Top 5 redenen om RuneScape te spelen - Grinden tot je erbij neervalt

  RuneFest 2017 ligt om de hoek en dus is het een goed moment te kijken hoe het met de inmiddels 15 jaar oude MMORPG gaat. In deze lijst geven wij je 5 redenen om RuneScape te spelen!

  5. Quests

  Met meer dan 200 quests zijn er genoeg avonturen waar de speler in kan duiken. Of je de wereld van Gielinor wil beschermen tegen vampiers, of de verdwenen katten van een kattenvrouwtje terug moet vinden.

  Binnen RuneScape zijn er meerdere verhaallijnen met elkaar opvolgende quests. Zo zal je via een aantal missies uiteindelijk oog in oog komen te staan met de goden van RuneScape. In daarop volgende quests help je ze om kwaadwillende personen tegen te gaan.

  Uiteraard gaan die avonturen gepaard met een flinke portie eindbazen, speurwerk en heen en weer lopen tussen verschillende locaties. Bepaalde quests geven unieke beloningen in de vorm van nuttige objecten, dus het loont zeker om iedereen in Gielinor te helpen!

  4. Personages aanpassen naar hartenlust

  In RuneScape is elke speler de held van de wereld. Iedereen doet dezelfde quests en zal ook dezelfde uitkomsten krijgen. De enige manier om beter te zijn dan andere zit hem dus in het personaliseren van je eigen poppetje.

  Of het nu een volledig zwarte uitrusting met bijpassende cape is, of een bepantsering waar de kleuren vanaf spetteren. Je kan het zo gek niet bedenken of het is beschikbaar in het spel. Uiteraard kosten veelgebruikte voorwerpen een stuk meer, dus is het slim om een selectie te maken uit niet al te dure uitrusting te gebruiken.

  3. Het draait op elk oude tosti-ijzer

  RuneScape is een paar jaar geleden opgesplitst. Je hebt Old-School RuneScape, met al het grafisch moois uit het jaar 2007 en RuneScape 3. Laatstgenoemde kent twee verschillende launchers, waarvan de NXT een stuk zwaarder is dan de oude javaclient. Die extra vereisten komen de graphics dan wel weer ten goede.

  Voor wie niets om 60 frames per seconde geeft (of wiens pc het simpelweg niet aankan), kan dus gewoon via de oude client spelen. En wie Old-School RuneScape speelt zal zich al helemaal geen zorgen hoeven te maken over of de pc het zal trekken. De game komt namelijk eind dit jaar nog naar de mobiele telefoon.

  2. Voldoening na het behalen van een doel

  Vergelijkbaar met het verslaan van een eindbaas in Dark Souls. Dat gevoel van opluchting, trots en schaamte nadat je na vele pogingen eindelijk een stukje verder bent. Datzelfde gevoel vind je terug in RuneScape. Ook dan vaak bij eindbazen, maar ook bij het behalen van het hoogte niveau in een bepaalde specialisatie.

  Old-School RuneScape draait, zoals verwacht, op de oude engine van studio Jagex. Hierdoor is het toevoegen van lastigere patronen aan eindbazen een uitdaging, maar in RuneScape 3 is dit al volop gebeurd.

  Met de Menaphos uitbreiding kreeg het spel wederom een nieuwe, uitdagende eindbaas. Het was geen geval van één keer klikken en afwachten meer, maar een strijd op leven en dood. De eindbaas, genaamd The Magister, kon namelijk kiezen uit flink wat soorten aanvallen.

  Ook op het gebied van levels behalen is RuneScape geen onbekende. Uren-, al dan niet dagenlang bomen omhakken om uiteindelijk de felbegeerde woodcutting skillcape in ontvangst te nemen zal menig oud-speler een traantje doen wegpinken. Want man, voelde dat even goed!

  1. Eindbazen (leren) verslaan

  Met klamme handjes de muis vasthouden en proberen de eindbaas Jad te verslaan in de Fight Caves. Dat stond niet voor niets in onze top 10 met meest memorabele RuneScape momenten. Want het was een van de eerste gevechten waarbij je als speler constant moest reageren op de aanvallen van het monster.

  Flink wat jaren later is er op dat gebied een hoop veranderd, voornamelijk in RuneScape 3. De speler heeft toegang gekregen tot het gebruik van bepaalde talenten, maar sommige monsters en eindbazen ook.

  Die ontwikkeling heeft er ook voor gezorgd dat spelers aardig wat tijd kwijt zullen zijn met het onder de knie krijgen van bepaalde gevechten. Het is niet langer een kwestie van een kamer binnenlopen en erop los hakken. Wie wil overleven, zal een eindbaas moeten leren bevechten.

  Wie na een paar harde lessen geld begint te verdienen door de uitrusting die een eindbaas laat vallen, zal het zeker de bestede tijd waard vinden. Als het makkelijk was, zou het niets opleveren!

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.