5 redenen waarom je Unbreakable Kimmy Schmidt moet kijken

Article
zaterdag, 19 mei 2018 om 14:00
5 redenen waarom je unbreakable kimmy schmidt moet kijken 131645
Popcorn in de aanslag: Unbreakable Kimmy Schmidt krijgt een vierde seizoen! We kunnen binnenkort dus weer genieten van de avonturen van de vrolijke, aanstekelijke Kimmy in New York. Voor wie de serie nog niet gezien heeft: dit zijn 5 redenen waarom je Unbreakable Kimmy Schmidt moet kijken!

1. Lachen, gieren, brullen

Unbreakable Kimmy Schmidt is een hilarische comedy die gaat over Kimmy, die samen met drie andere vrouwen 15 jaar is opgesloten in een ondergrondse bunker. Ze werden vastgehouden door een sekte die ervan overtuigd is dat de wereld vergaat. Als ze wordt bevrijd, gaat ze naar Manhattan om een nieuw leven te starten.
Ze trekt in bij Titus, die een droom heeft om musicalster te worden, en Lillian, een oude chagrijnige vrouw die aan de drugs zit. Ook gaat ze op zoek naar een baantje: ze vindt Jaqueline (vrouw van wereldberoemde zakenman) en mag in haar appartement schoonmaken en voor haar verwende stiefdochter Xanthippe zorgen.
Dit alles levert tal van hilarische situaties op. De serie zit dan ook vol droge humor en grapjes waarvoor je hem zeker moet kijken.
131646

2. Hoog bingewatch-gehalte

De serie heeft een hoog bingewatch-gehalte. Unbreakable Kimmy Schmidt is luchtig en grappig, waardoor het lekker wegkijkt. Heel fijn als je na een lange dag je hoofd even op iets anders wil zetten, zonder te veel na te denken.
Op Netflix staan nu 3 seizoenen met elk 13 afleveringen. Een aflevering duurt 20 minuten, dus perfect om er in een weekend doorheen te gaan. En dan ben je direct klaar voor het komende vierde seizoen.
131647

3. Optimisme boost

Kimmy is altijd optimistiscch en is, zoals de titel al verklapt, onverwoestbaar. Niets of niemand kan haar humeur verpesten en Kimmy bekijkt het leven door een roze bril met hartjes en glittertjes. Ze is pure zonneschijn en draagt altijd vrolijke jurkjes met felle kleuren en bloemenprintjes. Het is dan ook niet gek dat haar vrolijke humeur snel overslaat op haar omgeving, en dus ook op de kijkers.
Na het kijken van een aflevering voel je gelijk hoe het vrolijke humeur op je overslaat en voel je je zelf ook een beetje Unbreakable. Perfect dus voor als je wel wat optimisme kan gebruiken na een zware dag. Of als je gewoon wilt genieten van Kimmy haar vrolijke acties.
131648

4. Een ander beeld van het drukke New York

In de meeste series zien we New York als drukke stad, waar mensen altijd aan het werk zijn of naar school gaan. Denk aan Gossip Girl. Maar Kimmy laat zien dat dat niet de enige kant is die New York heeft, en dat je geen druk of rijk leven hoeft te hebben om in de stad te kunnen wonen.
In de serie zien we dan ook vaak genoeg zwervers op de straten rondstruinen. Of we zien hoe de drie roommates Kimmy, Titus en Lillian, alle drie werkloos, geen geld meer hebben voor het avondeten en hoe ze op een creatieve manier dan tóch aan eten komen. Een keer iets anders dan het drukke en altijd mooie New York, dus.
131649

5. Een feministisch tintje

Veel kijkers van de show zeggen dat Unbreakable Kimmy Schmidt een feministisch tintje heeft. En dat klopt ook wel. Kimmy komt na 15 jaar uit een bunker, en is nog steeds optimistisch. Kimmy wil een baantje? Geen probleem, ze gaat gewoon alles langs. Kimmy wil een eigen huis? Geen probleem, die vindt ze wel.
Voornamelijk het derde seizoen is erg feministisch. Hier gaat Kimmy van jurkjes met bloemprint naar hoge hakken en strakke jurkjes. De serie heeft zelfs een "Kimmy is a feminist!" aflevering.
Kortom, genoeg redenen om Unbreakable Kimmy Schmidt eens een kans te geven. Je gaat er zeker van genieten! En mocht je toch iets anders willen kijken, dan kun je altijd even iets anders proberen dat nieuw op Netflix is.

Populair Nieuws