5 voorspellingen voor The Last of Us 2

  The Last of Us 2 is in aantocht en we kunnen het niet laten om alvast te fantaseren over wat ons te wachten staat. Om die voorpret niet te verpesten hebben we onze oogkleppen opgehouden en alle leaks die de laatste tijd rondgingen genegeerd. Wel hebben we genoten van de laatste trailer. Met nog een paar weken te gaan, loopt de spanning langzaam op. Hoe zal het Ellie en Joel vergaan in hun grauwe, post-apocalyptische wereld? Dit zijn onze vijf voorspellingen voor The Last of Us 2.

  Joel gaat dood

  Hoewel we er liever niet over nadenken, is dit een voorspelling waar we onze hand voor in het vuur durven te steken. Of op zijn minst het een grotere verrassing zouden vinden als Joel het einde van The Last of Us 2 daadwerkelijk weet te halen. De ruwe avonturier, die Ellie in deel 1 wegwijs maakt in de zombiewereld, is inmiddels een stuk ouder en rustiger geworden.

  We spelen in dit vervolg dan ook met Ellie en Naughty Dog kennende zijn ze niet bang om de navelstreng bruut los te knippen en ons te laten ervaren hoe het is om verder te moeten zonder Joel. En zonder de hoop dat hij ons last minute nog komt redden uit een penibele situatie, voelt de wereld vol cordyceps ineens een stuk gevaarlijker. Om ons daar goed bewust van te maken, zou dat ook precies kunnen zijn hoe hij heroïsch aan zijn einde komt.

  Ellie’s vriendin uit de trailers wordt vroeg vermoord

  In verschillende trailers hebben we kunnen zien hoe Ellie flirt met een ander meisje uit de nederzetting waar ze opgroeit. Op een feestje zoenen ze met elkaar en we hebben ook beelden mogen zien dat ze samen op pad gaan. Fijn om te zien dat Ellie in The Last of Us 2 wat geluk en liefde lijkt te vinden. Helaas zijn we bang dat dit van korte duur is. In de allereerste announcement trailer zagen we een Ellie die uit was op wraak en wij hebben zo’n vermoeden waarom ze zo boos is. Liefde én woede maken beide blind.

  We komen meer te weten over Ellie’s moeder

  In de tweede trailer die we van The Last of Us 2 te zien kregen, was geen spoor van Joel of Ellie te bekennen. We zagen hoe een jonge vrouw werd meegesleept in het bos en uiteindelijk met een strop om haar nek op een blok werd gezet. Een oudere vrouw tilt de tanktop van de gevangene op en houdt een mes tegen haar onderbuik. Uiteindelijk wordt de jonge vrouw net op tijd gered, maar de nadruk die werd gelegd op de buik laat ons denken dat er misschien een belangrijke baby in te vinden was. Het zou zomaar een flashback kunnen zijn over Ellie’s moeder en misschien leren we zelfs hoe Ellie immuun is geworden.

  Ellie komt erachter dat Joel loog over de Fireflies

  Aan het einde van The Last of Us, liegt Joel tegen Ellie over de Fireflies en haar rol in het vinden van een vaccin tegen de zombieinfectie. Ze hadden haar wel degelijk kunnen gebruiken, maar omdat het haar dood zou betekenen besloot Joel om haar te ontvoeren en te vluchten. In de wetenschap dat Ellie ongetwijfeld haar leven had willen geven om de wereld te redden, vertelt hij haar niet de waarheid. Om het idee van een vaccin levend te houden, hopen we dat dit toch weer ter sprake zal komen.

  Er zijn meer mensen immuun / Er is geen vaccin mogelijk

  Zodra Ellie erachter komt dat Joel gelogen heeft, krijgt ze ineens weer de optie om op zoek te gaan naar de Fireflies en alsnog haar (dodelijke) rol als proefkonijn te vervullen. Aangezien dit al het doel was van de eerste game, lijkt het onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren. Daarom verwachten we dat Ellie iets ontdekt, waardoor dit allemaal niet meer nodig is. Bijvoorbeeld dat er meer mensen zijn zoals zij, die hun leven al hebben gegeven, zonder dat het iets heeft opgeleverd.

  De hoop op een vaccin en de constante zoektocht daarnaar was in oude zombiefilms vaak het doel. In moderne zombieverhalen schieten ze dit idee vaak snel af om de personages te dwingen om hun nieuwe werkelijkheid te accepteren. Wij verwachten dan ook dat de hoop op een vaccin in dit deel geheel verdwijnt.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.