5 redenen waarom de E3 2015 belangrijk is!

  Ook dit jaar zal de E3 weer plaatsvinden. XGN is hier, net als vorig jaar, bij aanwezig en ook vanuit Nederland gaan we hard aan de slag. Zo hoeven jullie niets, maar dan ook he-le-maal niets te missen van de gamebeurs in Los Angeles! Dit is waarom de E3 2015 belangrijk is.

  Toch horen we tegenwoordig steeds meer negatieve geluiden over de E3. Het evenement zou bijvoorbeeld overbodig zijn, omdat alle games al van te voren worden aangekondigd. Ook sociale media zouden een slechte invloed op de E3 hebben. Dit resulteerde eerder deze week in een special van ons, waarin we in vijf redenen aangaven dat de E3 2015 misschien niet meer zinvol is.

  Maar toch zijn we niet alleen maar negatief. Want ook wij kijken natuurlijk nog steeds hartstikke uit naar de E3 2015 en alle aankondigingen en onthullingen die we ongetwijfeld weer te zien krijgen. Daarom geeft XGN je nu vijf redenen waarom de E3 2015 belangrijk is en absoluut nog van waarde!

  5. Belangrijke ontmoetingsplek voor professionals

  Ondanks dat dit misschien de minst belangrijke reden is, hoort die volgens ons absoluut in dit rijtje thuis. Op de E3 2015 komt namelijk zo’n beetje elke ontwikkelaar en uitgever langs, alsmede enorm veel media. Een belangrijke ontmoetingsplek voor de professionals uit de game-industrie dus, aangezien het niet wekelijks gebeurt dat alle belangrijke mensen en bedrijven bij elkaar op één plek zijn. Ook dit jaar zijn alle belangrijke partijen weer aanwezig en is de E3 2015 belangrijk om de contacten te onderhouden.

  4. Als eerste nieuwe games zien!

  Inderdaad, de E3 is voor liefhebbers van games nog altijd hét moment waar ze hun nieuwe favoriete games als eerste kunnen zien. Velen blijven waarschijnlijk ook dit jaar weer ’s avonds en ’s nachts wakker om maar niets van alle persconferenties te missen. En wie dat niet doet, kruipt ongetwijfeld vroeg in de ochtend achter zijn laptop om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van al het uitgekomen nieuws van eerder die nacht. Voor veel gamefanaten is de E3 2015 belangrijk.

  3. Nog steeds veel grote onthullingen op de E3

  Ondanks het feit dat er steeds meer games al voor het begin van de E3 worden onthuld, regent het waarschijnlijk ook dit jaar weer nieuwe titels en uitbreidingen van franchises. Natuurlijk lekt er via social media tegenwoordig meer informatie uit dan vroeger, maar er zijn ongetwijfeld games die ons versteld doen staan volgende week. En dat is toch stiekem iets waar we ons allemaal op verheugen? Uiteindelijk is de E3 2015 belangrijk om zijn grote onthullingen.

  2. Belangstelling van de pers nog zeer groot

  Het is eigenlijk al eerder gezegd, maar de belangstelling van journalisten is eveneens nog zeker aanwezig. En juist omdat er al zoveel voorafgaand aan de E3 is vrijgegeven, is het des te spannender wat er dan op het evenement zelf wordt bekendgemaakt. Ook het feit dat er sinds de verandering van de E3 in 2007 elk jaar steeds meer mensen, en dus ook journalisten, op het evenement afkomen, zegt natuurlijk genoeg. Gekeken naar de belangstelling zal, ook dit jaar, de E3 2015 belangrijk zijn.

  1. E3 simpelweg onmisbaar voor de industrie

  Volgens ons is de belangrijkste reden simpelweg dat de E3 2015 onmisbaar is. Alle aandacht, opwinding en spanning die er momenteel voor is geeft wel aan dat de E3 hét evenement voor gameliefhebbers wereldwijd is. De Gamescom herhaalt vaak later wat we op de E3 al zagen. Dat maakt de E3 2015 belangrijker dan de meeste game evenementen.

  En het is natuurlijk dé plek voor de industrie om een Hooter babe aan de haak te slaan!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.