5 Star Wars Old Republic oorlogen die we op het witte doek willen zien

Article
vrijdag, 22 maart 2019 om 17:15
5 star wars old republic oorlogen die we op het witte doek willen zien 148743 9
In het Star Wars universum wisselen de oorlogen elkaar sneller af dan een Olympisch estafetteteam op doping. Het gerucht gaat dat een van de nieuwe films zich in de Old Republic afspeelt. Daarom zetten we in deze special 5 Star Wars Old Republic oorlogen voor op het witte doek onder elkaar.

5. Great Sith War

De Great Sith War opent onze lijst van Star Wars Old Republic oorlogen. Dit conflict speelt zich bijna 4000 jaar voor de gebeurtenissen uit de films af. In een poging om de Sith een halt toe te roepen stelt de Jedi Ulic Qel-Droma voor om de groep van binnenin te vernietigen. In plaats daarvan wordt hij verleid door de Dark Side en de leerling van Sith Lord, en andere gevallen Jedi, Exar Kun.
Samen leiden ze een vernietigende campagne tegen de Republic. Alles gaat goed tot Qel-Droma wordt gevangen en hij zijn oude kameraden helpt om Exar Kun te verslaan. De Great Sith War biedt een unieke kijk op de innerlijke werking van de Sith en Jedi door de ogen van Qel-Droma. Daarom mag dit conflict niet ontbreken in deze lijst.
148744

4. Hundred-Year Darkness

Zo'n 7000 jaar voor de films begint een kleine groep Jedi te experimenteren met de Force. Ze ontdekken dat ze deze kracht kunnen gebruiken om leven en dood te beïnvloeden. De andere Jedi bekijken dit met argusogen. Zij denken dat dit alleen maar tot misbruik kan leiden. Daarom verbannen de Jedi de groep en bestempelen ze hen tot Dark Jedi.
Wat volgt is de Hundred-Year Darkness, waarbij de voormalige broeders en zusters een eeuw lang tegen elkaar strijden. Uiteindelijk delven de Dark Jedi het onderspit en vestigen ze zich op Korriban waar ze de Sith oprichten. Dit conflict hoort in onze lijst van de Star Wars Old Republic oorlogen, omdat het de begindagen van de Sith en de politieke strubbelingen van de Jedi goed in beeld kan brengen.
148745

3. Mandalorian Wars

De Mandalorian Wars is een 16-jarige oorlog tussen de Republic en de Mandalorian cultuur. Onder leiding van Mandalore the Ultimate weten de krijgers de politieke grootmacht bijna op haar knieën te krijgen. De Jedi blijven ondertussen aan de zijlijn staan. Een paar van hen pikt dit niet en schiet te hulp. Deze groep wordt geleid door de charismatische Revan en zijn vriend Malak.
Revan is een briljante strateeg en leider. Onder deze Jedi wint de Republic gevecht na gevecht. Het duurt dan ook niet lang voordat de Mandalorians compleet zijn uitgeschakeld. De Mandalorian Wars staat op plek drie van de Star Wars Old Republic oorlogen, omdat het een afwachtende kant van de Jedi laat zien. Daarnaast is het de katalysator voor de volgende twee oorlogen.
148746

2. Dark Wars

Na de zoveelste oorlog breekt er een duistere en onzekere tijd aan in het heelal. De orde van de Jedi is zo goed als vernietigd, de Republic is mank en het rijk van de Sith is aan stukken. Een splintergroepering genaamd de Sith Triumvirate opereert vanuit de duisternis om het laatste beetje licht te doven. De leider, Darth Traya, wil zelfs nog verder gaan. Zij verlangt naar de totale destructie van de Force.
De enige die dit kan stoppen is Meetra Surik, die beter bekend staat als de Jedi Exile. Tijdens haar queeste toont haar nieuwe mentor Kreia dat zowel de Sith als de Jedi het misschien wel aan het verkeerde eind hebben. De Dark Wars hoort bij de Star Wars Old Republic oorlogen, omdat het dit grijze gebied van de Force in de kijker zet. Dit conflict is al uitgemeten in Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, maar verdient zeker een eigen film.
148747

1. Jedi Civil War

De hoogste notering in onze Star Wars Old Republic oorlogen lijst gaat naar de Jedi Civil War. Het zaadje voor deze oorlog wordt geplant in de Mandalorian Wars. Na de zege van Revan vertrekt de Jedi naar een onontdekt deel van het heelal. Hier vindt hij een gigantisch rijk onder leiding van de Sith Emperor. Een poging om hem te doden mislukt en Revan wordt gehersenspoeld om het vuile werk van de duistere leider te doen.
De Sith Emperor onderschat alleen de kracht van Revan. Hij is niet van plan om de Republic totaal te vernietigen. Hij wil het universum veroveren om het klaar te stomen voor een oorlog tegen de andere Sith. De Jedi Civil War biedt een unieke inkijk in een Sith die niks geeft om macht, maar wel om de bescherming van zijn thuis. Daarnaast is Revan een van de interessantste personages uit deze tijdsperiode. Gamers kennen hem en dit conflict uit Star Wars: Knights of the Old Republic.

5 Star Wars Old Republic oorlogen

Dit was onze lijst met Star Wars Old Republic oorlogen die we op het witte doek willen zien. Ben je het eens met onze lijst? Welke oorlog lijkt jou het meest boeiend? Laat het ons weten in de comments.