Call of Duty campaign - De 5 vetste campaign modi

Article
zondag, 04 oktober 2015 om 14:02
xgn google image
Call of Duty is al jarenlang een begrip in de wereld van first person shooters, vooral de multiplayer van de game is immens populair. Ook is het verhaal van de game vaak erg interessant. Welke Call of Duty campaign is nu eigenlijk het tofst? De vijf coolste Call of Duty campaign modi hebben we voor je op een rij gezet.
Omdat de game veel elementen van oorlogsgebeurtenissen mengt met een dosis fictie, lijkt het verhaal van de Call of Duty campaign vaak realistisch en toch origineel.
De franchise heeft er vaak wel een handje van om er een flinke schep typisch Amerikaans patriotisme bij te gooien, maar wanneer je dit aspect met een korrel zout kunt nemen is de campaign modus erg tof en vermakelijk. Bekijk hier de 5 vetste campaign modi uit de Call of Duty-reeks.

5. Call of duty: Modern Warfare 2

Deze Call of Duty campaign speelt zich 5 jaar voor de eerste Modern Warfare titel af, rond het jaar 2016. Nadat de terroristische leider van Rusland genaamd Zakhaev komt te overlijden, wordt de macht overgenomen door luitenant Makarov.
Hij is verantwoordelijk voor een groot aantal aanslagen, waaronder die uit de welbekende missie op Zakhaev International Airport. Tijdens deze missie wordt undercover agent Allen door Makarov ontmaskerd en gedood. Op deze manier werd de schuld van de aanslagen in de schoenen van de Amerikanen geschoven.
Dit werd gevolgd met een Russische invasie op de VS. Met behulp van de sterkste millitaire groep, Task Force 141, moet je als speler aan de slag om aanslagen over de hele wereld te voorkomen.
79241

4. Call of Duty 4: Modern Warfare

In deze Call of Duty campaign begint het gedonder met de Russische ultranationalist Zakhaev. Deze man heeft veel steun van machtige en financiëel sterke groeperingen in Rusland en is daarom in staat een burgeroorlog te beginnen. Om risico’s in te dekken financiert Zakhaev een staatsgreep die wordt uitgevoerd door zijn vriend Al-Asad. Zakhaev zet op deze manier een val uit voor de grootste bedreiging van zijn gruwelijke plannen: De Verenigde Staten.
De Call of Duty campaign kent daarom twee verhaallijnen, die van de Amerikaanse Marine Force Recon, die proberen Al-Assad in het Midden-Oosten te verslaan en de spannende situatie in Rusland, waar de verhaallijn uiteindelijk samenkomt. Bloedstollende missies met als doel de wereld te redden van de totale vernietiging zijn alom aanwezig in deze campaign!
79249

3. Call of Duty Black Ops 2

Natuurlijk zijn we al aan het aftellen voor het moment dat de nieuwe Black Ops gelanceerd wordt. Helaas zit er in de last-gen versie van de game geen campaign in! Voor deze mensen biedt de Black Ops 2 campaign dan in ieder geval een beetje troost.
Deze Call of Duty Campaign heeft twee verschillende tijden waarin het spel zich afspeelt. Tussen 1986 en 1989 tijdens de Koude Oorlog en in de tweede golf van de Koude Oorlog in 2025. In de eerste Koude Oorlog speel je met Alex Mason, in de tweede ben je zijn zoon David, die de leiding over een team heeft.
Tussen deze twee verhaallijnen wordt een hoop geschakeld. Hierdoor is het verhaal in eerste instantie redelijk complex, maar later vallen de puzzelstukjes meer op zijn plaats. Bovendien is het een leuke feature die voor afwisseling zorgt. Wil je de Call of Duty Campaign verhaallijn weer tot in de puntjes ophalen, check dan de story recap!
79250

2. Call of Duty: Black Ops

De campaign van Call of Duty Black Ops speelt zich ook af tijdens de Koude Oorlog. Op 25 februari 1968 wordt Alex Mason wakker in een verhoorkamer. Hier worden allerlei vragen naar zijn hoofd geslingerd. De antwoorden die Alex geeft op de vragen worden weergegeven in de vorm van flashbacks.
Een moord op Fidel Castro is één van deze flashbacks, dit was de bedoeling althans. Het was een dubbelganger en Mason wordt door de echte Fidel Castro gevangen genomen. In gevangenschap raakt Mason bevriend met een ex-soldaat van het rode leger, genaamd Viktor Reznov.
Hij vertelt hem dat Dragovich, Friedrich Steiner en Lev Kravchenko verantwoordelijk zijn voor de martelingen. Wanneer Reznov en Mason een opstand teweeg proberen te brengen, krijgt alleen Mason de kans om te ontsnappen.
Later vinden Mason en Reznov elkaar en hij sluit zich aan bij het team om de Nova-6 zenuwgasaanvallen te stoppen.
79251

1. Call of Duty: World at War

Deze Call of Duty Campaign speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je speelt als de Amerikaanse marinier John Miller die gevangen is genomen door Japanners op het eiland Makin. Op het laatste moment wordt John van de Japanners gered. Wanneer hij het gevecht aangaat met de Japanners proberen zij op de meest meedogenloze manieren de ontsnappingspoging van Miller een halt toe te roepen.
Naast de Amerikaanse Call of Duty campaign, is het ook mogelijk om de game vanuit Russisch oogpunt te bekijken. Aan de zijde van Reznov, probeer je als soldaat Dimitri Petrenkov de Duitsers vanaf de plaats Stalingrad terug te dringen. Dit gaat door tot aan de slag in Berlijn, waarin je nog zwaar geschut van de Duitsers kunt verwachten!