5 redenen waarom corona goed is voor games

Article
vrijdag, 11 december 2020 om 13:00
2021 gamesf1601906365
2020 was in principe helemaal geen goed jaar voor films, series en ook games. Toch heeft deze moeilijke en vervelende tijd ook zijn voordelen gehad voor de game-industrie. Veel spellen werden uitgesteld en dat is natuurlijk vervelend, maar toch mogen de makers van de games en natuurlijk ook de spelers niet te veel klagen.

Meer gamen

Dankzij de coronapandemie zitten we allemaal een heel stuk meer thuis op de bank dan normaal. Er wordt thuis aan school gezeten en gewerkt, maar dit laat een stuk meer tijd over om te gamen. Deze kans wordt dan ook met beide handen gegrepen. Er wordt tijdens de tijd van corona nog meer gegamed dan normaal. Dit zorgt er natuurlijk voor dat jij een stuk meer games kan spelen. In dit opzicht is de pandemie dus heel goed voor de game-industrie.

Er worden meer games verkocht

Omdat veel mensen meer gamen dan normaal, worden er ook een stuk meer titels verkocht dan dat we gewend zijn. Hoewel er een hoop games uitgesteld werden, worden degene die wel uitkomen meer gekocht dan ooit. Zo is bijvoorbeeld Assassin’s Creed: Valhalla veruit de meest verkochte Assassin’s Creed game ooit in de eerste week na de release. Veel titels krijgen te maken met dezelfde situatie, wat natuurlijk heel erg goed is voor de makers van de games.
assassins creed valhallaf1618402067

Er wordt meer gestreamd

Natuurlijk doen de meeste grote streamers het als vaste baan, waardoor zij niet per se meer streamen dan normaal, maar een heleboel streamers hebben dankzij de coronapandemie gewoon een heel stuk meer tijd om te streamen. Ook hebben mensen die altijd al wilden beginnen met streamen een buitenkans gekregen, waardoor er meer games gestreamd worden dan ooit tevoren. Dit is natuurlijk gratis promotiemateriaal voor een heleboel verschillende games. De streamers krijgen namelijk ook de kans om veel meer games uit te testen.

Er worden meer streams bekeken

Dit werkt natuurlijk beide kanten op. Niet alleen wordt er meer gestreamd, maar ook worden er een stuk meer streams bekeken. Zoals we eerder al noemde, zijn streams erg goed promotiemateriaal voor games. Mensen bekijken meer streams, zien meer verschillende games, raken geïnteresseerd in een spel en kopen het. Streamen is al heel lang één van de grootste promotiemiddelen voor games. Als één game veel gestreamd wordt, wordt het ook meer gekocht en meer gespeeld.

Veel games worden uitgesteld

Het klinkt misschien raar, maar het uitstel van veel titels heeft ook zijn voordelen. Makers kunnen meer de tijd nemen om hun games zo goed mogelijk te maken, waardoor ons als gamers natuurlijk een nog betere ervaring geboden wordt. Hoewel het in eerste instantie natuurlijk gewoon vervelend is dat veel spellen uitgesteld worden, is het voor de makers van de games hierdoor makkelijker hun titels te perfectioneren. Een beter spel betekent natuurlijk ook een betere ervaring, positieve recensies en hogere verkoopcijfers.
Vinden jullie de invloed van corona positief op de game industrie? Of juist negatief? Laat ons weten hoe jij hierover denkt met een reactie!