptops bij jou.

Acer Spin - flexibel en voor alle plekken

De tweede nieuwe serie is Acer Spin. Deze laptops zijn net als de Chromebook R13 erg flexibel. Je kan ze dan ook in alle hoeken buigen en ze zijn ook geschikt als tablet bijvoorbeeld. Dit maakt de Spin-laptops ideaal voor thuis, op het werk en op alle andere plekken waar je ook naar toe gaat.
Net als de Swift-laptops verschijnen er in oktober vier versies. De Spin 1, 3, 5 en 7, net als bij Swift dus. Specificaties verschillen afhankelijk van het type. Zo wordt de Spin 1 uitgerust met een Intel Pentium processor, maar krijgt de Spin 7 bijvoorbeeld een Intel i7 ingebouwd.
Bij de Spin 1 krijg je geen SSD-schijf, maar bij de Spin 7 eentje van maar liefst 256GB. De prijzen variëren dan ook. Voor een Spin 1 betaal je ongeveer €299, en voor de Spin 7 komt het totaal bedrag uit op wel €1299.
De Spin laptops hebben net als de Swift laptops een korte batterijduur. Gemiddeld kun je tot ongeveer 9 uur met de laptop doen zonder opladen. Dat is toch wel jammer gezien de prijs die je ervoor betaalt. Ook ligt de nadruk bij het duurste model, in dit geval de Spin 7, op een dun design.
Wat dat betreft kies je vooral voor een Spin of Swift laptop als je veel waarde hecht aan een dun design. Alleen moet je je wel afvragen of de prijs die je voor een laptop betaalt in verhouding staat met zo'n dun design.

Acer Predator 15 en 17 - speciaal voor gamers

De Predator-producten van Acer zijn speciaal voor gamers gemaakt. De beste hardware gecombineerd in een mooie case: dat zijn de Predator-laptops. Met een gaming laptop kun je overal gamen. Het kan dus echt handig zijn als je veel onderweg bent en toch wil spelen.
Er zijn drie nieuwe laptops aangekondigd: de Predator 15, 17 en 21. Net als bij de Chromebook R13 geeft het cijfer het aantal inches van je scherm aan. 21 inch is dus niet mis, kijkend naar de Predator 21. Maar ook 15 en 17 inch is een prima schermbreedte.
Ga je voor de 15 of 17 inch Predator-laptop, dan krijg je het volgende in huis: een Intel i7 processor, een Nvidia GeFore GTX 970M of 980M, 16GB DDR4 gebeugen en een 1- of 2TB harde schijf inclusief een 128- of 256GB SSD. Het toetsenbord is RGB en heeft een kleurenpalet van 16,8 miljoen kleuren die je kan toewijzen aan je toetsen. Ook zitten er aan de linkerkant speciale macrotoetsen die je met de software Predator ProZone kan instellen. Wat ook tof is: de laptops zien er ook goed uit wat casing betreft.
De rood-zware afwerking van de laptop is om van te smullen. Door de aanwezigheid van veel ventilatoren en thermische technologie wordt de laptop nooit te warm. Wel zo fijn. Je betaalt alleen wel een flinke smak geld voor dit moois: de prijzen van beide laptops liggen rond de €2500 en dat is niet niks.

Acer Predator 21x - de eerste laptop met een curved scherm

Het absolute paradepaardje van de Acer Predator-serie is de nieuwe 21x. Wat meteen bijzonder is aan deze laptop, is het feit dat er een curved scherm op zit. De resolutie van het scherm is maar liefst 2560x1080 en het scherm wordt aangedreven door twee GTX 1080-gpu's van Nvidia.
Wat ook bijzonder is, is de aanwezigheid van Tobii eyetracking in de laptop. Met Tobii kun je een game besturen met je ogen. Je kijkt met je ogen naar een voorwerp of persoon in een game en het scherm beweegt automatisch mee. Heel erg tof!
Het mooie van Tobii is, is dat er op het moment al 45 games zijn die worden ondersteund door Tobii eyetracking, waaronder de nieuwe Deus Ex: Mankind Divided of Assassin's Creed Syndicate. Tegen het einde van het jaar zouden er meer dan 100 games compatibel moeten zijn met Tobii. Heb je altijd al iets van eyetracking willen hebben in games, dan krijg je er met Tobii binnenkort een kans om het te proberen!
Verder is het toetsenbord mechanisch en voorzien van Cherry MX-switches. Je kan ook de numpad omdraaien en zo kun je een touchpad tevoorschijn halen of andersom. Net als de andere Predator-laptops zitten er macrotoetsen aan de linkerkant. Ook qua design straalt de Predator 21x aan alle kanten games uit.
De laptop wordt uitgerust met Kaby Lake-cpu's en er zitten maar liefst vijf ventilatoren. Als je al deze specs bij elkaar zet, lijkt het best wel indrukwekkend. Jammer genoeg is nog niet duidelijk wanneer de Predator 21x te koop zal zijn en hoeveel dit monster gaat kosten. Waarschijnlijk heb je een aardig gevulde portemonee nodig om dit bakbeest binnen te slepen en je moet je ook afvragen of je niet liever een desktop zou kopen in plaats van een laptop voor een hoge prijs.
Wat dat betreft is een grote laptop als de Predator 21x alleen aan te raden als je veel onderweg bent. Anders is het een beter idee een mooie desktop samen te stellen waar je ook lekker op kan gamen en vaak kan dat ook voor een zachtere prijs. Ben je wel veel onderweg of ben je zwaar onder de indruk van deze reusachtige laptop, is de Predator 21x er eentje om in de gaten te houden.

Populair Nieuws