5 Super Mario Wonder tips om goed te starten!

Article
dinsdag, 24 oktober 2023 om 15:00
super mario bros wonder 2f1697729772
Super Mario Wonder (officieel Super Mario Bros. Wonder) is eindelijk uit en bij ons op de redactie is de game al flink gespeeld. Onze review kun je hier dan ook lezen, maar als je de game al hebt, ben je wellicht op zoek naar wat handige tips. Tijd om vijf Super Mario Wonder tips voor je op een rijtje te zetten.
Met Super Mario Wonder is 2D Mario terug van weggeweest met een stijl die eindelijk doet aanvoelen als een vervolg op Super Mario World. Het was een gevoel dat de New Super Mario Bros-games toch nooit echt konden voorschotelen. Maar wat Super Mario World altijd ook goed deed, was het voorschotelen van tal van geheimen en lastige levels. Tijd om je wat tips voor te schotelen voor de nieuwe game zodat je niet te lang vast zit in de levels!

1. Bezoek de Poplin Shop

We trappen af met de Poplin Shop. Deze winkel is wat ons betreft de beste bron van levens. Daar kun je ze namelijk gewoon in één klap kopen per één of per vijf stuks. Zo hoef je tijdens de levels zelf niet constant op zoek naar extra levens. Ook zijn sommige badges (daarover later meer) alleen te vinden in deze winkel, dus zorg ervoor dat je Poplin een bezoekje brengt. De winkel van Poplin kun je in de overworld vinden.

2. Luister naar de pratende bloemen

Super Mario Wonder zet de zogeheten wonderbloem natuurlijk voorop. Het betreft de magische bloem die levels compleet op zijn kop zet en af en toe zelfs een gesprek met je start. Het is belangrijk om juist dan goed op te letten.
Soms zeggen de bloemen namelijk iets als: "mis je niet iets" of "waarom kom je niet hier heen". Het zijn hints naar dat je nog iets vergeten bent in het level. Die eerste kreet is namelijk een teken dat je een wonderbloem gemist hebt. Die andere zin hoor je juist vaak als je een geheime route hebt gemist.
super mario bros wonderf1696519778

3. Experimenteer met badges

Een gloednieuw element in Super Mario Wonder is de introductie van badges. Deze heb je in geen enkel level verplicht nodig, maar ze zijn wel enorm handig. Hiermee kun je namelijk extra vaardigheden verkrijgen die het platformen een stukje handiger kunnen maken. Denk aan een uitklappende parachute wanneer je in de lucht hangt of een wall-climb jump waarmee je gemakkelijker een hoger platform bereikt.
Het zijn allemaal opties die je kunt gebruiken via de badges. Let er alleen wel op dat er steeds maximaal drie badges zijn die je kunt gebruiken, waarvan één een actieve actie voorschotelt. De tweede badge geeft je een passieve vaardigheid, terwijl de derde een expert vaardigheid is.

4. Speel online

In Super Mario Wonder werkt multiplayer net een tikje anders dan in voorgaande Mario-games. Wie standaard de game opstart en met de internetverbinding aan speelt, kan tijdens de levels extra makkelijk weer uit de dood opstaan. Wanneer je dood gaat, verander je namelijk in een spookje, maar heb je de mogelijkheid om jezelf te redden door andere spelers aan te raken die je daarna in het level voorbij ziet komen. Het kost je dan niet eens een leven!
Ook kan je op deze manier makkelijker geheimen ontdekken in de wereld. Doordat je andere spelers in real time een level ziet proberen, kun je al snel ontdekken waar zij bijvoorbeeld geheimen tegenkomen. Hier kun jij vervolgens makkelijk van profiteren.

5. Probeer Yoshi of Nabbit

We sluiten af met een kleine tip voor de jongste spelers en iedereen die toch wat moeite heeft met Super Mario Wonder. Als de verschillende vijanden je schrik aanjagen of je daardoor te vaak sneuvelt, kun als het ware kiezen voor een makkelijkere modus. Dat doe je voor specifieke personages te kiezen. Zowel Yoshi als Nabbit zijn deze personages. De twee lopen namelijk geen schade op door vijanden.