iPhone tips voor op vakantie - 7 handige tips voor de zomer!

  De zomer komt er weer aan en dat betekent zon, zee en strand! Je smartphone is natuurlijk ook niet te missen tijdens je vakantie en daarom hebben wij de beste iPhone-tips op een rijtje gezet. Dit zijn de 7 beste iPhone tips voor op vakantie!

  7. Bezochte locaties

  Je iPhone onthoudt precies waar je geweest bent. Sommigen zijn daar blij mee en anderen wat minder, maar voor op vakantie is het natuurlijk heel handig! Zo kan je namelijk terugzien waar je bent geweest en waar precies dat ene leuke tentje zit waar je gisteren langsliep.

  • Ga naar Instellingen
  • Druk op Privacy
  • Ga naar de locatievoorzieningen en klik op Systeem
  • Onderaan de pagina zie je Belangrijke locaties

  Een leuk detail: ook je filmrol kan bijhouden waar je allemaal bent geweest! Als je foto's maakt op een bepaalde plek, onthoudt de camera het en komen de foto's in een speciaal mapje van die plaats.

  6. Lang leve je batterij

  Op vakantie heb je niet veel tijd om je iPhone op te laden en je wilt dan ook het liefst dat je batterij zo lang mogelijk meegaat. Vooral als jij je toestel ook gebruikt als navigatie en fototoestel. Je kan ervoor zorgen dat je batterij minder snel leeg gaat!

  Het belangrijkste is om de apps die je niet gebruikt af te sluiten. Deze apps gebruik je niet, maar ze functioneren nog wel op de achtergrond en slurpen ze dus je batterij leeg. Ook kan je de helderheid van je scherm lager zetten en je 4G uitschakelen wanneer je deze niet nodig hebt. Zo gaat je batterij het langst mee.

  Ook heeft je iPhone een energiebesparingsmodus die je aan kan zetten. Deze zorgt ervoor dat de helderheid van je scherm automatisch lager komt te staan en je scherm minder lang onnodig aan blijft staan. Handig!

  5. Google Maps offline beschikbaar

  Google Maps is misschien wel de meest onmisbare app voor op vakanties. Dé navigatie-app waarmee jij altijd de weg vindt in de onbekende stad. Heel handig, maar de app slurpt internet en dat is heel zonde van je data als je de app vaak gebruikt. Daarnaast heb je op sommige plekken niet eens bereik.

  Wat veel mensen niet weten, is dat je de kaarten in Google Maps ook kan downloaden.

  • Breng het gebied wat je wil downloaden in beeld
  • Ga naar het menu links en druk op "offline kaarten"
  • Druk op "selecteer je eigen kaart"
  • Klik op "downloaden"

  4. Burst-modus

  Veel mensen weten niet dat de camera van iPhones een burst-modus heeft. Dat houdt in dat je meerdere foto's achter elkaar kan maken. Heel handig voor op vakantie, want als je ineens iets ziet waar je een mooie foto van wil maken, kan je gewoon bursten. Je moet alleen je vinger niet van de knop af halen, want dan wordt de burst-modus geactiveerd en maakt je toestel foto's achter elkaar.

  Op een later moment kan je de foto's terugkijken of ze zijn gelukt en welke het beste zijn.

  3. Vliegtuigmodus

  Bijna alle smartphones hebben wel een vliegtuigmodus. Deze is bedoeld voor in het vliegtuig (logisch) en zorgt ervoor dat je Wi-Fi en internet uit worden uitgeschakeld. Dit bespaart dus heel veel batterij! Dat is ook een manier om ervoor te zorgen dat je iPhone-batterij langer meegaat.

  Daarnaast laad je toestel extra snel op als je hem in de vliegtuigstand zet. Als jij je iPhone dus even snel wilt opladen, zet hem dan in de vliegtuigstand.

  2. Foto's maken met de volumeknop

  Deze functie kennen we waarschijnlijk allemaal al, maar we benoemen hem toch nog maar een keer. Deze functie is namelijk echt onmisbaar. Je kan namelijk ook foto's maken met de volumeknoppen aan de zijkant van je iPhone! Heel handig voor als jij je handen volhebt en daarnaast ligt het gewoon lekker in de hand.

  Ook de burst-modus werkt met de volumeknoppen. En als je oortjes in hebt, kun je ook foto's maken met de volumeknoppen die aan het snoertje zitten. Handig!

  1. Telefoon beveiligen

  En het grootste rampscenario waarvan we allemaal hopen dat het ons niet overkomt: je raakt je telefoon kwijt of hij wordt gestolen op vakantie. Niet leuk om over na te denken natuurlijk, maar wel handig om je telefoon goed te beveiligen voor het geval je tóch je toestel mocht verliezen op vakantie. Je wil natuurlijk niet dat de vinder van je telefoon zonder enige moeite toegang krijgt tot jouw gegevens.

  Ten eerste: het is heel slim om standaard een toegangscode in te stellen. Maar sommige functies zijn ook beschikbaar zonder code of vingerafdruk (omhoog vegen). Gelukkig kan je dit uitschakelen.

  • Ga naar de instellingen
  • Klik op "algemeen"
  • Ga naar het "bedieningspaneel"
  • Sleep het balkje naar "Op toegangsscherm"

  Meer zoals deze iPhone tips voor op vakantie

  Je smartphone is onmisbaar op vakantie. En als je hem dan toch bij je hebt, kan je ook gelijk Netflixen. Bekijk hier de top 10 beste zomerfilms op Netflix en de 10 beste zomerseries op Netflix!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.