5 redenen waarom het goed is dat Disney+ duurder wordt

Article
dinsdag, 15 december 2020 om 14:00
disney2f1617204978
Afgelopen maandag viel op XGN.nl te lezen dat ‘Disney Plus begin 2021 flink duurder wordt’. De prijs gaat van 6,99 euro per maand naar 8,99 euro per maand en hier kwamen veel reacties op. Het woordje flink is misschien discutabel, maar het feit dat de prijs lekker op de schop gaat blijft staan. Veel mensen lijken allesbehalve blij met de nieuwe prijsverhoging, zeker als je nagaat dat er steeds meer streamingsdiensten verschijnen die allemaal stuk voor stuk weer geld kosten. Maar toch denken wij dat de prijsverhoging zo slecht nog niet is. Dit zijn 5 redenen waarom het goed is dat Disney+ duurder wordt.
Voor dat we beginnen moeten we wel een kleine disclaimer plaatsen. Natuurlijk is het enerzijds jammer dat ‘jan met de pet’ weer maandelijks twee euro extra kwijt is aan een grote multinational, en we beseffen natuurlijk ook goed dat er niet alleen maar voordelen aan de prijsverhoging zitten. Neem dit artikel dan ook met een klein korreltje zout.

Waar geld zit wordt de markt beter

We beginnen met het simpele gegeven dat als er meer geld in een markt komt, de markt beter wordt. Misschien is het niet leuk dat je nu twee euro extra moet betalen en natuurlijk worden sommige acteurs zwaar overbetaald. Maar het feit blijft wel staan dat er zoveel goede films zijn omdat er ook veel budget is. Stel, Disney Plus zou morgen gratis worden. Natuurlijk scheelt het nu voor je portemonnee een paar euro, maar wat schieten we er op de lange termijn mee op? Disney heeft over een X aantal jaar aanzienlijk minder vermogen en vervolgens kan Disney niet meer die mooie films produceren. Indirect kan je het ook zien als een soort investering. Er zijn bijvoorbeeld ook markten waar veel minder geld in omgaat, maar het blijft dan ook vaak meer een hobby.

Star

Het tweede punt onderbouwt eigenlijk meteen het verhaal van net, want volgend jaar brengt Disney de dienst Star. Omdat Disney nog niet bekend heeft gemaakt wat we allemaal kunnen zien op Star is het maar een beetje de vraag of je echt zit te wachten op deze extra dienst, maar voor die extra twee euro krijg je wel meteen iets.
disney1f1618572798

Meer aanbod

Sar is natuurlijk niet het enige wat volgend jaar op Disney+ verschijnt, want Disney heeft de afgelopen tijd nog een heleboel moois aangekondigd. Zo komen er mooie nieuwe Marvel, Star Wars en Disney producties. Sommige daarvan komen wel in eerste instantie in de bioscoop natuurlijk, maar vroeg of laat komen ze allemaal op Disney+.

Concurrentie

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon eens stukje marktwerking. De vraag is groot (ruim 86 miljoen abonnees na iets meer dan een jaar), dus kun je als Disney iets meer vragen. En aan de andere kant kan Disney de prijzen natuurlijk ook laag houden, maar de vraag is wat je er dan oor terugkrijgt? Tuurlijk zijn er ook diensten als Amazon Prime die erg goedkoop zijn, maar is zo’n strategie op de lange termijn echt beter voor de consument?
pexels skitterphoto 332304f1608024846

Durf kritisch te zijn

En tot slot, is het nou echt zo duur? Voor 8,99 euro per maand heb jij een groot aanbod aan films en series. Stel je kijkt 10 uur per maand Disney+, dan valt het voor die euro per uur toch wel mee? En ja, als je ook nog Amazon Prime, Netflix, Videoland en HBO hebt loopt het allemaal wel aardig op. Maar durf ook kritisch naar je uitgaven te kijken. Kijk ik naar alle diensten echt zoveel? Nogmaals, als jij 10, 15, misschien wel 20 uur per maand naar dienst X kijkt is het de investering misschien wel waard. Maar als jij maar 1 uur per maand naar dienst Y kijkt, is het dan wel de investering waard? Uiteindelijk kan je altijd nog met je portemonnee stemmen als je het niet eens bent met de prijsverhoging van Disney+.

Populair Nieuws