7 guilty pleasure tv-series die je moet kijken

Article
zaterdag, 23 augustus 2014 om 13:00
xgn google image
Guilty pleasures zijn de series waarvoor je je eigenlijk schaamt dat je ze leuk vindt. Je kijkt ze, maar vertelt het niet aan je vrienden: ze zijn zo slecht, maar toch kan je niet wegkijken. XGN zet de grootste guilty pleasure tv-series op een rijtje, onder het mom van “de vieze was buiten hangen”.
Het zijn de shows die je openbaar afkraakt, maar stiekem alle seizoenen uit het diepst van je hart kent. De shows zijn af en toe zo slecht, dat ze gewoon goed zijn.

7. Hardcore Pawn

Hardcore Pawn is een reality tv programma over een pandjeshuis in Detroit. “Reality” tv welteverstaan, want de klanten zijn zo over the top dat de serie vrijwel fictie genoemd kan worden. Het enige wat iedereen op deze show doet, is vechten. De “hoofdpersonen” vechten met elkaar over van alles en nog wat.
Ze vechten met klanten, en de klanten vechten dikwijls met elkaar. En dat is bizar leuk en verslavend om naar te kijken, ongeacht wie er vecht om wat. Bring on the drama!

6. RuPaul's Drag Race

RuPaul's Drag Race is een programma over travestieten (Engels: “dragqueens”) die strijden voor de eretitel van America’s Next Drag Superstar. De deelnemers zijn ongelofelijk uitbundig, en heerlijk bitchy tegen over elkaar. De uitdagingen zijn meestal belachelijk (maak een outfit gebaseerd op een taart, ontwerp de sletterigste Barbie, enzovoorsts), maar god wat is het toch een heerlijke show om naar te kijken.
RuPaul's Drag Race is niet uitgezonden op de Nederlandse tv, maar alle seizoenen zijn te vinden op Netflix.

5. Oh Oh… / ___ Shore

Geen enkele lijst over guilty pleasures is compleet zonder een Shore serie. Jersey Shore, Geordie Shore, Warsaw Shore, en natuurlijk onze eigen Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol. Niks is leuker dan een stel idioten met een laag IQ te zien vechten, neuken, zuipen, nog meer vechten, en voor de verandering ruzie maken.
Oké, onze Hollandse cast is misschien wat tam in vergelijking met de cast van Geordie Shore, maar de deelnemers zeker niet minder vermakelijk. Valleywood valt natuurlijk ook onder deze reeks, ondanks de naam. Al deze series zijn het toppunt van trash tv, en zo, zo fout doch leuk.

4. Eurovisiesongfestival

Technisch gezien geen serie, maar het komt wel jaarlijks op tv, dus eigenlijk is het een soort van jaarlijkse televisieserie. Eurovisie is een jaarlijks muziekfestival waarin Europese en enkele niet-Europese landen zich van hun foutste kant laten zien. Wie kan de iconische Russische grootmoesjes uit 2012 vergeten? Of Hard Rock Hallelujah van Lordi?
Eurovisie is elk jaar weer goed voor genoeg belachelijke acts, en hoe meer alcohol je op hebt hoe beter de competitie wordt om naar te kijken. Ja, zelfs de puntentelling waarin de presentatoren zo grappig mogelijk willen overkomen. Zo fout. Zo leuk.

3. Toddlers & Tiaras

Toddlers & Tiaras is tragisch, maar hilarisch. Kleine meisjes doen mee aan schoonheidswedstrijden, en worden opgedirkt tot bizarre poppen, inclusief pruiken en neptanden. Naast de freakshow waar de kinderen in veranderen, zijn er nog de ouders. De ouders zijn vastberaden om ervoor te zorgen dat hun speciale kind wint, en daarvoor gaan ze tot het uiterste, en soms vliegen ze andere ouders zelfs in de haren.
De kinderen in Toddlers & Tiaras zijn natuurlijk jonge kinderen (vaak onder de tien), en daar horen ook nog eens een hele boel kinderlijke driftbuien bij, vaak in combinatie met een wanhopige ouder.

2. Keeping Up with the Kardashians

Deze serie kijk je met haat en schaamte in het diepste van je ziel, maar stiekem vind je het toch leuk om het reilen en zeilen van de Kardashian familie te volgen. Deze achterlijke show zit tjokvol drama, belachelijk gezeik, en de meest irritante figuren die ooit reality tv gesierd hebben.
En toch, en toch zit je aan de buis gekluisterd, want stiekem geniet je van de idioterie van deze clowns. Maar dat zul je natuurlijk nooit hardop durven toe te geven.

1. Gossip Girl

Nu zul je misschien wel denken, "Huh wat doet Gossip Girl op nummer één, het is toch hartstikke populair geweest, wie ziet dat nou als een guilty pleasure?". Nou, onze eigen Hugo dus! De grote baas van XGN heeft zo zijn redenen: