7 Xbox One games om in de gaten te houden

  Stel, je hebt Xbox One en je vraagt je af wat voor games jij in de gaten moet houden de komende tijd. Goed nieuws! Want wij hebben nu de 7 tofste Xbox One games om in de gaten te houden op een rijtje gezet.

  Zombie Army 4 Dead War

  Markeer 4 februari in je agenda, want dat is de dag dat er een nieuw deel uitkomt in de Zombie Army reeks: de shootergameserie van Rebellion. Zombie Army is een serie die het beste uit de verf komt als je de games co-op speelt. De campagne kan dan ook tot en met vier spelers gespeeld worden.

  Ook in het vierde deel, dat je een nieuwe campagne voorschotelt, zul je samen vechten tegen heel wat ondoden. Het belangrijkste is om samen een tactiek te hebben. Vijanden kunnen door diverse wapens om het leven gebracht worden, al zijn mêlee-aanvallen ook mogelijk.

  Het mooiste is bovendien om hele mooie kills te maken. Waar Rebellion in uitblinkt zijn de zogeheten X-ray kills, waarbij je in slow-motion heel gruwelijk ziet hoe je bijvoorbeeld iemand door zijn kop knalt. Ja, wij houden ervan.

  Cyberpunk 2077

  Paf, opeens stond ‘ie daar: Keanu Reeves. Afgelopen E3 werd Cyberpunk 2077 groots getoond en één verrassing was dat Keanu Reeves in de game zit met een geheel eigen rol: Johnny Silverhand. De game wordt ontwikkeld door CD Projekt Red, de ontwikkelaar van The Witcher 3. Mede hierdoor ligt de lat loog.

  De fantasy-setting van The Witcher 3 is alleen ingeruild voor een geheel andere setting, namelijk die van science-fiction. De game zou oorspronkelijk het licht zien in april, maar is helaas uitgesteld naar september. De game speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid van de Verenigde Staten.

  Darksiders Genesis

  Een andere titel om in de gaten te houden is Darksiders, een hack & slash game. Het is alweer de vierde game uit de serie. Nieuwkomers hoeven niet bang te zijn dat ze de eerste drie delen gespeeld moeten hebben, want deze game speelt zich qua verhaal daarvoor af.

  Voor het eerst in de serie kun je in co-op het verhaal met een maatje doorlopen. De game is iets om in de gaten te houden als je houdt van actievolle RPG’s. Luuc vergeleek de game in zijn review al met Diablo. Hoewel het verhaal zelf niet heel indrukwekkend is, is de gameplay dat wel.

  Ori and the Will of the Wisps

  Ori and the Will of the Wisps is het vervolg op Ori and the Blind Forest. De game is een platformer, maar dan wel op een metroidvania-achtige manier. Het nieuwe avontuur van Ori laat zich kenmerken door de bijzondere grafische stijl en prachtige soundtrack. In het tweede deel probeer je Ori’s lot te ontrafelen. Verder is de game echt iets voor mensen die van puzzels houden.

  Daarnaast moet er gevochten worden tegen diverse vijanden, zowel klein als groot. De game zal overigens ook onderdeel worden van de Xbox Game Pass. Als jij in bent voor een uniek avontuur met exotische omgevingen, dan is dit dé game om in de gaten te houden.

  Resident Evil 3 Remake

  Er valt binnenkort ook wat engs te beleven. Voor de horrorfanaten komt namelijk Resident Evil 3 uit. In deel drie is er een uitbraak van het T-Virus. Dit is een biologisch wapen, ontwikkeld door Umbrella Corporation.

  De vorige Resident Remake was een ware hit, waardoor het niet vreemd is dat de volgende er alweer aankomt. In de game zit de Nemesis, een biowapen, achter Jill Valentine aan. Nemesis wordt beschouwd als een icoon van de Resident Evil-serie.

  Niet alleen kunnen spelers losgaan in de campaign, ook zit er een 4-tegen-1 multiplayer aspect in het spel. De vraag is: weet jij straks te overleven?

  Doom Eternal

  Doom Eternal is het vervolg op de 2016 reboot en speelt zich af in het jaar 2151. De demonen uit de hel hebben eindelijk de aarde overgenomen en dat pikt ons hoofdkarakter Doom Guy natuurlijk niet. Met zijn arsenaal aan wapens, zwaarden en grijphaken gaat deze stenen muur alle demonen neer hoeken en ze geven wat die smerige beesten verdienen, terwijl je de soundtrack beluistert van Mick Gordon, die ook de muziek in het eerste deel van de reboot heeft gemaakt. Dat wordt knallen dus!

  Het tweede deel belooft veel goeds. Het bevat de gameplay die je gewend bent, het zit bomvol nieuwe vijanden van klein naar groot en als je de eerste gameplay beelden en trailers hebt gezien lijkt het er op dat ID Software ook veel meer met het verhaal gaan doen en het universum gaan uitbreiden. Zo zijn er ook engelen te zien in de trailer. Zou Doom Guy ook tegen de engelen uit de hemel moeten gaan strijden?

  Marvel’s Avengers

  Net als Cyberpunk 2077 is ook Marvel’s Avengers uitgesteld. De game lift mee op het succes van de superhelden. Niemand kan natuurlijk meer heen om het Marvel-universum. De game begint op A-Day als de Avengers hun nieuwe hoofdkwartier onthullen. Al snel draait de feestvreugde om als een catastrofistische gebeurtenis voor een flinke puinhoop zorgt. De Avengers liggen in eens onder vuur en moeten hun reputatie herstellen.

  Deze kans krijg jij als speler als de wereld in gevaar is. Kruip in de huid van Captain America, Iron Man, Black Widow en andere Avengers en laat hun superkrachten voor zich spreken. De game kent een volledig cinematisch verhaal en laat je daarnaast in co-op aan de slag gaan met maximaal drie van je vrienden of vriendinnen.

  Zombie Army 4: Dead War

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.