9 korte PS5-games met een speelduur van minder dan 8 uur

Article
zondag, 05 september 2021 om 11:00
astros playroom 12f1604403040
Als je een PlayStation 5 in huis hebt, kunnen wij ons voorstellen dat je het liefst zo veel mogelijk games speelt. Maar met alles wat er uit komt voor de console, groeit je backlog zo wel als een malle. Dat is niet het geval met deze korte PS5-games die je razendsnel uitgespeeld kunt hebben.

Astro’s Playroom (4 uur)

De eerste game in deze lijst heeft elke PlayStation 5 bezitter. Astro's Playroom is namelijk voorgeïnstalleerd op elke console. De game laat je op speelse wijze kennis maken met je console door alle functies een voor een voorbij te laten komen. Denk aan de nieuwe haptische feedback van je DualSense controller en meer.
Vervolgens neemt Astro je ook nog eens mee op avontuur door de geschiedenis van PlayStation. Je ziet werkelijk van alles voorbij komen in de game, terwijl je op pad bent in schitterende werelden. En dat allemaal duurt maar 4 uurtjes. Na die vier uur heb je de aftiteling al bereikt en kun je gaan nadenken welke volgende game je gaat spelen.
the pathlessf1609935366

The Pathless (6 uur)

De volgende game is een mythisch avontuur van de makers van ABZÛ. The Pathless laat je in de huid kruipen van een boogschutter die een adelaar in een uitgestrekt woud vindt. Al snel ben je bezig om de wereld te redden die gecorrumpeerd is door een duistere kracht. Door je boog te gebruiken kun je razendsnel bewegen en je acrobatisch verplaatsen. Intussen bouw je een band op met je adelaar die je in de grote open wereld van de game begeleidt.
De corrupte geesten die in deze wereld gehuisvest zijn proberen je koste wat het kost tegen te houden, maar jij moet ze op jouw beurt weer bevrijden. Lukt het jou om de wereld te verlossen van alle duistere energie? The Pathless geeft je geen vaste route, maar houdt je wel minimaal zes uur bezig.
marvels spider man miles moralesf1600344242

Spider-Man: Miles Morales (7,5 uur)

Een avontuur dat heel goed te doen is op de PlayStation 5, is de stand alone content voor Marvel's Spider-Man. Miles Morales is een game op zich die voortborduurt op het verhaal uit Spider-Man. Met een hele nieuwe Spider-Man onder de knoppen slinger je je een weg door volle straten, winkelcentra en meer. Het doel: ontdekken waar een superschurk zich schuilhoudt die jouw New York onveilig maakt.
Om de vernietigende kracht te stoppen die je stad bedreigt moet je alleen wel leren omgaan met je nieuwe krachten. Dat schijnt nog niet zo gemakkelijk te zijn als het lijkt, maar in de 7,5 uur die de game duurt krijg je je Spider-Man krachten steeds meer onder de knie.
bugsnaxf1591914266

Bugsnax (7,5 uur)

Een game die je misschien wel gratis gedownload hebt is Bugsnax. De game was namelijk even geleden helemaal gratis via de PS Plus update. In Bugsnax verken je een eiland als journalist. Als je op Snaktooth Island aankomt, op uitnodiging van Elizabert Megafig, blijkt alleen dat zij verdwenen is. Je gaat dus op zoek naar de dame, maar haar volgelingen moeten ook gezocht worden.
Terwijl je het eiland afzoekt naar Elizabert, verzamel je haar trouwe volgelingen én ontdek je wat de Bugsnax precies zijn. Ze zijn namelijk niet alleen insect en ook geen fruit, maar een mix van beiden. Daarnaast schijnen ze ook verrukkelijk te zijn, maar dat kun je zelf gaan ontdekken tijdens je avontuur van 7,5 uur op het eiland.
falconeer 1f1627652770

The Falconeer (5 uur)

Als je niet zo van de eilanden bent, maar liever hoog in de lucht rondvliegt, dan is The Falconeer wat voor je. De game geeft je de controle over je eigen vogel en laat je de strijd aanbinden met vijanden in spectaculaire luchtgevechten. The Great Ursee is de open wereld die jarenlang geleden heeft onder de mensheid en intussen komt al het verraad en wangedrag langzaam maar zeker naar in opspraak. Toch zijn er groeperingen die het verleden willen behouden, terwijl jij juist een einde aan het gif wil maken dat de wereld verpest.
Een heftige strijd die minstens 5 uur duurt wacht op je, waarbij verschillende hoofd- en zijmissies je voorgeschoteld worden en je tegen piraten, gigantische krabben en andere dreigingen moet vechten. Gelukkig heb je je bliksemschichten paraat!
20210902greakmemoriesofazurf1630613726

Greak: Memories of Azur (5 uur)

Greak: Memories of Azur laat je aan de slag gaan met niet een, maar maar liefst drie karakters. Greak, Adara en Raydel zijn drie kinderen van het magische Courines-ras die door het land Azur navigeren. Onderweg komen ze allerlei uitdagingen tegen in de vorm van platformactie en puzzels. Hun land is binnengedrongen door de boosaardige Urlag en dat kan niet zomaar. Aan jou de taak om de unieke krachten van de drie in te zetten en zo een luchtschip te bouwen. Hiermee moet je uiteindelijk het land ontvluchten voordat het te laat is en je ten prooi valt aan de Urlag.
Het verzamelen van de onderdelen van het luchtschip doe je onder het genot van prachtige handgetekende graphics en een soundtrack die door een heel orkest is gemaakt. Het meeslepende verhaal over familie, vriendschap en emotie houdt je daarbij makkelijk vijf uur bezig.
20210902alexkiddf1630613841

Alex Kidd In Miracle World DX (3 uur)

Een klassieker in een nieuw jasje in deze lijst is Alex Kidd in Miracle World DX. Handgetekende graphics, een toffe soundtrack en klassieke gameplay houden je zomaar een paar uur bezig in deze platformer. Je land wordt bedreigd door een boosaardige koning, maar voordat je met hem kan afrekenen moet je naar zijn kasteel navigeren en met zijn generaals afrekenen.
Dat doe je niet simpelweg door gevechten met ze aan te gaan, maar je moet ze zien te verslaan in een aantal potjes steen, papier, schaar. Als je van ze wint, mag je uiteindelijk met ze vechten en je weg vervolgens door Miracle World. Tussendoor moet je rennen, klimmen, varen, vliegen en motorrijden om het land te doorkruisen. Als bonus kun je ook met de klassieke graphics aan de slag. In principe kun je het einde bereiken binnen drie uur, maar geloof ons maar dat het eigenlijk wel een uur of vijf duurt voor je de aftiteling ziet.
h2x1 nswitchds evergatef1619028688

Evergate (5,5 uur)

Een andere toffe game die je binnen no-time uitgespeeld hebt is Evergate. In deze game verken je een prachtige, handgetekende wereld als een ziel genaamd Ki. Terwijl je door de wereld reist, ontdek je mysterieuze krachten, verzamel je artefacten, verzamel je essence en speel je letterlijk met de tijd. Je moet namelijk de tijd vooruit of achteruit zetten om verder te komen in de game.
Op die manier creëert Evergate toffe puzzels die je brein kraken, terwijl je intussen geniet van de prachtige soundtrack. Het ontroerende verhaal over twee zielen die elkaar zoeken raakt daarbij meer dan eens een gevoelige snaar. Jammer genoeg duurt de game maar 5,5 uur.
20210902spiritofthenorthf1630614541

Spirit of the North (5,5 uur)

Alweer aangekomen bij de laatste korte PlayStation 5 game in deze lijst, knallen we er nog even een topper tegenaan. Spirit of the North is namelijk met 5,5 uur een korte game, maar wel eentje die je gespeeld moet hebben. De game laat je in de huid kruipen van een vos wiens pad kruist met een bewaker van het Noorderlicht. Deze geestvos neemt je mee op een avontuur dat gebaseerd is op Scandinavische folklore.
Er is geen dialoog in de game, dus de beelden moeten hun werk doen. En geloof ons, dat doen ze. Los allerlei puzzels op en verken je omgeving om van alles te ontdekken over een oude beschaving en het verhaal van de bergen en de roodgekleurde hemel. Het land dat in puin ligt, vertelt daarbij een verhaal over verlies en onthult de aard van de geestvos.
Heb jij nog een korte PlayStation 5 game die niet in deze lijst staat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws