Natuurlijk is het enorm lastig om de gigantische content van Netflix Originals te rangschikken. Wij doen toch een poging en daar kwam deze lijst uit. Alle series zijn vrij recent of keren binnenkort terug voor een nieuw seizoen!

5. Designated Survivor

In geval van nood wordt in de Verenigde Staten altijd een Designated Survivor aangewezen. Dit is een parlementslid dat tijdens een conferentie van de hele regering, zoals de inauguratie van een nieuwe President, op een veilige plek wordt gehouden. Als er dan iets ergs gebeurt in de vorm van bijvoorbeeld een terroristische aanslag, dan is er altijd nog één persoon van de huidige regering die het kabinet voort kan zetten.

Dit is precies wat er gebeurt in de Designated Survivor serie. Tijdens een presentatie van de nieuwe president van de Verenigde Staten gebeurt het ergste. Het gehele Capitool wordt opgeblazen en de huidige regering van Amerika wordt vermoord, inclusief de president. Het is aan de aangewezen overlevende Tom Kirkman (gespeeld door Kiefer Sutherland) om de taken van de president over te nemen en een nieuw kabinet samen te stellen.

Dit is alleen niet zo makkelijk als het lijkt en zo merk je in de serie dat het leven van een president zeker niet makkelijk is. Kirkman moet alle problemen in de Verenigde Staten zien op te lossen en dat is bijna een onmogelijke klus. Designated Survivor staat gegarandeerd voor spanning en dat maakt het een van de beste Netflix Originals van dit moment.