5 Star Wars Jedi: Survivor tips voor een vliegende start

Article
donderdag, 04 mei 2023 om 15:00
star wars jedi survivor 1 minf1682497503
Het is eindelijk tijd om met Star Wars Jedi: Survivor aan de slag te gaan. De nieuwe game van Respawn Entertainment is hier en dat betekent dat het tijd is om aan een nieuw, dodelijk avontuur van Cal Kestis te beginnen. Om dat op goede wijze te doen, schotelen we gelijk vijf gouden tips voor waarmee je een vliegende start maakt.

1. Richt je eerst op overlevingsvaardigheden

Het nieuwe avontuur van Cal Kestis schotelt tal van nieuwe vaardigheden voor die je via skill points vrij kunt spelen. De vraag is alleen waar je als eerste je punten in moet stoppen. De logische keuze is je lightsaber om meer aanvallen vrij te spelen. Toch raden we dat juist af. Gedurende de het verhaal ontgrendel je namelijk tal van verschillende stances (manieren om je lightsaber te gebruiken). Pas wanneer je je twee favoriete stances hebt gevonden is het wijs om daar punten in te stoppen.
Tot die tijd is het daarom aan te raden om eerst punten te stoppen in de Survival skill tree. Deze zorgt ervoor dat je levensbalk groter wordt en BD-1’s stims meer levensenergie teruggeven bijvoorbeeld. Op die manier weet je zeker dat je wat langer door de wereld kunt dwalen voordat je sterft, iets wat in een soulslike als deze best wel eens wil gebeuren.

2. Gebruik je kompanen

In Star Wars Jedi: Survivor wordt een gloednieuwe mechanic geïntroduceerd die het vechten tegen de Empire een stukje makkelijker maakt. Het betreft de introductie van kompanen die je af en toe bijstaan tijdens je campagne door het sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. Met de rechter schouderknop kun je via een klein menu kiezen welke aanvallen ze moeten gebruiken om vijanden af te leiden.
Dat geeft jou als speler een groot voordeel. Doordat vijanden even afgeleid zijn, kun jij snel terrein winnen en hun blokmeter breken om vervolgens vrije klappen uit te delen. Anderzijds kunnen deze hulpjes ook zelf vijanden slopen, wat jou natuurlijk weer scheelt. Vergeet alleen niet dat je ze opdrachten kunt geven, anders verspil je kansen.
star wars jedi survivor 2 minf1682497536

3. Gebruik je markers

Eén van de handige aanpassingen die de nieuwe Star Wars-game voorschotelt, is een kaart die wat overzichtelijker is. Daarbij komen ook markers aan te pas die je kunt gebruiken om plekken te markeren die je wil bezoeken. Gebruik deze dan ook als je een route uit wil stippelen op de planeten waarop veel geheimen te ontdekken zijn. Vervolgens kun je via BD-1’s verrekijker-functie de markers gemakkelijk bekijken. Zo stippel je gemakkelijk je route uit en kun je op handige manier de ontdekkingsreiziger uithangen.

4. Moeilijke baas? Check de database!

Met soulslike-gameplay kan het best voorkomen dat je vast komt te zitten bij een lastige baas. Dat is natuurlijk zeer naar, maar er zijn manieren om je obstakels te overkomen. Zo ook door even het pauzemenu te raadplegen. Daar kun je namelijk de database vinden.
Via de database kun je vaak de vijanden die je tegenkomt vinden. Daar staan vervolgens wat tips bij die je kunt gebruiken om de vijand te verslaan. Op die manier heb je wellicht net dat laatste beetje hulp om die lastige vijand uit de weg te ruimen.
star wars jedi survivor 3 minf1682497540

5. Rust bij ieder meditatiepunt

Net als in Star Wars Jedi: Fallen Order heb je meditatiepunten in Jedi: Survivor. Hoewel je die wellicht niet altijd nodig hebt, is het wel handig om hier altijd even te rusten. Op die manier slaat de game namelijk op en hoef je niet al te ver terug als je plotseling toch dood gaat. Daarnaast is er nog een ander voordeel.
Ieder meditatiepunt dient namelijk ook als fast travel-punt. Door even het punt te activeren heb je gelijk een nieuwe locatie vrijgespeeld, wat handig is als je later terug wil keren naar een planeet om nog geheimen te ontdekken. De game heeft er daar namelijk meer dan genoeg van!