Top 8 beste 8-bit games - Back to the oldskool

Article
woensdag, 18 maart 2015 om 16:27
xgn google image
Mario Party 10 ligt vanaf 20 maart in de winkels. Vorige week was het internationale Mario dag. Genoeg aanleiding voor ons om terug te gaan naar de oldskool games, waaronder Mario. Met een special over de beste 8-bit games aller tijden.

8. Excitebike

Excitebike is een motorcross racespel van Nintendo. Het spel kwam in 1984 uit voor de Famicom en was in 1985 een launchtitel voor de Nintendo Entertainment System (NES). Het was in 1984 de eerste titel van de Excite serie waarvan er daarna nog 4 titels volgden.
In het spel kan je de race aangaan met jezelf of tegen computergestuurde motorcrossers. Het doel van het spel was net zo simpel als het spel zelf: zo snel mogelijk over de finish komen. Met een heerlijke 8-bits geluid van een ronkende motor is het de bedoeling om zo snel mogelijk over alle hindernissen te komen en de modderpoelen die je afremmen te ontwijken.
68584 15

7. Legend of Zelda

De Legend of Zelda is een klassiek spel uit het actie avontuur genre. Het spel is uitgebracht door Nintendo en werd voor het eerste uitgebracht in Japan op 21 februari 1986. Het spel kwam oorspronkelijk uit op de Nintendo Entertainment System.
Zijn mix van complexiteit, een open wereld en tijdloze graphics maken het een avontuur voor de leeftijden. De serie draait om Link. Link heeft de opdracht gekregen om Princess Zelda en Hyrule van Ganon te redden.
68585 15

6. Bomberman

Bomberman is dé 8-bits terrorist van de jaren tachtig waar de ISIS-strijders uit 2015 jaloers op zijn. Het spel is ontwikkeld door Hudson Soft en het originele spel kwam uit in 1983. Sindsdien zijn er ontelbare remakes van de game gemaakt.
Het doel van het spel is om je zo snel mogelijk een weg te banen door een doolhof van stenen. Met je bomen kan je stenen opblazen en zo een weg vrij te maken door het doolhof. Het coolste van het spel zijn de vele power-ups die je kunt verkrijgen in het spel. Maar pas op een wees geen zelfmoordterrorist door jezelf op te blazen.
68586 15

5. Pokémon

De eerste versie van Pokémon heeft met het snerpende geluid bij veel kinderen blijvende gehoorschade veroorzaakt en meerdere ouders laten vloeken op hun kind die de GameBoy natuurlijk weer te hard had staan.
Pokémon Red en Pokémon Blue kwamen oorspronkelijk in 1996 uit in Japan als Pocket Monsters: Red & Green en kwamen uit op de Game Boy van Nintendo.
Daarna werd pas Blue toegevoegd met een speciale editie. Later kwam Pokémon als Red en Blue naar het westen. Een jaar later volgde weer een speciale editie in de vorm van Pokémon Yellow.
Hierop volgden nog verschillende versies van het Pokémon spel die honderden pokémons toevoegde. Gelukkig blijft de oldskool 8-bit Pokémon versie trouw aan de eerste 150 pokémons die we allemaal nog steeds uit ons hoofd kunnen knallen in een razend tempo. Ging het leren voor school ook maar zo makkelijk.
68589 15

4. Duck Hunt

Een speurhond, een jager en een stel opgejaagde eenden zijn de ingrediënten voor Duck Hunt. Het spel werd op 21 april 1984 in Japan uitgegeven door Nintendo voor de NES. Het spel bestaat uit 3 gamemodus. Optie A is het neerschieten van een eend. De tweede optie biedt de mogelijk om de strijd aan te gaan met twee lastige eenden. En als laatste is het mogelijk om kleischijven uit de lucht te schieten.
Het spel wordt gespeeld met een plastic geweer waaraan de huidige Nintendo Wii U en Xbox Kinect met moeite tegen op kunnen boksen.
68590 15

3. Pac-man

Pac-Man is een arcadegame die is ontwikkeld door Namco en voor het eerst uitkwam in Japan op 22 maart 1980. Het enorm populaire spel wordt tot op de dag van vandaag nog uitgebracht. Het kenmerkend gele bolletje is de inspiratie voor verschillende merchandise, televisiehits en zelfs een eigen cd.
De speler bestuurt de hongerige Pac-Man door een doolhof met als doel alle gele puntjes op te eten. Maar het wordt de happende Pac-Man niet gemakkelijk gemaakt. Vier vijanden (Blinky, Pinky, Inky and Clyde) proberen Pac-Man te pakken. Zodra een speler het heeft bereikt om alle puntjes op te eten dan gaat hij door naar het volgende level.
68591 15

2. Tetris

Wie is er niet mee opgegroeid met Tetris? Het welbekende TU-DU-DU… is toch wel een van de simpelste soundtracks uit een game die in je hoofd gaat zitten zodra je het speelt. Het spel kwam uit op 6 juni 1984.
Alexey Pajitnov Tetris schreef het spel ergens in Rusland op een Elektronika 60-computer toen hij op de technische universiteit in Moskou werkte. Een enorm succes volgde. Het spel kreeg een extra zetje toen het in 1989 werd meegeleverd met de Game Boy.
68602

1. Super Mario Bros.

Super Mario Brothers is in 1985 ontwikkeld voor de NES. Het doel van het spel is voor de meeste lezers onder ons wel duidelijk. Je moet over verschillende hindernissen zien te komen, verschillende vijanden ontwijken en zoveel mogelijk punten verzamelen met de kenmerkende opzwepende soundtrack van Super Mario Bros. op de achtergrond om uiteindelijk de prinses te reden.
De speler neemt in het spel de rol op zich van de Italiaanse loodgieter Mario en Mario’s iets jongere broer Luigi. Luigi kan overigens alleen door een vriend bestuurd worden.

Populair Nieuws