5 redenen waarom de E3 2015 overbodig is!

Article
maandag, 18 mei 2015 om 17:36
xgn google image
De E3 nadert snel, maar steeds vaker haken uitgevers en ontwikkelaars van games af om deel te nemen aan de beurs voor de entertainment industrie. Grote spelers blijven komen, maar tegenwoordig onthullen zij daarvoor al hun plannen voor de E3. Dit zorgt er bijna voor dat de E3 2015 overbodig wordt.
In de gamingindustrie is de E3 voor ontwikkelaars en uitgevers altijd hét moment geweest om hun producten aan de wereld te tonen. Professionals uit de hele wereld komen voor drie dagen naar Los Angeles om de bekendmakingen van elkaar te volgen. De laatste jaren zie je alleen een andere trend opkomen.

E3 achterhaald

Alles is tegenwoordig via een livestream te volgen en vele bedrijven onthullen van te voren al de grote titels die binnenkort op de markt komen, Nintendo geeft niet langer meer een presentatie en sommigen wijken uit naar PAX, dat toegankelijker is voor de gewone gamer. Wij van XGN geven vijf redenen op waarom de E3 2015 overbodig is geworden.
5 redenen waarom de e3 overbodig is 963

5. Bekendmakingen vinden voor E3 plaats

Assassin's Creed: Syndicate en Street Fighter 5 verschenen al ruim voor de E3 2015. Veel informatie is er nog niet over bekendgemaakt, maar gamers weten nu wel wat ze kunnen verwachten tijdens de beurs en hierdoor is de verrassingsfactor weg. Voorheen wist je niet wat te verwachten van de E3, maar tegenwoordig weet je veel titels al in aanloop naar het evenement en kijk je alleen uit naar verse screenshots, trailers en hopelijk meer informatie over de game. De spanning en sensatie is hierdoor een stuk minder geworden en wordt de E3 2015 overbodig.
5 redenen waarom de e3 overbodig is 964

4. Nintendo haakt af tijdens E3

Nintendo haakte een aantal jaren geleden als eerste af om persconferenties te geven tijdens de E3. Daarvoor in de plaats komen Nintendo Direct-afleveringen, die live te volgen zijn over de gehele wereld, dit maakt de E3 2015 overbodig voor deze grote naam. Niemand hoeft iets te missen en kan gelijk inschakelen op het kanaal van het Japanse bedrijf. Nintendo is zelf wel aanwezig op de beursvloer, maar alles wordt van te voren opgenomen. Hierdoor betrek je het publiek meer bij je onthulling, maar daarvoor ben je niet gebonden aan de E3.
5 redenen waarom de e3 overbodig is 965

3. E3 is het podium voor alleen grote spelers

De gamingindustrie is heel levendig en overal herrijzen Kickstarter-projecten uit de grond. De E3 2015 is helaas niet het juiste podium voor opkomende bedrijven die hun eerste game aan het publiek willen tonen, voor hen is de E3 2015 overbodig. Electronic Arts, Sony, Microsoft, Ubisoft en Square Enix voeren de boventoon. Games met veel potentie lopen de kans om niet gezien te worden. Daarom kiezen nieuwe uitgevers en ontwikkelaars voor andere vormen van promotie. Wie weet zit er tussen de grote titels wel een onbekende, stille topper.
5 redenen waarom de e3 overbodig is 966

2. Sommigen keren E3 de rug toe

Rockstar neemt bijvoorbeeld niet deel aan de E3. Het bedrijf vind de E3 2015 overbodig en kondigt nieuwe games alleen aan als het haar uitkomt. Er staat namelijk een ongelofelijke druk op een uitgever of ontwikkelaar om grote dingen te tonen tijdens de E3, maar het Amerikaanse bedrijf kiest ervoor om alles in eigen tempo te doen en de Electronic Entertainment Expo aan zich voorbij te laten gaan. Valve neemt om diezelfde redenen ook niet deel aan de E3 2015.
5 redenen waarom de e3 overbodig is 967

1. PAX toegankelijker dan E3

Als tegenhanger is er PAX en in tegenstelling tot de E3 mag iedereen naar dat evenement komen en daar de nieuwste games spelen. De E3 heeft een zakelijk karakter, terwijl PAX zich meer profileert als een beurs waar iedereen een gezellige dag kan hebben, net zoals de Gamescom in Keulen.
De echte game-fans hebben bij deze beurzen dus de mogelijkheid om alles bij te wonen, waar het bij E3 slechts beperkt is tot de bedrijvenwereld. Daarnaast schromen uitgevers en ontwikkelaars niet terug om tijdens PAX aankondigingen te doen voor hun spellen en producten, want ook op die beurs worden spectaculaire persconferenties gehouden. De toegankelijkheid van PAX zorgt ervoor dat de E3 2015 overbodig wordt.