Top 5 beste Matthew McConaughey films - Alright, alright, alright!

Article
zondag, 09 juli 2017 om 10:31
xgn google image
Matthew McConaughey is op dit moment één van de bekendste acteurs op de wereld. Binnenkort schittert hij in The Black Tower. Wat zijn de beste Matthew McConaughey films? Check snel deze top 5.

5. Bernie

Bernie is een film waarin het Openbaar Ministerie een man wil laten veroordelen die een klein oud vrouwtje zou hebben vermoord. Het wordt een spannende strijd tussen de openbare aanklager en de advocaat van de moordenaar, gespeeld door McConaughey.
Andere acteurs van Bernie zijn onder andere Jack Black en Shirley MacLaine. Deze komedie-drama kwam uit in 2011 en krijgt een rating van 89 procent op Rotten Tomatoes.
110952

4. Lone Star

Lone Star draait om een moordzaak in een rustig dorpje in de Amerikaanse staat Texas. Wanneer het lijk van de voormalige sheriff wordt gevonden, gaat de huidige sheriff tot het uiterste om de zaak op te lossen. Tijdens het onderzoeken komen de mysterieuze kanten van het dorpje aan het licht. McConaughey neemt de rol van de vader van de huidige sheriff op zich, die hij formidabel speelt.
Lone Star kwam in 1996 uit en de cast bestaat uit onder andere Stephen Medillo en Chris Cooper. De rating op Rotten Tomatoes is maar liefst 93 procent.
110958

3. Dazed and Confused

Je zou het misschien niet verwachten bij McConaughey, maar hij deed het toch echt: een rol spelen in de high school komedie Dazed and Confused. De film volgt de avonturen van studenten op de laatste schooldag voordat de zomervakantie van 1976 begint. McConaughey speelt hierin een een jongvolwassene van boven de 20, die nog graag met jongeren omgaat.
Dazed and Confused kwam uit in 1993. De cast bestaat uit onder andere Jason London en Joey Lauren Adams. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een rating van maar liefst 94 procent.
110959

2. Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club is een film waarbij McConaughey een Oscar voor beste acteur voor in de wacht heeft gesleept. Ook Jared Leto kreeg voor deze film een Oscar, namelijk die van beste ondersteunende acteur. De film draait om Ron Woodroof (gespeeld door McConaughey) die zich helemaal kapot werkt om mensen te helpen die AIDS hebben. Hij zorgt voor de medicijnen die de overheid niet wil geven en daar komt natuurlijk het nodige bij kijken.
Dallas Buyers Club kwam in 2013 uit en de cast bestaat onder andere uit Jared Leto en Jennifer Garner. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een rating van 94 procent. De regisseur is Jean Marc Vallée.
110961

1. Mud

Op nummer één van de beste Matthew McConaughey films staat Mud, een film waarin een voortvluchtige (gespeeld door McConaughey) de hulp krijgt van twee kinderen. Samen vormen zij een pact om hem te laten ontsnappen aan zijn 'jagers'. Op zijn pad wordt de voortvluchtige ook nog eens herenigd met zijn eeuwige liefde.
Mud stamt uit 2012 en de cast bestaat uit onder andere Reese Witherspoon en Tye Sheridan. Mud wordt op Rotten Tomatoes beoordeeld met een rating van maar liefst 98 procent.

Populair Nieuws

Laatste Reacties