7 Games om het einde van de vakantie door te komen

Article
donderdag, 23 augustus 2012 om 17:00
xgn google image
Man man man, mensen, hadden jullie ook onlangs een bijna-doodervaring na dat warme weer? Ik wel. Een treinreis van Den Haag naar Groningen zonder airco is bepaald geen pretje. Gelukkig is die extreme hitte verdwenen, maar nog steeds is het warm. Verder hebben sommigen (nog heel even) vakantie en is het de vraag wat jullie nu nog even kunnen spelen voordat al die games uitkomen die onlangs op de gamescom zijn aangekondigd of getoond. Ondergetekende stelde een mooie top 7 voor jullie samen, een lijstje dat aansluiting vindt bij vakantie en nog even gespeeld kan worden voordat het najaar begint met allerlei toffe titels!
7. Dead Island (PC, Xbox 360, PS3)
Deze survival horrorgame met RPG-elementen verscheen vorig jaar en is dus niet de meest recente titel. Maar dat hoeft ook niet. Bij warm weer denk je al snel aan een subtropisch eiland. Dead Island neemt je dan ook mee naar Banoi, een eiland bij Papoea-Nieuw-Guinea. De zon schijnt, overal lijk je zand te zien, maar schijn bedriegt. Hadden we onlangs een bijna-doodervaring qua hitte, in Dead Island zul je die krijgen na het zien van allerlei zombies die jou bestormen. Kijk maar uit, want vaak is één klap op het hoofd niet genoeg. Een mooie voorbereiding op Dead Island: Riptide die onlangs is aangekondigd.
6. Asura's Wrath (Xbox 360, PS3)
Bij warm weer denk je soms alleen al: shit, moet ik aan het werk? Waarom moet ik überhaupt wat doen? Zeker met de zon fel in het gezicht, denk je weleens: ik wil niets doen. Combineer die gedachte met een goede game en je hebt Asura's Wrath in handen. De sfeervolle en actievolle titel tovert een waar kleurenpalet op je scherm waarbij je overdonderd wordt. Toch kun je je gerust stellen met de gedachte dat je eens niet zoveel hoeft te doen. De game leunt voor een groot deel op quick-time-events. Stiekem is dat op zijn tijd best wel lekker, zeker nu!
5. FIFA 12 (PC, Xbox 360, PS3, Wii)
Heb je nu toch genoeg van dat niets doen en lui op knopjes drukken, dan is het tijd om eens een frisse neus te halen in de buitenlucht. Misschien is het zelfs tijd om het lichaam wat uit te dagen. Dat kan allemaal in FIFA 12. Lekker een balletje trappen, dat is wat bij mooi weer hoort. Bovendien is het een goede voorbereiding op FIFA 13. Als we de laatste geruchten mogen geloven, zal FIFA wederom de troon ophouden dit jaar. Tip: zet die console buiten neer en ga dán FIFA 12 spelen.
4. DiRT Showdown (PC, Xbox 360, PS3)
Mooi weer gaat gepaard met mooie mannen en vrouwen. Vrouwen kijken om naar mooie mannen in stoere auto's en mannen vinden het mooi om met hun gepimpte bak rond te rijden en chickies op te pikken. Tijd dus om ook even te genieten van een racegame. Natuurlijk gaan we niet realistisch racen, nee lekker een beetje rondscheuren in DiRT Showdown, dat is pas tof. Codemasters' laatste titel biedt enorm veel plezier, zeker ook online. Hé en vies worden mag, dus ga gewoon Keihard racen met hoofdletter K.
3. Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (3DS)
Niets is lekkerder dan naar het strand gaan en daar wat te luieren en te genieten van de zon. De meest ideale uitvinding voor gamers zijn dan ook handhelds. Een console versleep je niet zomaar en het is ook niet zo charmant als je Xbox 360 of PlayStation 3 opeens allemaal zand hapt. Tijd dus om de 3DS eens mee te nemen, een fijn apparaatje dat weinig weegt en bovendien onlangs nog een zeer fijne titel kreeg: Kingdom Hearts 3D: Dreap Drop Distance. De Disney-figuren zijn om te knuffelen en het is gewoon een zeer fijne RPG. Dus hop, naar het strand jij en neem deze game mee.
2. Lollipop Chainsaw (Xbox 360, PS3)
Je gaat natuurlijk niet op het strand zitten in een lange broek. Je gaat ook niet naar je werk met winterse kleding. Dat is zweten, dat is vies. Mooi weer vraagt om luchtige kleding. Dat moet Juliet ook gedacht hebben. Dit blonde meisje is voor heel wat mensen een hete stoot om te zien en ze verbergt haar vrouwelijkheid dan ook niet. Ze loopt huppelend rond in een kort rokje. Bovendien kun jij als gamer daar ook nog plezier mee beleven: even flink op de knopjes drukken en draaien en voila: u kijkt onder Juliets rokje. Gegarandeerd een achievement of trofee vrijgespeeld. Goed, er moet verder ook wat gewerkt worden: zombies afslachten met een kettingzaag. Het leven gaat niet altijd over rozen, of lollies natuurlijk.
1. Max Payne 3 (PC, Xbox 360, PS3)
Eén ding is nog niet genoemd, terwijl menig persoon bij vakantie of mooi weer daar meteen aan denkt: alcohol! Onze Max Payne die kan er wat van in deeltje drie, al heeft hij hele andere redenen om regelmatig naar de fles te grijpen. Het maakt niet uit, de beste man houdt wel van een borreltje, en reizen. Wij ook. De game is actievol en sfeervol, het geeft je het gevoel in een film beland te zijn. Hoewel het voor sommige mensen niet in de buurt komt van deel één en twee is het wel een fijne titel om nu nog even te spelen voordat we overspoeld worden met alle titels die onlangs op de gamescom zijn aangekondigd. Bovendien is het fijn nog even wat schoten te lossen voordat al het geweld losbarst van de komende maanden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties