5 toffe Game Pass games om nu te spelen

Article
dinsdag, 13 februari 2024 om 15:00
2024 01 05 persona 3 analisis 1f1706614836
2024 is afgetrapt met tal van toffe games, maar lang niet iedereen heeft het geld om aan de lopende band nieuwe titels te scoren. Gelukkig heeft Microsoft met Game Pass een alternatief waardoor je voor een maandelijks bedrag honderden games kunt spelen. Wij zetten vijf toffe Game Pass games voor je op een rijtje die heerlijk zijn om nu te spelen.

Persona 3 Reload

Het lijstje trappen we af met Persona 3 Reload, een vernieuwde versie van Persona 3. De JRPG van Atlus stamt alweer uit 2006 en kon dus wel een nieuw likje verf gebruiken. De PS2-game is dan ook omgetoverd tot een veel betere versie.
Deze brengt tal van vernieuwingen met zich mee die de Persona-reeks over de jaren heeft gekregen met nieuwere titels. Zo komt de Baton Pass-mechanic uit Persona 5 over, waardoor je op toffe wijze tactischer met de turn-based gevechten omgaat.
Daarnaast is de game een tikje makkelijker, wat wel nodig was gezien het origineel bekendstaat om zijn moeilijkheidsgraad. Tel daarbij op dat de game als een Day 1-release verscheen op Game Pass vorige week en het laat maar weer eens zien dat je gloednieuwe games prima kunt spelen met Game Pass.

Palworld

Eén game is in 2024 een waar fenomeen geworden: Palworld. De titel van Japanse makelij doet via haar monsters denken aan Pokémon, maar is qua gameplay heel anders. Het is namelijk een survival game die meer wegheeft van Ark: Survival Evolved.
Met zo’n 19 miljoen spelers in enkele weken tijd is de titel een regelrechte hit te noemen en het is logisch om te zien waarom. De surival game heeft namelijk Pokémon-elementen, zoals het vangen van de bijzondere wezens die je vervolgens kunt gebruiken om je werkkampen te vullen voor grondstoffen die je nodig hebt.

Resident Evil 2

Er zijn verschillende versies van Resident Evil 2, maar op Game Pass kun je nu de remake uit 2019 vinden die bestempeld wordt als één van de beste remakes ooit. Met een vlotte speelduur van tien uurtjes (vijftien als je met beide hoofdpersonen door het verhaal gaat).
Recent verscheen de game op de abonnementsdienst van Microsoft, wat voor eenieder die houdt van horror een genot is. Vijf jaar na release is de game namelijk nog steeds geweldig door de constante terror die Mr. X je laat voelen wanneer hij achter je aan zit. En dat bovenop een geweldig verhaal.

Sea of Stars

Wie geen moderne topper zoekt maar kan genieten van JRPG’s van weleer, doet er goed aan om Sea of Stars een kans te geven. Hoewel deze game met prachtige pixelart niet gemaakt is in Japan, is de inspiratiebron duidelijk: Chrono Trigger.
Dat de game dit niet onder banken steekt, door bijvoorbeeld een deel van de soundtrack te laten maken door Yasunori Mitsuda (de componist van Chrono Trigger). Daarnaast leunt de game op turn-based combat, waarbij je moet timen wanneer een aanval raak is om meer schade aan te richten. Zo blijf je altijd actief de game spelen, zelfs wanneer het niet jouw beurt is.

Lies of P

We sluiten het rijtje af met Lies of P, een soulslike die op sommige aspecten zelfs FromSoftware weet te verbeteren. Zo schotelt de titel van het Neowiz Games een pakkend verhaal voor, waarbij je niet constant zelf bij elkaar moet puzzelen wat er nou precies speelt.
Daarbij mixt de gameplay verschillende systemen van Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice voor een heerlijke cocktail van nagelbijtende actie. Dat de game bijna overal nog voor 60 euro te vinden is, maar dus gespeeld kan worden met een maand Game Pass is dan ook een heerlijke deal.