Game of Thrones season 7 - Vijf redenen waarom Jon Snow de troon zal veroveren

Article
zaterdag, 18 maart 2017 om 14:00
xgn google image
Game of Thrones season 7 is in aantocht en daarmee komt het einde ook steeds dichterbij. Het heeft er alle schijn van dat de uiteindelijke strijd tussen Jon Snow en Daenerys Targaryen zal gaan. Hier alvast vijf redenen waarom Jon Snow het spel der tronen zal winnen. Spoilers ahead!
De tekst die volgt zal spoilers bevatten!

5. Jon Snow heeft een sterke tweede man achter zich

De eerste reden dat Jon Snow aan het einde op de troon der tronen zal zitten is het feit dat hij een sterke tweede man achter zich heeft staan. Ser Davos Seaworth is de naam en hij heeft zich ontwikkeld tot de aankomende Hand of the King als Snow de heerser wordt. Er is geen reden te bedenken dat Ser Davos die uitdaging in Game of Thrones season 7 niet aankan.
De oudere strijder heeft zich door de seizoenen heen bewezen dat hij een goede strategist is en heeft veel ervaring opgedaan als piraat voordat hij een Knight werd. Naast zijn zwaardvechtvaardigheden staat Ser Davos bekend als een echte man of honor. Bijvoorbeeld toen Lord Stannis besloot om vier vingertoppen van Ser Davos af te snijden omdat hij dingen gesmokkeld had. De straf onderging hij als een man.
107673

4. Snow neemt de White Walkers serieus

Het gevaar dat de White Walkers heet komt steeds dichterbij. Deze agressieve levende doden blijven rondstruinen in het Noorden en Jon Snow is één van de weinigen die dit gevaar serieus neemt. Misschien kun je het de zuiderlingen niet eens kwalijk nemen gezien het feit dat deze mensen nog nooit een White Walker hebben gezien. De meesten hebben alleen de verhalen over het gevaar van achter de muur gehoord.
Daarbij heeft Snow van de White Walkers gehoord, tegen ze gevochten en heeft de Night King ontmoet. Hierdoor weet hij meer van de Walkers dan welke levende dan ook. Dit alles maakt Snow tot een belangrijk persoon in de strijd tegen de White Walkers wanneer deze het Zuiden bereiken. Het zal geen grote verrassing zijn als Jon Snow zijn ervaringen in Game of Thrones season 7 gebruikt om als winnaar uit de bus te komen.
107674

3. Jon Snow is een goede leider

Je kunt de Iron Throne niet in je eentje veroveren en zult een groot leger nodig hebben. Om dat leger optimaal te gebruiken moet je leiderschap hebben en dat ook gebruiken om de winst binnen te halen. Jon Snow heeft bewezen genoeg leiderschap, ondanks het debacle van de Battle of the Bastards, te hebben.
Wat dacht je van de overwinning van de Night's Watch tegen de Wildlings? Of het terugvechten tegen de White Walkers bij Hordhome? Probeer dat maar eens met succes te doen, Jon Snow deed het en behaalde het succes. Ook buiten het slagveld toont Snow leiderschap.Snow is de man die het schier onmogelijke voor elkaar kreeg, hij bracht de Night's Watch en de Wildlings bij elkaar en vormde een bondgenootschap.
Nu hij de koning van het Noorden is, betekent het dat hij formeel ook echt iets en zal hij zijn leiderschap nog beter kunnen gebruiken om het uiteindelijke doel te behalen: Het veroveren van de Iron Throne. Of dat in Game of Thrones season 7 al gebeurd is natuurlijk nog maar de vraag.
107678

2. Snow leerde van de beste

Jon Snow kon zich geen betere voorbeelden wensen om de kneepjes van het vak als leider te leren. Op de reis van Snow richting wat hij nu is, koning van het Noorden, kon hij leren van onder andere Ned Stark, Maester Amon, Jeor Mormont en Mance Rayder. Om met Ned te beginnen, er is bijna geen man met meer eer dan hij. Ned nam Jon onder zijn vleugels voor zover als hij kon, Jon stond toendertijd natuurlijk bekend als bastaard.
Snow leerde het vak niet alleen van de sterkere en slimmere leiders in Game of Thrones. Hij heeft ook geleerd van de schurken in de serie, zoals bijvoorbeeld Ser Allister Thorne en Ramsey Bolton. Beiden hebben hem indirect geleerd wat je vooral niet moet doen en dat je niemand kunt vertrouwen.
107682

1. Snow is mogelijk de legitieme opvolger van de Iron Throne

In de laatste episode van Game of Thrones kwam dan eindelijk de bevestiging van het voortkabbelende gerucht dat Jon Snow de zoon is van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark. Hierdoor heeft Snow een directe link naar de Iron Throne. Dit betekent ook dat hij het neefje is van Daenerys Targaryen, maar omdat het koningschap wordt doorgegeven via mannelijk bloed, is Jon Snow mogelijk de rechtmatige opvolger.
We zeggen het woord 'mogelijk' er nadrukkelijk bij omdat er nog wat haken en ogen aan de rechtmatigheid kleven. Laten we beginnen met de beste omstandigheden. De relatie van Rhaegar en Lyanna was gebaseerd op echte liefde en de twee zouden later trouwen, op die manier zou Snow de rechtmatige opvolger zijn. Misschien dat Game of Thrones season 7 ons meer uitsluitsel zal geven.
Een worst case scenario is dat Jon het geen echte liefde was, maar een verkrachting, zoals Robert Baratheon altijd heeft gezegd.Op die manier zou Jon gewoon een bastaard zijn en geen aanspraak maken op de troon. Hoewel, de laatste aflevering toonde aan dat bastaards 'legitiem' gemaakt konden worden. Op die manier is Jon Snow tot koning van het Noorden gekroond.
Wie zal er volgens jullie uiteindelijk de Iron Throne veroveren? Laat het weten in de reacties. Game of Thrones season 7 begint over een paar maanden, wij maakten alvast een overzicht van alle details die tot nu toe bekend zijn. Onze review van het vorige seizoen was zeer positief.

Populair Nieuws