8 redenen om Sense8 te bingewatchen!

Article
zondag, 27 mei 2018 om 13:00
8 redenen om sense8 te bingewatchen 131941
De grote finale van Sense8 komt eraan! Redenen genoeg dus, om de serie nog één keer te bingewatchen voor de finale op Netflix staat.
De serie gaat over een achttal wat aan elkaar is verbonden: ze delen hetzelfde visioen en voelen elkaars emoties. Een Amerikaanse politieagent, een Mexicaanse homoseksuele acteur, een Indiase apotheker, een IJslandse DJ, een Koreaanse zakenvrouw, een Duitse crimineel, een Keniaanse buschauffeur en een transgender activiste uit San Fransisco. Hier zijn 8 redenen om de serie te kijken!

Geen seconde verveling

In Sense8 gebeurt er altijd wel wat, en je hoeft je geen seconde te vervelen. Deze serie zit vol spanning, actie en mindfucks. Daarnaast zijn de actiescenes echt spectaculair. Het achttal voelt elkaars emoties, heeft toegang tot elkaars kennis, maar heeft dus ook toegang tot elkaars fysieke krachten. Zakenvrouw Sun uit Korea is bokser, en in een vechtscene zien we hoe Capheus uit Kenia haar krachten ineens bezit. Dit is slecht één van de vele voorbeelden en is heel bijzonder om te zien.
131948

Realistische love stories

Het achttal voelt elkaars emoties, wat in sommige gevallen alleen maar lastig uitpakt. Maar in het geval van de IJslandse DJ Riley en Amerikaanse politieagent Will juist niet. Stel je voor dat je precies weet wat de ander denkt, voelt, en wilt. Dit maakt hun relatie zo sterk, eerlijk en oprecht. Wat deze twee karakters hebben, is de typische romance waar we allemaal van dromen, maar toch ook weer heel anders. Als je precies wil weten hoe de vork in de steel steekt, kijk dan de serie!
131949

Verhalen vanuit meerdere hoeken

De serie speelt zich af in 8 steden, wordt verteld door 8 verschillende personages, en geeft je dus ook een hele brede kijk op de verhalen. In de serie zie je hoe de karakters allemaal hun eigen leven lijden en hoeveel ze van elkaar verschillen. Maar toch ook weer niet.
De personages komen allemaal uit verschillende culturen, wat je ook een brede kijk geeft op de wereld. De karakters leren elkaar na een tijdje ook kennen, en dan zie je hoe geïnteresseerd ze in elkaar zijn en hoeveel ze van elkaar kunnen leren.
131950

Zin om op vakantie te gaan

Het verhaal is gefilmd op 8 verschillende locaties, waardoor je veel zin krijgt om alles zelf te verkennen en om vakantie te gaan. Nairobi, Mumbai, San Francisco, Londen, Mexico City, Seoul, Chicago en Berlijn. Ze zijn allemaal even mooi en uniek.
In seizoen twee is er ook een gedeelte gefilmd in Amsterdam! De stad is heel mooi weergegeven en past goed in de serie. Een keer een andere kijk op onze hoofdstad dan alleen maar rookwolken van de joints.
131951

Personages

Er zijn 8 verschillende personages, met allemaal een eigen leven en een eigen verhaal. In het begin leer je de karakters los van elkaar kennen: Een Amerikaanse politieagent, een Mexicaanse homoseksuele acteur, een Indiase apotheker, een IJslandse DJ, een Koreaanse zakenvrouw, een Duitse crimineel, een Keniaanse buschauffeur en een transgender activiste uit San Fransisco. Allemaal hebben ze een eigen cultuur en hun eigen gewoontes.
Niet veel later in de serie leren ze ook elkaar kennen, en dit is heel leuk om te zien. Ze voegen zich samen, gaan samenwerken, en worden uiteindelijk zelfs vrienden.

Mannen voelen éindelijk menstruatiepijn

In deze scène zien we hoe Lito uit Mexico zijn maandelijkse feestje beleeft. Althans, die van Sun. Hij voelt haar menstruatiepijn en alle emoties die erbij komen kijken. In deze scène zijn de rollen omgedraaid, en voelt de man eens wat vrouwen elke maand doorstaan. Het is soms lastig om uit te leggen wat vrouwen precies voelen als ze ongesteld zijn, maar in deze scène zien we dat perfect terug.

En... mannen worden zwanger!

Nou ja, niet écht zwanger. Ze voelen alleen de pijn die erbij komt kijken. In deze scène zien we Will ongevraagd "meegenieten" met de bevalling van Riley. Niet alleen fysiek, maar ook op emotioneel gebied. Autorijden tijdens een bevalling blijkt super lastig te zijn. En Will is niet de enige, ook de andere personages voelen het. Iets heel ongewoons, wat we niet snel zullen zien in andere series.