5 redenen waarom we Skate 4 willen - Een geweldige subcultuur

Article
zaterdag, 13 januari 2018 om 9:41
xgn google image
Skate 3 en zijn voorgangers waren erg toffe gamers, hetzelfde geldt voor de Tony Hawk serie. Inmiddels is het al weer even geleden dat de laatste skateboarding game is uitgebracht, is het daarom niet tijd voor een nieuwe? Check het in onze 5 redenen waarom we Skate 4 willen.
Vorig jaar verscheen er een tweet waarin Daniel Lingen, Community Manager bij EA de Skate fans liet denken dat er een nieuw deel voor de franchise onderweg is. In de tweet die hij plaatste stond alleen "#Skate4", later heeft EA aan de fans laten weten dat er helemaal geen Skate 4 in productie is.
Dus nu is het een kwestie van hopen dat er nog een aankondiging zal komen, een nieuw deel in de Skate franchise zou zeker geen probleem zijn als je kijkt naar het succes van de franchise. Wij hopen in ieder geval op een aankondiging en willen EA een beetje een duwtje in de rug geven van wat we dan willen. Check onze 5 redenen waarom we Skate 4 willen.

Het competitive aspect van Skate 3

De eerste keer dat je Skate 3 opstart heb je al vrij snel het idee dat je de game onder de knie hebt. Je grindt wat toffe relingen, maakt wat gekke jumps en scoort wat punten. Een game waar je makkelijk in kan stappen, en het ontdekken van alle skateparks is ook zo gedaan.
Totdat je online gaat en spelers de meest vreemde trucjes ziet doen, dan bedenk je al snel dat er nog flink wat geoefend moet worden als je dat wil behalen. Na flink wat uren grinden (hihi) in Skate 3 kun je mee gaan doen aan competities. Wanneer je wint geeft het echt een erg tof gevoel, vooral aangezien je tegenstanders ook goed kunnen zien wat voor gekke trucjes je hebt uitgevoerd.
105536

De levendigheid van de skaters subcultuur

Skate 3 speelt zich af in een fictieve open wereld bomvol met NPC's die de hele dag lekker aan het skateboarden zijn, maar naast het skaten kwam ook echt een beetje de cultuur van het skateboarden naar voren. Je kan je karakter voorzien van toffe kleding en hem op jezelf laten lijken, er is veel te customizen en je kan ook nog je eigen crew/label opzetten.
De content in de game bracht de cultuur ook goed naar voren en de manier waarop je de ladder beklimt als beste skateboarder. Het vinden van de beste spots om de meeste toffe trucjes te combineren, de dingen die echte skateboarders ook dagelijks doen.

105543

De Skatepark editor

Skateparken zijn heel vaak net niet wat je wil. Daar had Black Box Studios de oplossing voor; de skatepark editor. Een ongelooflijk arsenaal aan ramps, halfpipes, props en alles wat je maar kon verzinnen zat netjes gesorteerd in een spawn menu. Sommige Skate 3 fans maakte ongelooflijke skateparken waar je tot in het holst van de nacht nog even in bleef skaten omdat het zo spectaculair was.
Natuurlijk waren er ook genoeg skateparks die niet zo interessant waren, vaak kwam je in een game met een bizar leeg skatepark en een enkele andere skateboarder. Maarja, niet iedereen is even creatief!
105545

Hall of Meat

Hier moeten we meer van hebben. Voor velen was dit een modus die amper aangeraakt werd, maar het was wel degelijk een leuke gamemode. Goed, het was wel een beetje luguber, maar zeker wel grappig! Voor degene die deze modus niet kennen, een korte uitleg. In deze gamemode is het de bedoeling om met een rotvaart van een hoge ramp af te springen en dan zo proberen te landen dat je skater zo veel mogelijk botten breekt.
Beetje raar? Ja, natuurlijk, maar het werkte wel. Je kon je skater in allerlei posities wurmen terwijl je door de lucht vloog, zoals een bommetje maken of een karate - kick. Als je je er niks bij voor kan stellen, check dan even deze video.
124292

Soundtrack

Man, wat een zieke soundtrack had Skate 3. Stel je even voor dat je lekker aan het rollen bent door de straten van Skate, af en toe pak je een rail en af en toe flip je die plank onder je voeten. Klinkt al best prima, toch? De soundtrack benadrukt alles wat je doet nog eens, keer drie.
Met hiphop legendes als Mobb Deep en andere muziekhelden als The Beastie Boys lijken je grinds en flips opeens nog tien keer vetter. Soms land je je kickflip precies op de maat van een nummer, en geloof ons maar, dat voelt een stuk beter dan het winnen van een online potje S.K.A.T.E.

Dit waren vijf redenen waarom we Skate 4 willen!

Willen jullie een nieuw deel in de Skate serie? Waarom wel of niet? Laat het ons weten in de comments!