7 bizarre Minecraft creaties

Article
woensdag, 03 september 2014 om 21:54
xgn google image
Minecraft bestaat al een tijdje en komt over twee dagen uit op de Xbox One. Daarom leek het ons een mooi moment om eens rond te kijken naar al dat moois wat mensen maken in de zandbak van Minecraft. Hier vind je er zeven, maar er zijn echt duizenden games, iconische locaties en fantasierijke dingen gebouwd, dus als je meer wilt, hoef je alleen maar Minecraft in te typen op YouTube, en je bent de hele avond zoet. Maar hier is nu eerst onze top 7.

7. Starship Enterprise (Star Trek)

De oneindige speelvrijheid van Minecraft op de PC heeft YouTuber halnicholas op het idee gebracht om de U.S.S. Enterprise uit Star Trek na te bouwen. Niet heel gek, zou je denken, totdat je nagaat dat hij de officiële blauwdrukken erbij heeft gepakt en besloten heeft het schip één-op-één na te bouwen. Precies, dat schip is enorm.
Een paar jaar geleden maakte halnicholas het frame ervan, en liet vervolgens de spelers in de Minetrek-server los om de rest af te maken. Hieronder krijg je een rondleiding van halnicholas zelf, die laat zien hoe het ruimteschip er na maanden werk uitziet.
23549

6. Middle Earth (Lord of the Rings)

De wereld van Lord of the Rings is er eentje die veel inspiratie opwekt wanneer je iets in Minecraft wilt maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die wereld gewoon na te bouwen. Dat is wat ze bij Minecraft Middle Earth ook dachten, en daarom hebben zij bekende locaties uit de boekenreeks omgetoverd in blokjes; van Rohan tot Mordor, alles hebben ze nagemaakt. Het doorkruizen van de wereld kost dan ook een paar uur van je leven, maar dan kun je tenminste wel zelf op reis in Middle Earth.
Hieronder zie je de trailer die het YouTube-kanaal Minecraft Middle Earth voor hun creatie heeft vrijgegeven. Voor meer video’s bezoek je het kanaal zelf even, hoewel dit door al het moois wat ze te bieden hebben niet bij ‘even’ zal blijven.
23550

5. Death Star (Star Wars)

Er zijn al veel mensen geweest die de Death Star uit Star Wars hebben nagebouwd in de game, maar sommigen gaan hierbij een stapje verder. Een gamer onder de naam Paradise Decay heeft de complete scène uit de film, waarin Luke Skywalker met zijn team het ruimtestation aanvalt en uiteindelijk opblaast, namelijk nagespeeld in de game.
Tot in detail heeft Paradise Decay het schip nagebouwd, en ook de X-Wing Starfighters van de Rebel Alliance zijn niet vergeten. De geluiden uit de originele film zijn over de video gelegd, en dat maakt het totaalplaatje net echt. Zelf de explosie van de Death Star I aan het einde van het filmpje ziet er prachtig uit. Misschien wel mooier dan die uit de film.
23551

4. WesterosCraft (Game of Thrones)

Mincraftspelers die fan zijn van Game of Thrones, dit is precies wat jullie willen zien. Er bestaat een server genaamd WesterosCraft, waar fans bij elkaar komen en de magische wereld uit George R.R. Martins boeken tot in de puntjes namaken. Een van de hoogtepunten hiervan, is King’s Landing (hierboven te zien) maar ze hebben véél meer.
In dit lijstje schenken we ook aandacht aan een van hun andere wonderbaarlijke creaties, namelijk Casterly Rock, de woonplaats van de rijke leden uit de familie Lannister. In de serie is deze stad nog niet voorgekomen, dus daarom kun je hieronder zelf een kijkje nemen in deze replica. Wil je meer van de kunstwerken op de WesterosCraft-server zien, dan kun je terecht op hun YouTube-kanaal.
23552

3. Digitaal Denemarken

Er worden niet alleen levengrote ruimteschepen en complete games nagebouwd, maar blijkbaar ook landen in onze eigen wereld. De Deen Geodastyrelse was zo trots op zijn land dat hij besloot de Minecraftspelers te trakteren op een stukje aardrijkskunde.
Op een één-op-één schaal heeft hij Denemarken tot leven gewekt, inclusief allemaal bekende Deense plaatsen en streken. Heb je dus geen zin om van de echte Deense natuur te genieten, dan kun je het land digitaal bezoeken in Minecraft. Hieronder word je (geheel in het Deens) rondgeleid door het land. Vooral aan het begin van de video kun je de enorme omvang van de map zien. Hav en god tur!
23553

2. Super Mario Bros. 3D

Een groepje Mario-fans heeft er voor gekozen om een van de meeste klassieke games aller tijden na te maken in Minecraft. De 2D levels van Super Mario Bros. zijn nu door te lopen in 3D, en dat geeft een heel andere kijk op de game.
De makers hebben alles tot in detail nagemaakt, inclusief paddenstoelen, blokken met vraagtekens erop en uiteraard de bekende vlag aan het einde van het level. Zelfs de beroemde muziek uit Mario zit in deze versie. Wie weet een goed idee voor de nieuwe Mario Bros., Nintendo?
23554

1. Minecraft Skyrim Edition

Wie nog niet genoeg heeft aan de honderden uren die je kunt spenderen in The Elder Scrolls V: Skyrim, kan nog duizenden uren in Minecraft stoppen. En voor degenen die daar óók nog niet genoeg aan hebben, is er een combinaties van deze twee games.
4J Studio’s heeft Skyrim namelijk uitgebracht in Minecraft, en dan hebben we het niet alleen over de wereld. De Minecraft Skyrim Edition bevat honderden missies, nieuwe skinpacks en muziek uit de wereld van The Elder Scrolls. Bekijk hieronder zelf hoe The8Bittheater een rondleiding door de game in de game geeft.