5 redenen waarom corona slecht is voor films en series

  Dat corona geen pretje is gemaakt voor de makers van films en series is natuurlijk behoorlijk logisch, maar wat is nou precies de invloed die deze ontzettend vervelende pandemie heeft op de filmwereld? Vandaag gaan wij vijf redenen af waarom het coronavirus slecht is voor films en series en natuurlijk de kijkers.

  Uitstel

  Uitstel is natuurlijk de voornaamste reden dat het coronavirus een slechte impact heeft op de filmwereld. Vrijwel alle grote films en series die in 2020 uit zouden komen werden uiteindelijk uitgesteld. Een hoop zelfs meerdere keren. Dit is dan ook het grootste nadeel van corona in de filmwereld. Het uitstel van de films heeft natuurlijk meerdere factoren en deze gaan wij met jullie bespreken. Ook gaan we uitleggen waarom het uitstel van de films zo slecht is voor het uitstel nou eigenlijk zo slecht is.

  Medewerkers kunnen niet weg

  Het is tegenwoordig in niet één film meer zo dat alle acteurs, regisseurs, cameramannen en ander personeel om de hoek wonen van waar de film geschoten wordt. Hierdoor moeten deze mensen vaak een hoop rondreizen. Ook worden veel films en series op verschillende plekken gefilmd, waardoor er ook tijdens het maken veel rondgereisd wordt. Helaas zorgt het coronavirus ervoor dat reizen een stuk moeilijker wordt en daarom is het veel moeilijker om de film of serie te maken.

  Lang vast aan één project

  De productie van iedere film, seizoen en zelfs een aflevering duurt natuurlijk een heel stuk langer dan normaal. Niet alleen is dat vervelend voor de mensen die willen kijken, maar ook natuurlijk voor de makers van de films en de series. Die zitten een stuk langer dan verwacht vast aan één project, waardoor ze pas een stuk later kunnen beginnen aan de volgende film of serie. Dit zorgt er dus niet alleen voor dat hun huidige project wordt uitgesteld, maar ook degene daarna. Het zal daarom bijvoorbeeld goed kunnen dat het gaat tegenvallen hoeveel films en series er uitkomen als de coronapandemie grotendeels voorbij is.

  Minder geld

  Een groot probleem voor de films is natuurlijk dat degene die wel uitkomen een stuk minder geld opleveren. In veel landen zijn de bioscopen gesloten en in bijna alle landen waar ze wel open zijn kunnen maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Ook dit is een grote reden voor het uitstel van veel films, want ze lopen gewoon een heleboel geld mis als ze nu uitgebracht worden. Alle medewerkers van de films moeten gewoon betaald worden, waardoor er een stuk minder geld overblijft dan normaal.

  Warner Bros
  Wonder Woman 2 zal op HBO Max verschijnen.

  Streamingdiensten

  Omdat de films in een hoop landen toch niet in de bioscoop uit kunnen komen, kiezen veel makers ervoor om hun titels in één keer op een streamingdienst te laten verschijnen. Dit is natuurlijk aan de ene kant wel prettig, maar aan de andere kant wordt je portemonnee er niet blij van. Streamingdiensten kosten vaak veel geld en er zijn er tegenwoordig een hoop. Als je alle films die uitkomen wil zien, zal je dus behoorlijk wat geld moeten neerleggen. De makers van de films boeken hier bepaald geen winst op en jij zelf al helemaal niet.

  Wat vinden jullie van de impact van het coronavirus op films en series? Laat ons weten hoe jullie er over denken met een reactie!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.