Game of Thrones season 7 - Vijf redenen waarom Daenerys de troon zal veroveren

Article
zondag, 19 maart 2017 om 17:00
xgn google image
Game of Thrones season 7 is in aantocht en daarmee komt het einde ook steeds dichterbij. Het heeft er alle schijn van dat de uiteindelijke strijd om de Iron Throne tussen Jon Snow en Daenerys Targaryen zal gaan. Hier alvast vijf redenen waarom Daenerys Targaryen het spel der tronen zal winnen. Spoilers ahead!

5. Daenerys kan veroveren

Als er één ding is dat Daenerys Targaryen heeft aangetoond, is het wel dat ze gebieden en steden kan veroveren. Ze is van klein meisje opgegroeid tot een volwassen vrouw die geen uitdaging te groot vindt. Waar ze in het begin van de serie nog gepest werd door haar oudere broer Viserys, ontdekte ze later Vaes Dothrak totdat ze aankwam in Slavers Bay.
Daarover gesproken, die naam is meteen aangepast na de verovering van Daenerys. De stad aan de zee gaat nu verder onder de naam Bay of Dragons. Dit is niet de enige stad die ze overgenomen heeft, met de hulp van onder andere Ser Jorah heeft ze ook Astapor, Yunkai en Meereen veroverd.
In Game of Thrones season 7 zal het voor de huidige heersers in Westeros dan ook oppassen geblazen zijn. Daenerys komt eraan.
107704

4. Mensen zijn bereid haar te volgen

Daenerys startte haar avontuur met niemand aan haar zijde op Ser Jorah na. Haar broer Viserys was alleen maar een last voor Dany. Later volgde Khal Drogo nog, maar die had ook het eeuwige leven niet. De enige die bijna vanaf het begin in haar buurt waren, zijn de draken, aan wie ze zelf het leven schonk. Een punt is wel dat bijna ieder belangrijk personage dat zij tegengekomen is, haar ging volgen. Deze figuren vechten niet voor hun eigen doel, maar voor Daenerys.
Zelfs The Unsullied kozen er zelf voor om voor haar te vechten. Dany heeft ze niet gekocht en ook niet gedreigd af te maken als ze dat niet zouden doen, ze deden het voor haar omdat ze goed voor hen was. Zelfs Tyrion, de man die het liefste onafhankelijk door het leven gaat, heeft de zijde van Dany gekozen. De Imp zei tegen Dany dat hij zijn geloof in alles is verloren, maar alleen nog in haar visie gelooft. Dat wil wat zeggen.
107705

3. Dany bewijst dat ze kan heersen

Hoewel Daenerys de dochter is van de dode Mad King en hetzelfde bloed door de aderen stroomt/stroomde, staan ze lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om hoe je een gebied onder controle moet houden. Zoals Dany deed toen zij de stad Meereen veroverde, ze besloot niet om de stad te plunderen maar ze besloot om over Meeren te heersen. Als Koningin Dany moest zij wel moeilijke keuzes maken waarvan er veel goed uitpakten.
In tegenstelling tot haar vader heeft Daenerys wel empatisch vermogen en kan zich inleven in anderen. Maar vergis je niet in deze blonde vrouw, als het moet laat ze haar tanden zien en toont ze haar ware kracht. Dany blijkt dus goed voor haar bevolking te zijn, maar streng als deze voor onrust zorgen. In Game of Thrones season 7 zal blijken of zij dit nog steeds zal doen.
107706

2. Maggy the Frog voorspelde het al (soort van)

Als we teruggaan naar de eerste aflevering van het vijfde seizoen, weten de oplettende kijkers dat Cersei naar waarzegster Maggy the Frog ging om de toekomst van Cersei te laten voorspellen. Dat deed Maggy overigens niet zonder tegenzin, maar Cersei dreigde om haar ogen eruit te steken. Maggy voorspelde het volgende: ''Je zal tijdelijk Koninging worden, tot de tijd komt dat een jongere mooiere vrouw jou van de troon stoot en je alles afneemt wat je hebt.''
De meesten dachten dat het om Margaery ging omdat die in een vergevorderd stadium was om Cersei aan te pakken. Dit ging allemaal niet door en de situatie is dat Cersei nu koningin is en Margaery onder de grond te vinden is. Er is nog maar één vrouw onderweg om de troon over te nemen en dat is...Daenerys.
107707

1. Draken

De serie Game of Thrones is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire. Nu denk je waarschijnlijk: waarom krijgen we deze allang bekende informatie aan het einde van dit artikel? Dat is omdat de winter nu eindelijk echt is doorgebroken in Westeros, dat brengt een enorm leger aan White Walkers met zich mee en zoals jullie wel weten, bestaan deze uit ijs. En wat is er goed tegen ijs? Juist, vuur. En laat Daenerys nu net drie daken onder haar hoede hebben die vuur kunnen spuwen.
De draken hebben hun moeder Daenerys al de nodige keren uit de brand, pun intended, geholpen. Ze hebben een band met elkaar die onbeschrijfbaar is en er is zeker een klik tussen de vrouw en de uit de kluiten gewassen beesten. Waarschijnlijk zullen de draken in Game of Thrones season 7 van onschatbare waarde zijn voor heel Westeros.
Wie zal er volgens jullie uiteindelijk de Iron Throne veroveren? Laat het weten in de reacties! Game of Thrones season 7 begint over een paar maanden, wij maakten alvast een overzicht van alle details die tot nu toe bekend zijn. Onze review van het vorige seizoen was zeer positief.