5 redenen waarom je Jessica Jones moet kijken

Article
zondag, 27 mei 2018 om 15:02
5 redenen waarom je jessica jones moet kijken 132091
Vergeet Spiderman, the Hulk en Iron Man! Dit is Jessica Jones: privédetective en superheld met alcoholprobleem: een spannende serie gemaakt door Marvel Comics. Deze serie staat al een tijdje op Netflix, maar velen zien hem over het hoofd. Dit zijn 5 redenen waarom je Jessica Jones zeker weten een kans moet geven!

5. Crossover Luke Cage

In de Marvel-films zien we vaker dat bepaalde personages later terugkeren in andere films. Dit doet Marvel ook met zijn series: in Jessica Jones zien we namelijk Luke Cage terug, die ook zijn eigen Netflix-original heeft. Voor wie Luke Cage niet kent: deze superheld heeft een huid van staal en is ondoordringbaar. In Jessica Jones hebben de twee een relatie en is Luke ook eigenaar van een bar bij Jessica in de buurt.
Ook zien we kleine "Marvel-hints" terug in de serie. Zo heeft huisbaas Oscar een zoontje die altijd met een Captain-America pop speelt. Subtiel, Marvel!
132093

4. Doorbreekt taboes

Jessica Jones is niet bang om taboes te doorbreken. De serie zit namelijk vol alcoholverslavingen, drugs, verkrachting, ziekte en heftige relatieproblemen. Jessica heeft een buurman die altijd stoned is, en haar beste vriendin begint later ook aan drugs. Zelf heeft Jessica een zwaar alcoholprobleem, en haar ex-baas lijdt aan een ernstige ziekte en dreigt te overlijden. Haar huisbaas ligt in scheiding en hij en zijn vrouw hebben ruzie over de opvoeding van hun kind. Veel drama, dus.
Sommige situaties in de serie zijn dus best heftig en minder leuk om aan te zien, maar het is goed dat het niet stil wordt gehouden.
132094

3. Je hoeft geen Marvel-fan te zijn

Vaak moet je andere Marvel-films gezien hebben om iets te snappen van de nieuwe films. Maar bij Jessica Jones is dit niet zo: de serie staat los van Spider-Man, Black Panther en de andere Marvel-karakters. De serie is dus goed te kijken voor niet Marvel-kenners en staat los van de rest. Daarnaast is de serie unisex: het is leuk voor mannen en vrouwen. Er zit genoeg actie in, maar ook veel emotie en drama.
Bij reden 5 hadden we het over crossover Luke Cage, maar ook hier geldt: Jessica Jones staat hier los van. Je hoeft niet te weten wie Luke Cage is als je Jessica Jones kijkt. Het is alleen een leuk detail voor de echte Marvel-fans.
132095

2. Spannende verhaallijn en personages

Jessica Jones gaat over een privédetective met krachten: ze is immens sterk. Bij een auto-ongeluk toen ze 17 was, is haar hele familie omgekomen. Toen is ze opgenomen in een geheime instelling en sindsdien heeft ze de krachten. En samen met beste vriendin, stiefzus en talkshow-host Trish moet ze Kilgrave verslaan, een schurk met de kracht om gedachten te besturen. Wat geen makkelijke klus is, aangezien hij hopeloos verliefd is op Jessica.
De serie zit vol briljante personages. Want geef toe: Kilgrave is slecht, maar hij is wel briljant.
132096

1. Geen typische superheld

Jessica is niet je standaard Marvel-superheld die de wereld redt. Ze krijgt te maken met veel obstakels en weet niet zo goed hoe ze het held-zijn moet aanpakken. Ze ervaart zichzelf meer als een mislukte superheld met een alchoholprobleem, dan een typische held die mensen redt. Jessica Jones is de underdog die vanuit haar kantoor als privédetective problemen oplost. Ze heeft een kort lontje en maakt niet snel vrienden, maar haar intenties zijn goed.
Jessica is niet perfect, maar we houden van haar!
Op Netflix staan op dit moment twee seizoenen van Jessica Jones. Het derde seizoen is ook officieel aangekondigd door Netflix. Nog meer zien van Marvel? Bekijk hier onze top 10 beste Marvel films.

Populair Nieuws