5 redenen om Pokémon Gold en Silver te kopen

Article
vrijdag, 22 september 2017 om 16:35
xgn google image
Vandaag komen Pokémon Gold en Pokémon Silver uit voor de Virtual Console op 3DS. Dit is waarom je deze games moet kopen.
Vandaag komen Pokémon Gold en Pokémon Silver naar de virtual console voor 3DS. Oudere fans van de serie zullen je alles kunnen vertellen over deze games, die worden gezien als één van de beste game sequels ooit. Voor iedereen die nog niet weet of ze deze game wel of niet willen kopen hebben wij hier vijf redenen om dat wel te doen.

De dag- en nachtcyclus

Pokémon Gold en Silver zijn de eerste Pokémon games met een dag- en nachtcyclus. De games hebben een interne klok, die bijhoudt wat de tijd is en welke dag van de week het is. Dit heeft grote gevolgen voor gameplay. Zo kun je sommige Pokémon alleen maar vinden tijdens bepaalde tijden van de dag, evolueren sommige Pokémon op specifieke dagdelen en hebben de games evenementen die alleen op speciale dagen geactiveerd kunnen worden.
Een voorbeeld hiervan is het Bug Catching Contest, dat alleen op dinsdag, donderdag en zaterdag gehouden wordt. De prijzen van de contest zijn bijzonder en bruikbaar, dus je wilt het niet missen. En dit is maar één van deze tijdsgebonden evenementen, er zijn er nog veel meer om te ontdekken!
118475

Kurt en zijn Pokéballs

Kurt is een personage dat je aardig vroeg in de game ontmoet. Als je hem veilig terugbrengt naar zijn huis, kun je zijn service gebruiken. En die service laat je Pokéballs maken van fruit. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar deze ballen hebben stuk voor stuk speciale eigenschappen die het belangrijk maken om te gebruiken.
Zo is de eerste speciale Pokéball die je kunt maken de Fast Ball. Deze maakt het makkelijker om Pokémon te vangen die wegrennen uit een gevecht. In het begin is dat vooral Abra, maar later in de game kun je de legendarische Pokémon Raikou, Suicune en Entei vangen. Deze rennen alleen wel weg uit gevechten, dus dan is de Fast Ball reuze handig!
118476

Shiny Pokémon

Pokémon Gold en Silver zijn gemaakt voor de Gameboy Color, de games zijn dus in kleur, anders dan Pokémon Red, Blue en Yellow. Dit bracht als gevolg dat er voor het eerst Shiny Pokémon opdoken! Pokémon Silver en Gold zijn de allereerste Pokémon games waar je een kans hebt op een Shiny Pokémon.
Ook krijg je zo en zo de kans om een Shiny Pokémon te vangen. In een evenement bij het Lake of Rage krijg je de kans om een Shiny Gyarados te vangen. Deze Gyarados is rood in plaats van blauw en is naast Shiny ook nog eens een geweldige Pokémon voor in je team.
118477

Twee regio’s in plaats van één

Pokémon Gold en Silver zijn de grootste Pokémon games de je voor je 3DS kunt kopen. Want in plaats van één regio waar je doorheen moet reizen heb je er in deze games twee! Dat betekent niet alleen meer speeltijd, maar ook meer Pokémon om te vangen en twee keer zoveel gymbadges te verzamelen.
Want in Pokémon Gold en Silver reis je eerst door de Johto regio, om daarna naar Kanto terug te gaan. Terug naar waar het allemaal begon dus. En daar kun je dan alle gyms uitdagen, langs bij Professor Oak, de Elite Four verslaan... Het is alsof je twee Pokémon games in één hebt!
118481

Tegen Red vechten

En dan het eind van de game. Je hebt twee regio’s doorgereisd, zestien badges verzameld en de Elite Four verslagen. Je hebt zelfs je rivaal voor de zoveelste keer ingemaakt. Wat blijft er dan over? Nou, wat dacht je van het speelbare personage van Pokémon Red, Blue en Yellow verslaan?
Ja, je allerlaatste tegenstander is Trainer Red, het personage waarmee jij in Red, Blue en Yellow hebt gespeeld. Hij heeft de Pokémon met de hoogste levels in de game en je moet een complete berg beklimmen om bij hem te komen. Als je het in de laatste gevechten moeilijk hebt gehad zorg er dan voor dat je goed traint, anders word je compleet kapot gemaakt.