5 redenen om op de PC te gamen

  Binnenkort komen er een hoop nieuwe exclusives uit voor de PC zoals StarCraft II Legacy of the Void of Anno 2205. Gamen op de PC: voor sommigen vanzelfsprekend, voor anderen moeilijk voor te stellen. In deze special hebben we 5 redenen om op de PC te gamen opgesteld voor je. Op de PC spelen heeft namelijk een hoop voordelen.

  Op het internet wordt vaak de ‘PC masterrace’ grap gemaakt. Op zich is deze grap gewaarborgd, want door fanatieke gamers wordt de PC gezien als het ultieme platform om op te gamen. Met een beetje fatsoenlijke game PC kom je een heel eind en draai je moeiteloos de nieuwste games op de hoogste kwaliteit. Ook als je een sterke internetverbinding hebt kun je met weinig ping aan de slag in de meeste online games, en dat is wel zo fijn natuurlijk.

  5. Muis en toetsenbord besturing

  Op PC speel je natuurlijk met je muis en een toetsenbord. Als je niet veel op de PC speelt oogt een muis en toetsenbord misschien wat onhandig, maar voor sommige games moet je echt aan de slag met een muis en toetsenbord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan StarCraft II: met een controller kun je namelijk nooit al je units besturen en shortcuts gebruiken. Op een toetsenbord en met een muis gaat dit veel makkelijker.

  Ook geven veel mensen de voorkeur aan muis en toetsenbord wanneer ze FPS games spelen. Call of Duty, Rainbow Six of Counter Strike Global Offensive zijn enkele bekende FPS franchises die mensen liever spelen op de PC. Bovendien zijn games als Counter Strike niet meer weg te denken uit de eSports scene. Dit geldt ook voor games als DOTA 2 en League of Legends, die veel meer geschikt zijn om op de PC te spelen dan andere games.

  Sommige games spelen veel beter op de PC en juist daarom zou je al op de PC moeten spelen. Dit is echter niet de belangrijkste reden om op de PC te gamen.

  4. Grafisch mooier

  Een bekend argument waarom je op de PC zou moeten gamen heeft te maken met de grafische kwaliteit van games op de PC. Grafisch kan een PC nu eenmaal meer verduren dan een console. Mocht je dus een redelijke game PC hebben staan, dan kun je over het algemeen een betreffende game op een veel hogere resolutie spelen dan consolegamers dat kunnen. Bovendien worden veel games ontwikkeld voor de PC en daarna aangepast voor de consoles.

  PC gamers hebben bij de grafische opties veel mogelijkheden om de game te optimaliseren. Denk aan omgevingsdetails, diepte en scherpte van textures. Veel games draaien bovendien op 60 fps, terwijl sommige consoleversies bijvoorbeeld slechts op 30 fps draaien. 60 fps is wat dat betreft toch iets fijner, omdat alles dan mooi smooth in elkaar overloopt.

  Voor gamen op de hoogste grafische kwaliteit moet je absoluut op de PC gamen, omdat je heel veel aanpasmogelijkheden hebt om de game helemaal te optimaliseren tot een ware parel op de PC. Consoles hebben deze optie vaak niet, wat inhoudt dat grafisch consoleversies vaak net iets minder mooi zijn in verhouding tot de PC versie. Nadeel is natuurlijk wel dat de hardware van je PC sneller verjaart: binnen een jaar zijn er al nieuwe, betere videokaarten beschikbaar. Als je echter games op hun mooist wil ervaren, is het aanschaffen van een game PC het meer dan waard.

  3. Exclusives

  Zoals iedere console exclusives heeft, heeft de PC deze natuurlijk ook. Denk aan StarCraft II, Counter Strike, World of Warcraft, League of Legends en nog veel meer. Voor veel van deze exclusives kun je je bovendien niet voorstellen hoe het is deze op een console te spelen. Binnenkort verschijnen er een hoop nieuwe exclusives voor de PC, dus redenen zat om op de PC te spelen.

  Opkomende PC exclusives zijn bijvoorbeeld Anno 2205, StarCraft II Legacy of the Void en World of Warcraft Legion. Ook veel MOBA’s (Multiplayer Online Battle Arena) kun je alleen spelen op de PC. Voorbeelden van MOBA’s zijn natuurlijk DOTA 2 of League of Legends. League of Legends behoort zelfs tot de meest gespeelde games wereldwijd op het moment.

  Hoewel iedere console zijn eigen exclusives heeft, worden enkele van de meest populaire games ter wereld exclusief gespeeld op de PC. Wil je deze games spelen, dan moet je toch echt aan de slag met een PC.

  2. Niet betalen voor online gaming

  Gamen is een dure hobby, dat is een feit. Het kopen van meerdere games per jaar voel je absoluut in je portemonnee zitten. Als dan ook nog moet betalen voor online multiplayer, is dat extra vervelend natuurlijk. Gelukkig is het zo dat, uitzonderingen zoals World of Warcraft daargelaten, online gamen op de PC gratis is in veel gevallen.

  Daar waar je moet betalen voor de online multiplayer op de PlayStation 4 en Xbox One heb je daar op de PC geen last van. De meeste games zijn gratis online te spelen. Veel PC games, zeker de bekende MOBA’s, hanteren het free to play concept. Op die manier speel je gratis online tegen anderen in de multiplayer modi.

  Omdat je geen geld hoeft te betalen voor de online multiplayer scheelt het je al snel een hoop geld als je op de PC speelt. Bovendien kun je ook nog op andere manieren geld besparen wanneer je PC gamer bent.

  1. Gamekeys kopen bespaart veel geld

  Daar waar je voor consolegames al snel een fysieke versie moet aanschaffen tegen een hoofdprijs, heb je daar op de PC veel minder last van. Hoewel het verzamelen van doosjes leuk is, nemen deze dingen een hoop ruimte in beslag. Wanneer je online games koopt, heb je daar veel minder last van. Zeker op de PC is het kopen van games via een website bijzonder voordelig.

  Er zijn op dit moment veel websites die gamekeys aanbieden tegen een scherp gereduceerd tarief. Op deze manier haal je voor heel wat minder knaken de nieuwste games in huis. De betreffende websites sturen een gamekey op die je kan invoeren op bijvoorbeeld Steam of Uplay, waarna je de game kan downloaden en installeren en er vervolgens mee aan de slag kan. Deze manier van games aanschaffen scheelt al snel heel veel geld.

  Sommige games kun je op release al kopen voor minder dan de helft van de prijs die je in een normale winkel betaalt. Wat dat betreft is het dus supervoordelig om te gamen op de PC, want je voordeel loopt al heel snel hoog op. Bovendien is het kopen van deze gamekeys compleet legaal: ideaal dus.

  Er zijn wat dat betreft genoeg redenen om te gamen op de PC. Wil je dus geld besparen en op een hogere kwaliteit genieten van al je games? Maak dan de overstap naar gamen op de PC.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.