8 personages met een comeback in Tales of Xillia 2

  Veel JRPG's, waaronder de Tales-franchise, verdienen hun charme met een bende uiteenlopende personages. Ook Tales of Xillia zat bomvol persoonlijkheden. Sommigen waren bloedirritant, aan anderen was je al snel gehecht. Van welke personages mogen we in Tales of Xillia 2 nog een keer genieten?

  Let op! Ondanks dat we dit zoveel mogelijk proberen te beperken, kan onderstaand artikel spoilers bevatten van zowel Tales of Xillia als Tales of Xillia 2.

  Jude Mathis in Tales of Xillia 2

  1. Jude Mathis

  Jude is één van de twee belangrijkste speelbare Tales of Xillia personages. In het tweede deel is dat Ludger Kresnik, maar Jude voegt zich al heel vroeg in de game bij de groep. Hij is je eerste partymember, vlak voordat Elle zich bij het team voegt. Jude ziet er in Tales of Xillia 2 ouder uit en heeft de looks van een verstrooide professor gekregen. Hij loopt namelijk rond in een witte labjas en zijn haar ziet eruit alsof zijn föhn is ontploft.

  Jude heeft het helemaal gemaakt in de sequel. In plaats van een nietige student, is hij nu een van de leidende figuren in de research naar Spyrite technologie. Tijdens gevechten is hij nog altijd een uitstekende medic.

  Mila in Tales of Xillia 2

  2. Milla

  Milla is de andere speelbare hoofdpersoon uit Tales of Xillia. In het eerste deel is ze Maxwell, de Master of Spirits die een menselijke vorm heeft aangenomen. In Tales of Xillia 2 lopen de protagonisten een hele andere soort Milla tegen het lijf, afkomstig uit een alternatieve tijdlijn. Om spoilers en verwarring te voorkomen, gaan we hier verder niet op in.

  De nieuwe Milla heeft een gloednieuwe persoonlijkheid. Ze is ten eerste een stuk menselijker, maar ook een stuk minder aardig. Dit alles heeft te maken met haar moeilijke verleden waarbij ze niet van haar goddelijke krachten kon genieten. Milla heeft geen toegang meer tot de vier spirit lords, maar heeft nog wel dezelfde functie in je party als de oude Milla, met sterke magische en mêlee-aanvallen.

  Alvin in Tales of Xillia 2

  3. Alvin

  Alvin is er in Tales of Xillia al vanaf het begin bij en keert ook in het tweede deel weer terug. Alvin heeft in de sequel behoorlijk wat goed te maken voor zijn gedrag in het eerste deel en dat is duidelijk te zien in zijn persoonlijkheid. Hij werkt hard om zichzelf te verbeteren.

  In Tales of Xillia 2 heeft Alvin zijn haar laten groeien en een baard laten staan. Zijn nieuwe blauw met paarse outfit ziet er wat kalmer en minder 'gevaarlijk' uit dan het felle rood en bruin dat hij eerst droeg. Alvin is inmiddels geen huurling meer en werkt als één van de oprichters voor een klein bedrijf in Elympios, samen met zijn oude bondgenoot Jurgen. Alvin is in Tales of Xillia 2 tevens de grootste fysieke damage dealer.

  Leia Rolando in Tales of Xillia 2

  4. Leia Rolando

  Leia is Judes jeugdvriendin. In Tales of Xillia was ze een zuster in de kliniek van Judes ouders in hun geboorteplaats Leronde. Ze voegt zich het eerste deel bij de groep als Jude en Milla bij Jude thuis langs gaan. Leia gaat met ze mee op reis om op zoek te gaan naar een waardevolle orb die nodig is om verwondingen aan Milla's benen te genezen. Nadat de orb is gevonden, besluit Leia om bij de groep te blijven.

  In de sequel laat Leia haar zustercarrière achter zich voor een loopbaan in de journalistiek. Ze is verslaggever bij een krant in Elympios. Ze heeft haar haren kort geknipt en draagt een pet. Haar kleding is minder sprookjesachtig en strakker. Ondanks haar nieuwe baan is Leia ook in Tales of Xillia 2 een medic.

  Elize in Tales of Xillia 2

  5. Elize Lutus

  Elize wordt in Tales of Xillia gered door de groep uit haar woonplaats Hamil. Daar voegt ze zich bij de groep nadat ze hen eerst heeft geholpen te ontsnappen. Jude haalt op de terugweg, als ze opnieuw door Hamil moeten en zien dat Elize slecht wordt behandeld, de rest over om haar mee te nemen. Ondanks dat Elize pas twaalf jaar oud is, heeft ze sterke magische krachten.

  In Tales of Xillia 2 is Elize een stuk volwassener geworden, ondanks dat ze maar een jaar ouder is. Ze is een scholier in Elympios en heeft een nieuwe outfit gekregen die bij haar nieuwe rol past. Met Teepo opnieuw aan haar zijde (ondanks het einde van deel 1) is Elize wederom een sterke magische support klasse.

  Rowen in Tales of Xillia 2

  6. Rowen J. Ilbert

  Rowen is op zijn 62-jarige leeftijd het oudst speelbare personage in de hele Tales franchise! In Tales of Xillia is hij een butler van de adellijke Sharil familie. De groep loopt hem voor het eerst tegen het lijf op de markt in Sharilton, waar hij samen met Driselle Sharil aan het winkelen is. Hij helpt de groep de stad te ontvluchten nadat ze zijn ontdekt door het leger en voegt zich voor de rest van het spel bij ze.

  In het tweede deel heeft Rowen nogal een promotie gemaakt. Hij is nu premier van Rieze Maxima en werkt samen met Gaius aan vrede met Elympios. Rowen heeft zijn oude butler outfit omgewisseld voor iets met meer klasse. Ondanks zijn kantoorbaan is hij nog steeds de Rowen die we uit het eerste deel kennen, met een zeer krachtige magische verdediging.

  Gaius in Tales of Xillia 2

  7. Gaius

  Gaius is in Tales of Xillia een belangrijke antagonist. Hij is de koning van Auj Oule. Ondanks dat zijn intenties goed zijn, krijgt hij het aan de stok met de groep vanwege zijn twijfelachtige methode om de inwoners van Rieze Maxima te redden. Een jaar later, tijdens Tales of Xillia 2, reist hij incognito onder zijn geboortenaam (Arst Outway) over de wereld, op zoek naar de meningen van gewone inwoners.

  Inmiddels is Gaius geen antagonist meer maar een protagonist, die net als Alvin zijn fouten goed probeert te maken met zijn acties in de sequel. Zijn nogal extreme outfit heeft hij ingewisseld voor een stijlvol pak. Gaius heeft een krachtige counter-aanval. Verder houdt hij zich vooral bezig met het versterken van de aanvallen van de persoon aan wie hij gelinkt is.

  Muzét in Tales of Xillia 2

  8. Muzét

  Muzét is net als Gaius in het eerste deel van Tales of Xillia een antagonist. Ze is net als Milla een Spirit Master en tevens haar oudere tweelingzus. Ze gaat in eerste instantie met de groep mee als een bondgenoot om Exodus te verslaan, maar keert uiteindelijk tegen ze en voegt zich bij Gaius.

  In Tales of Xillia 2 keert Muzét terug van de spirituele wereld naar de mensenwereld, op zoek naar de 'originele' Milla Maxwell, die uit de spirituele wereld verdwenen is. Met haar speciale gave is ze in staat om over het veld te teleporteren op momenten dat ze in door lucht wordt gegooid door de vijand. Ze is in staat om haar gelinkte partner bij de vijand vandaan te teleporteren op momenten dat het nodig is.

  Tales of Xillia 2

  Verkijgbaar vanaf 22 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.