6 typische Zelda elementen in The Legend of Zelda Tri Force Heroes

Article
zondag, 04 oktober 2015 om 13:03
xgn google image
De Zelda-reeks maakt onderdeel uit van de meest herkenbare games ooit gemaakt. Met herkenbaarheid komen natuurlijk ook de handelsmerken van een serie. Zijn deze ook te vinden in de nieuwste Zelda titel op de Nintendo 3DS? Dit zijn 6 typische Zelda elementen in The Legend of Zelda Tri Force Heroes!
We moeten nog even wachten totdat we aan de slag kunnen gaan met The Legend of Zelda op de Wii U volgend jaar. In de tussentijd kunnen we genieten van Tri Force Heroes, de nieuwste Zelda 3DS game waarin je met drie vrienden samen de puzzels in dungeons moet oplossen. Op het eerste gezicht lijkt Tri Force Heroes niet op de doorsnee Zelda titel, wat ook enigszins klopt.
Toch zijn er aantal typische Zelda elementen in The Legend of Zelda Tri Force Heroes die we in elke Zelda game terugzien. Welke dit zijn, dat lees je hieronder. Veel plezier!

6. Held in het groen

Dit is een vanzelfsprekend, maar desalniettemin typisch Legend of Zelda element: de held! De groengeklede-blondharige-puntorige protagonist is tot nu toe in elke Zelda game verschenen, en in Tri Force Heroes is dit nog steeds zo.
Het enige verschil met de vorige games is dat je deze keer drie voor de prijs van één krijgt. In Ocarina of Time speelden we met de Hero of Time, in The Wind Waker met de Hero of Wind. Deze keer bestuur je samen met twee vrienden één van de Totem Heroes, drie Links elk gekleed in het groen, blauw of rood. Het is een helden-overdosis!
79387 4

5. Rupees, overal Rupees

Als je al eens eerder een Zelda game gespeeld hebt, dan weet je vast en zeker dat Rupees, de valuta van Hyrule, overal verstopt liggen. Rupees zitten diep in het gras, onder stenen en zelfs in de potten bij mensen thuis. Leverde het gras in de achtertuin maaien maar zoveel geld op!
In Tri Force Heroes is hier weinig aan veranderd. Als een maniak al het gras in mootjes hakken levert je nog steeds een flink zakcentje op. Ook de potten en stenen zijn niet veilig voor de verzamelwoede van Link. Deze heel laten is geen optie; we moeten alle Rupees hebben!
79388 4

4. Link’s Arsenaal

Link’s vertrouwde zwaard is handig voor het kapotmaken van de eerder genoemde potten en gras, maar met alleen een zwaardje kom je natuurlijk nergens. De legendarische held heeft wat hulpmiddelen nodig. Daarom is een van de handelsmerken van de Zelda games altijd al het uitgebreide arsenaal geweest.
Ook dit keert terug in Tri Force Heroes. In deze game komen hulpmiddelen als de Gripshot, Hamer, Gust Jar, Boomerang en nog veel meer allemaal terug. Anders is nu dat je deze per level krijgt, in plaats dat je ze door de game heen verzamelt. Een kleine verandering aan een anders vertrouwde formule.
79390 4

3. Kassiek perspectief

Jazeker kinderen! In de tijd voordat Link op de Nintendo 64 terug in de tijd ging met de Master Sword waren Zelda games in slechts twee dimensies te spelen. Niet dat daar is mis mee is, verre van! Deze titels worden nog steeds beschouwd als een aantal van de beste games ooit gemaakt.
Tri-Force Heroes volgt in de voetstappen van deze klassiekers door het top down perspectief van de old school Zelda games te lenen. Net als de voorganger A Link Between Worlds, een vervolg op het geweldige A Link to the Past op de Super Nintendo. Wie heeft die extra dimensie nou nodig?
79392 2

2. Oorgasmen

De karakteristieke gameplay van de Zelda games is één ding, maar het oor wil ook wat, toch? Een typisch Zelda element is dan ook de epische muziek die elk deel met zich meedraagt. De muziek is zelfs zó episch, dat er een liveconcert komt met de muziek van The Legend of Zelda gespeeld door een compleet orkest. Als dat geen indicatie is van de kwaliteit van de muziek in Zelda, weten wij het ook niet meer.
De traditie van oorgasmen blijft in stand gehouden in The Legend of Zelda Tri Force Heroes. We mogen nog niet te veel verklappen, maar we kunnen wel zeggen dat de muziek in de game zeer memorabel is. Beloofd!
79393

1. Waar past de game in de tijdlijn?

Dit zat eraan te komen. In bijna 30 jaar aan Zelda games die constant verwijzingen naar elkaar maken is het creëren van een Zelda-tijdlijn altijd al een nachtmerrie geweest voor fans. Elke keer als we dachten dat we een definitieve tijdlijn hadden, kwam er een nieuwe game die roet in het eten gooide. Zelfs toen Nintendo in het boek Hyrule Historia een officiële tijdlijn neerzette was het nog steeds een janboel.
Deze verwarrende tijdlijn is dus een typisch Zelda element geworden, en Tri Force Heroes maakt daar geen veranderingen in. We kijken alvast uit naar alle creatieve theorieën die Zelda-fans loslaten op deze game. In ieder geval kunnen we met zekerheid zeggen dat wij geen idee hebben wanneer de game moet plaatsvinden.
The Legend of Zelda: Tri Foce Heroes komt op 23 oktober naar de Nintendo 3DS. Reserveer de game alvast als je op de dag van de release aan de slag wilt gaan met Link en zijn kornuiten!

Populair Nieuws