8 vragen aan Yokota Kento over Dragon Quest Monsters The Dark Prince

Article
zondag, 22 oktober 2023 om 17:00
dragon quest the dark prince yokota kentof1695896659
Later dit jaar is het tijd voor de release van Dragon Quest Monsters: The Dark Prince. Wij gingen in gesprek met Yokota Kento, producent van de nieuwe titel. Als veteraan bij Square Enix met meer dan vijftien jaar ervaring wist hij antwoord te geven op tal van onze vragen!
Het gevecht is opgezet in een 4 tegen 4 formaat. Wat is de reden achter dit formaat in plaats van een eenvoudiger 1 tegen 1 of 2 tegen 2?
Yokota Kento: "Dit komt omdat het hebben van een gevecht in een 4 tegen 4 formaat de gevechten strategischer maakt. Natuurlijk kan een gevecht in een 1 tegen 1 of 2 tegen 2 formaat ook leuk zijn, maar de belangrijkste Dragon Quest-serie heeft groepen van drie of vier personages die samen vechten, dus met dat in gedachten was al besloten om gevechten in een 3 tegen 3 formaat te hebben als de kernopstelling vanaf het eerste Dragon Quest Monsters-spel."
XGN: Op een vergelijkbare noot, sommige monsters worden als ‘groot’ beschouwd en nemen twee slots in op de gevechtslijst. Hoe wordt dit in balans gebracht?
Yokota Kento: "Het spreekt voor zich dat de grote monsters twee slots in je lijst innemen, dus als je er een opneemt, vermindert dit het totale aantal dat je kunt hebben. Om dit te compenseren hebben de grote jongens hogere statistieken en meer vaardigheden dan hun kleinere tegenhangers en zijn ze zeer bekwaam in zowel aanval als verdediging."
dragon quest monsters the dark prince taartwereldf1694029892
XGN: Dragon Quest Monsters: The Dark Prince is een prequel waarin we spelen als Psaro, de antagonist van Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen. Is dit een alternatieve tijdlijn waarin dingen anders kunnen verlopen, kunnen we onze eigen keuzes maken om toekomstige gebeurtenissen in de Dragon Quest-geschiedenis te beïnvloeden of is dit een verhaal over hoe Psaro de schurk werd?
Yokota Kento: "We zien het verhaal en hoe het zich ontvouwt als een integraal onderdeel van de game-ervaring, dus we willen dat spelers dat ervaren en zelf zien waar het naartoe gaat.
Deze game is allen wel een verhaal over een alternatieve uitkomst in de Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen-tijdlijn en bevestigt noch ontkent de gebeurtenissen van Dragon Quest IV zelf. Daarom willen we dat spelers van dit nieuwe verhaal genieten zonder te veel nadruk te leggen op de betekenis van de gebeurtenissen die erin plaatsvinden."
dragon quest monsters the dark prince box artf1694027374
XGN: Dragon Quest Monsters: The Dark Prince is de 15e game in de Dragon Quest Monsters spin-off serie. Hoe onderscheidt het zichzelf van eerdere afleveringen (en vooral de meest recente Dragon Quest Monsters: Terry’s Wonderland) qua mechanics en thema's?
Yokota Kento: "Wat betreft de gameplay-systemen is de belangrijkste evolutie een vernieuwing van het monstersynthesesysteem dat is overgenomen van Dragon Quest Monsters: Joker uitgebracht in 2006.
Daarnaast bestaat de “scout”-aanval die wordt gebruikt om monsters te rekruteren in de Joker-serie nog steeds, maar de manier waarop je een monster kunt lokken door het vlees te voeren en vervolgens te verslaan, een systeem uit het Game Boy-tijdperk, is deze keer ook behoorlijk belangrijk.
Wat betreft de visuals is het platform waarop het spel draait verplaatst van Nintendo 3DS naar Nintendo Switch, wat betekent dat de expressieve mogelijkheden van de graphics veel hoger zijn. Om die reden hebben we bewust gekozen voor meer levendige en kleurrijke locaties om de wereld op te vullen."
dragon quest monsters lavagebiedf1694029757
XGN: Een nieuw spel betekent nieuwe spelers. Wat zijn enkele snelle tips en trucs om beginnende monster wranglers te helpen?
Yokota Kento: "De sleutel tot het opvoeden van een krachtig monster in deze serie is eerst zoveel mogelijk verschillende soorten monsters rekruteren en ze vervolgens samen te synthetiseren.
Zoals eerder aangegeven, valt aan te raden om bij het proberen van een monster rekruteren niet alleen de “scout"-aanval te gebruiken, probeer het ook wat vlees te geven dat je bezit en versla het monster dan in de strijd.
Overigens worden de kansen dat de “scout”-aanval werkt beter naarmate er minder HP overblijft bij de vijand die je probeert te rekruteren."
dragon quest monsters the dark prince winterf1694030228
XGN: Welke geliefde personages uit de Dragon Quest-serie en de Dragon Quest Monsters spin-off kunnen fans weer ontmoeten? En zullen we sommigen van hen in een nieuw licht zien?
Yokota Kento: "Aangezien de ster van deze game Psaro is uit Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen, kun je tijdens zijn avontuur waarschijnlijk ook enkele andere personages uit dat spel tegenkomen.
Veel van de personages zijn alleen wel nieuw, dus ik hoop dat spelers ook kunnen genieten van het ontdekken van hun persoonlijkheden. Nieuwkomers hoeven zich geen zorgen te maken, want van het verhaal van Dragon Quest Monsters: The Dark Prince kan volledig worden genoten zonder Dragon Quest IV te hebben gespeeld."
XGN: Er is een grote selectie monsters om uit te kiezen. Hoewel we het soms ontkennen, heeft iedereen zijn favorieten. Wat zijn de favoriete monsters van de ontwikkelaars? Dit kan een enkel monster of een heel team zijn.
Yokota Kento: "Ik ben al een Dragon Quest-fan sinds voordat ik bij het bedrijf kwam werken, dus ik heb favoriete monsters die ik al sinds die tijd leuk vond.
Ik hou vooral van de Killing Machine en Overkilling Machine, maar om er nog een paar te noemen, ik ben ook dol op de Slime Knight, Gem Slime, Beanie Meanie, Gripevine, Great Dragon en Fluffy. Ik vind de nieuwe Goonache Goodie die verschijnt in Dragon Quest Monsters: The Dark Prince ook erg leuk. Hij ziet er heerlijk uit!"
XGN: Kunnen we meer puff puff verwachten?
YK: "Sorry puff puff-fans, maar dat is een traditioneel element van de genummerde spellen in de Dragon Quest-serie en komt niet voor in Dragon Quest Monsters: The Dark Prince. Het zit er zeker wel in Dragon Quest IV!"

Populair Nieuws

Laatste Reacties