7 games om de winter door te komen

Article
woensdag, 07 november 2012 om 17:30
xgn google image
In de zomer verschenen we met een special van zomerse games, games die je echt prima kon spelen met het warme weer. Nu de temperatuur flink gedaald is, is het tijd jullie wat winterse games aan te raden. We geven er zeven, voor elke dag van de week één.
SSX (PS3, Xbox 360)
Een prima manier om met het doorstaan van de koude dagen te beginnen is door lekker los te gaan met de snowboard titel SSX. Anders dan met voetbalgames, die elk jaar verschijnen, duurde het even voordat er een SSX game verscheen op de huidige generatie consoles, maar in maart dit jaar was het zover.
De graphics zijn adembenemend mooi waardoor sneeuw er nog beter uitziet dan voorheen. Maar belangrijker is natuurlijk het snowboarden zelf. Zo kun je heerlijk van diverse bergen afglijden en ook kunnen er weer toffe trucjes uitgevoerd worden. Het maken een trucje kent drie fases: de normale, de speciale en de zogeheten legendarische fase. SSX is goed voor heel wat uurtjes speelplezier en werd door ons beoordeeld met een acht in de recensie. Wat overigens ook geen slechte snowboardtitel is, maar dan ga je wat verder terug in de tijd, is Amped 3. Helaas zal er geen nieuwe Amped meer verschijnen, maar deel drie is zeker een tip om eens uit een budgetbak te plukken voor als je SSX te duur vindt.
The Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS3, Xbox 360)
Heel wat anders dan sporten, is de role-playing game The Elder Scrolls V: Skyrim. Hoewel Skyrim je voert naar allerlei plekken, zoals watervallen, steden en tombes, zul je regelmatig ook langs besneeuwde bergtoppen komen. Skyrim kent een grote open wereld, dus wat zo mooi is, is dat je in die besneeuwde gebieden zelf kunt bedenken wat je wilt doen. Dat maakt Skyrim absoluut het vermelden waard in deze special.
Voor RPG-liefhebbers is Skyrim in ieder geval dé titel om in huis te halen. Zelfs als je ingesneeuwd raakt in de realiteit, hoef je niet bang te zijn om je te vervelen. De speelduur en wereld van Skyrim zijn namelijk gigantisch. Mocht je nu toch onverhoopt klaar zijn met de hoofdgame, dan is er nog allerlei downloadbare content te halen. De game is in ieder geval erg sfeervol en kreeg van ons een 9,,7 in de recensie.
Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen (Wii)
De laatste paar jaar kwam er en spel op de markt met onze favoriete loodgieter en egel in de hoofdrollen: Mario en Sonic. Zo verscheen in 2007 voor het eerst Mario & Sonic op de Olympische Spelen. En in 2009 kwam Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen.
Met een acht in de recensie kunenn we concluderen dat het een goede game is. Met zo'n titel heb je hoe dan ook ontzettend veel plezier. Het mooiste is om co-op samen op de bank met iemand te spelen en het dan in vele minigames tegen elkaar op te noemen. Want wie is er beter in een bepaalde sport, jij of een kameraad? Niet een game om je weken mee te vermaken, wel de geschikte kandidaat voor een co-op avondje of een leuk feestje.
Uncharted 2: Among Thieves (PS3)
Inmiddels zijn er op de PlayStation 3 drie Uncharted games verschenen waarin je met hoofdrolspeler Nathan Drake de hele wererld over gaat. Het is deel twee waarin je een groot gedeelte zult moeten ploeteren in sneeuw. Dat het sneeuw er goed uitziet, viel onze Timo al op in de recensie. Zo merkte hij op dat het sneeuw aan Drakes schoenen en broek blijft hangen, voetstappen in de sneeuw zichtbaar blijven en meer van dat soort details.
Wat je in Uncharted 2: Among Thieves doet is heel wat vijanden afschieten, klimmen, klauteren en puzzelen. De ideale game dus wat betreft afwisseling. Ook qua omgevingen is er genoeg afwisseling. Drake zal niet eeuwig in de sneeuw blijven ploeteren, maar hij neemt je ook nog meer naar exotische locaties. Wij beoordeelden de game met een 9,6.
Killzone 3 (PS3)
Als je het hoesje van Killzone 3 in handen hebt, krijg je het al bijna koud: brr. Een Helghast met op de achtergrond een witte omgeving. In Killzone 3 zul je namelijk heel wat vijanden van lood moeten voorzien in ijsachtige levels. Ontwikkelaar Guerilla Games is van Nederlandse bodem, en ondanks dat het bij ons nooit zó extreem wordt met winters weer, weet de ontwikkelaar wel degelijk hoe sneeuw en ijs er mooi uit horen te zien. Killezone 3 is grafisch verbluffend.
Behalve dat is het een shooter van formaat. De futuristische sfeer moet je liggen, maar als je daar eenmaal van houdt, krijg je een goed verhaal en vooral: slimme vijanden om te verslaan. Dat maakt het leuk om je een weg te schieten door de levels van Killzone 3. Net zoals bij Uncharted 2: Among Thives geldt dat niet de hele game vol zit met sneeuwlevels. Zo zul je ook moeten overleven in een jungle. Behalve dat je de game alleen kunt spelen, bevat Killzone 3 ook co-op ondersteuning. De game kreeg een negen in onze recensie.
Halo: Combat Evolved (PC, Xbox 360)
In 2003 verscheen Halo: Combat. Het leukste is om Anniversary erbij te pakken, want een oude game in een vernieuwd jasje spelen, is natuurlijk mooier. Net zoals bij Uncharted 2: Among Thieves en Killzone 3 geldt ook hier dat niet de hele game een sneeuwsetting kent. Maar het bevat dus wel een tof gedeelte in de sneeuw. Daarin waan je je als Master Chief een weg om verder te komen.
Je kunt lopen, maar in dit level zul je al rijdend verder geraken. Ondertussen zul je heel wat vreemde sciencefiction wezens een kogel door de kop moeten boren. Opvallend aan deze game is dat de sneeuwlevels niet veel details kennen. Er staan wel een paar boompjes, maar verder is de omgeving vrij kaal. Op zich logisch, want zoveel wil er niet groeien op of in sneeuw, maar waar het om gaat is dat de game van oorsprong al weer wat jaartjes oud is. Al moet gezegd worden dat het nog steeds een goede shooter is. De Anniversary editie kent bovendien ondersteuning van online co-op. De game kreeg van ons een 8,8 in de recensie.
Lost Planet: Extreme Condition (PC, PS3, Xbox 360)
Last but not least serveren we hier Lost Planet, een game die he-le-maal een sneeuwsetting heeft. Niet zo gek, want de game speelt zich af op een verloren planeet. Op die planeet is het ijs, maar dan ook ijskoud. Lost Planet is een actiegame waarin je heel wat aliens, mechs en andere wezens zult moeten afknallen.
Bijzonder aspect is het zogeheten thermal energy, dit is energie waardoor hoofdpersoon Wayne in leven blijft in de kou. Het is een soort van energie, zonder sterft hij. Het is misschien niet de beste titel om met de koud in huis te halen, maar met een zeven in de recensie, wist het spel toch een goede voldoende binnen te halen. Zeker een leuke game om in de budgetbakken in de gaten te houden.
Brrrrrrr!
Brrrrrrrrr, heb jij 't al koud gekregen na het lezen van deze winterse titels? We hebben hier een paar games gegeven, natuurlijk houdt daar de lijst niet mee op. Er zijn meer games die sneeuwlevels hebben. Denk bijvoorbeeld aan Call of Duty: Modern Warfare of Battlefield. Deze top 7 biedt in ieder geval diversiteit, zowel qua genres als qua platformen. Geniet van de kou de komende tijd. Je weet in ieder geval hoe je de tijd doorkomt, voordat de zon weer gaat schijnen. Want laten we eerlijk zijn: dat kan nog wel even gaan duren.

Populair Nieuws