8 Apocalyptische series die je thuis kan bingewatchen

  Voorlopig zitten de meeste mensen nog even thuis vanwege het coronavirus. In ieder geval meer tijd om op Netflix series te bingewatchen. En wat valt er nou beter te bingewatchen dan apocalyptische series? Dit zijn 8 apocalyptische series die je op Netflix kan bekijken.

  The Walking Dead

  Als je aan apocalyptische series denkt, denk je vast en zeker aan The Walking Dead. Een serie vol met zombies en personages die komen en gaan. Veel hoofdpersonages zijn al gesneuveld en het houdt ook niet op. Je kunt 10 seizoenen met onder andere Daryl, Carol en Michonne volgen vol met vijanden, zombies en zoektochten naar veiligheid.

  Daybreak

  De Canadese tiener Josh Wheeler zoekt in een tijd van een apocalyps naar zijn vriendin Sam Dean in Californië. Dat doet hij samen met de 10- jarige pyromaan Angelica en Josh's voormalige pestkop genaamd Wesley. Samen moeten ze zien te overleven tussen de straatbendes, cheerleaders en zombie- achtige monsters die Ghoulies worden genoemd.

  The CW

  The 100

  97 Jaar na de nucleaire oorlog zijn er nog maar 4000 overlevenden die boven de aarde zweven in 'de Ark', een groep ruimtestations uit verschillende landen. Op elk misdrijf staat de doodstraf, tenzij je onder de achttien jaar bent. Wanneer er geen voldoende voorraden van levensbehoeften zijn, worden er een groep mensen die veroordeeld zijn tot misdaden en misdrijven naar de aarde gestuurd om te kijken of leven op aarde weer mogelijk is.

  Netflix

  The Rain

  Zes jaar na een dodelijk virus is er weinig van Scandinavië over. Wanneer een Deense broer en zus veilig uit hun bunker komen, komen ze erachter dat alles wat zij kenden van vroeger weggevaagd is. Samen met een paar andere overlevenden zoeken ze naar andere mensen die nog over zijn in Scandinavië.

  Syfy Media

  Z Nation

  Een zombieapocalyps wordt veroorzaakt door een virus en de meeste mensen zijn al gedood. Vlak voordat het virus de samenleving uitroeide werden er verschillende proefpersonen getest voor een experiment. De enige overlevende van het experiment is Murphy. Hij overleefde de testvaccinatie en is de enige die na een zombiebeet niet in een zombie veranderd is. Maar langzaam lijkt hij te muteren in een kruising van mens en zombie waardoor hij nog wel controle heeft over zichzelf, maar ook over alle zombies.

  Black Summer

  Na een zombie-apocalyps wordt Rose van haar dochter Anna gescheiden. Ze doet er alles aan om haar dochter terug te vinden. Samen met een groep vluchtelingen uit Noord- Amerika proberen ze vijanden en zombies uit de weg te gaan en hun dierbaren terug te vinden. Dat is niet gemakkelijk in de vijandige wereld waar ze soms brute beslissingen moeten nemen. Het belooft een bloederige en donkere zomer te worden in deze zombie-apocalyps.

  Netflix

  The Umbrella Academy

  43 Vrouwen bevallen op 1 oktober 1989 van kinderen terwijl er geen enkel teken van zwangerschap was. 7 Kinderen daarvan worden geadopteerd door de miljardair Reginald Hargreeves. Ze worden in The Umbrella Academy opgeleid tot superhelden. Elk kind krijgt een nummer. De kinderen heten in volgorde Luther, Diego, Allison, Klaus, Ben en Vanya. Alleen nummer 5 heeft geen naam. Wanneer de kinderen bij elkaar komen omdat hun adoptievader overleden is nummer 5 spoorloos. Hij reist rond in de tijd en komt erachter dat er een apocalyps aan zit te komen.

  Syfy Media

  12 Monkeys

  James Cole is een tijdreiziger en reist naar het jaar 2043. Daar probeert hij 'The Army of the Twelve Monkeys' tegen te houden die een virus willen verspreiden. Als dat virus uit zou breken zou dat betekenen dat 93,6% van de mensen uit zou sterven. James krijgt hulp van Cassandra Railly en Jennifer Goines om dit plan tegen te houden voordat er een apocalyps uitbreekt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.