5 redenen om nu een Wii U te kopen

Article
zaterdag, 23 november 2013 om 14:00
xgn google image
Vijfhonderd euro, tel jij het even neer voor een console? Het is nogal een smak geld. Waarom geen Wii U? Het apparaat is 100 tot 200 euro goedkoper als je hem nieuw koopt. Mocht de prijs je niet overtuigen, dan deze Wii U exclusieve games wel.
“Hallo ik verkoop mijn wii u omdat mijn man toch meer een fan is van een ps3.” Gigantisch veel Wii U’s zijn te vinden op Marktplaats. Handig, want next-gen dat zijn niet alleen de PlayStation 4 en de Xbox One. Ook Wii U is zo’n console van de toekomst, hoewel gamers natuurlijk al een jaar met het apparaat in de weer zijn. Kan iets volgens jou niet langer next-gen zijn als het al een jaar voor de anderen is verschenen? Dan heb jij waarschijnlijk nog niet veel ge-Wii-U’d.
Natuurlijk, de console heeft geen makkelijke start gehad, maar inmiddels zul je in de winkel een aanzienlijke collectie hele fijne games kunnen vinden voor het apparaat. Sterker nog, sommige games zijn zo goed (en exclusief), dat we ze als de reden zien om een Wii U te kopen. Vergeet niet dat de feestdagen eraan komen, en hoewel de reclame-uitingen soms erg zoetsappig en burgerlijk zijn, mag het een feit worden genoemd dat Wii U garant staat voor family fun

The Wonderful 101

Speciaal voor de gamers die nog steeds de illusie hebben dat Wii U voor kinderen is, lijkt Nintendo met het antwoord The Wonderful 101 te zijn gekomen. De game, gemaakt door Platinum Games (Bayonetta), is heel pittig. Hij doet terugdenken aan de games van vroeger, hoewel hij er verder gloednieuw en modern uitziet. Bovendien een origineel concept, honderd van die heldjes tegelijk besturen. The Wonderful 101 kreeg op XGN een 8:
“We zullen nooit helemaal voor je kunnen verwoorden wat voor een fijne ervaring The Wonderful 101 is. Het is iets dat je zelf moet meemaken. Je moet het voelen. De game zijn beperkingen maken aan het eind van de rit niets meer uit. Eigenlijk doen ze dat al niet meer als je middenin het zoveelste gevecht belandt. De zeven superhelden, aangevuld met burgers die je onderweg ontmoet, zijn er puur om je te vermaken. The Wonderful 100 zoekt nog één iemand om The Wonderful 101 compleet te maken en dat ben jij.”

Super Mario 3D World

Deze game ligt vers in het geheugen, want hij is nog niet eens uit. Een spel waardoor menig gamer heeft besloten een Wii U aan te schaffen. Even was de gamewereld bang dat Nintendo nog weinig vernieuwends met Mario kon doen, maar dat heeft het bedrijf met deze release de kop ingedrukt. Super Mario 3D World is veel meer dan alleen een poezenpak. Het heeft diepe indruk gemaakt, wat af te lezen is aan de 9 die het spel kreeg op XGN:

“Zo verrassend en gloednieuw als Mario Galaxy is Super Mario 3D World misschien niet, maar het is wel een van de krachtigste, meest verrassende Mario-games die we ooit hebben gespeeld. De enorme variëteit in power-ups en de geweldige toevoegingen zoals het knuffelige poezenpak en de vermenigvuldigingskersen maken dit een sterke Mario game. Het leuke is dat je niet alleen verrast wordt door nieuwe mogelijkheden, maar ook door oude elementen die op een goede en onverwachtse manier weer terugkomen. Het is geen vernieuwing zoals Super Mario Galaxy, maar Super Mario 3D World is een geweldige mix van ouderwets platformen en modern 3D gamen. Wij springen, met uitgeslagen klauwtjes, een gat in de lucht.”

LEGO City Undercover

Over het algemeen zijn LEGO-games enigszins inwisselbaar, maar deze open wereld-game wist te verrassen. De slapstickhumor komt nog beter tot zijn recht, omdat ontwikkelaar TT Games hierbij niet hoefde vast te houden aan een bestaand mediaproduct zoals The Lord of the Rings of het hele DC-universum. Toch kom je veel filmreferenties tegen, zoals de bouwvakker die wel iets weg heeft van Arnold Schwarzenegger. In LEGO City Undercover ben je de ietwat onhandige Chase McCain die zijn werk als agent zo serieus neemt, dat hij moeiteloos infiltreert als schurk in een criminele bende. XGN gaf deze topagent een 8,5:

“Sowieso is LEGO City Undercover een geschenk voor Wii U gamers. De console zat al een tijdje te wachten op een absolute topper en die is nu gearriveerd. LEGO City Undercover is ronduit fantastisch. De humor is geweldig en de game speelt heerlijk. LEGO heeft duidelijk niet per se een bekende licentie nodig om op te leunen. Op zichzelf weet de franchise zich ook prima te redden. Wat technische mankementjes kunnen de pret niet drukken. LEGO City is een onvergetelijke stad waar je je tientallen uren in kunt verliezen. Als je nog een reden nodig had om een Wii U aan te schaffen, dan is LEGO City Undercover een van de grootste redenen die je je kunt wensen.”

Pikmin 3

Het is een game waar erg lang naar is uitgekeken en toen hij verscheen, viel hij gelukkig niet tegen. Het was eerst even wennen aan het dag- en nachtverschil. Ook die afschuwelijke horror van achtergebleven Pikmin die worden opgevreten was (en is) telkens even slikken. Toch blijkt Pikmin 3 een hele fijne game die ook nog eens heel verslavend is, omdat hij de hersens stevig aan het werk zet. XGN gaf Pikmin 3 een hoog cijfer, namelijk een 9:

“Pikmin 3 draagt een vreemde naam. Wat is dat 'Pikmin' denk je al gauw als je de naam niet kent. Een ieder die dat denkt, moet zich eigenlijk schamen. Want Pikmin is de CreaBea op de Wii U (dat was het al op de GameCube), het spel heeft de X-factor om te kunnen winnen van een Mario titel. De game is leuk, origineel en biedt een goede combinatie van plezier met strategisch denkvermogen. In een gekke wereld moet jij je zien te redden, maar je staat er niet alleen voor: je hebt een heel leger aan je zijde. Pikmin: hulp, soldaten, slaven, minions. Noem ze hoe je ze wil noemen, ze zijn er voor jou. En voor jou alleen. Dus ga ze vooral snel ter orde roepen!”

New Super Luigi U

Natuurlijk valt onder New Super Luigi U eigenlijk ook New Super Mario U. Die laatste werd voorzien van de DLC New Super Luigi U, die als zodanig downloadbaar is via de eShop, maar ook apart op schijfje kan worden gekocht in de winkel. Luigi als hoofdpersonage is verfrissend. Normaal krijg je vier minuten, maar nu slechts een minuut om je level door te spelen. Stress in de tent dus, vooral omdat de muziek ook sneller gaat en elke Mario gamer hiervan direct een hoge bloeddruk krijgt. Die snelle muziek betekent maar een ding: dat je seconden hard wegtikken en de dood dichtbij is. Klinkt als afzien en daar houden gamers van. Zeker als het in het kleurrijke Mushroom Kingdom gebeurt. Bekroond door XGN met een mooie 8,5:
“Wat vooral belangrijk is om nu te onthouden is dat New Super Luigi U te koop is en voor Wii U eigenaren verplichte kost is. Zeker als je van platformtitels houdt en je New Super Mario Bros. U fantastisch vond, kun je voor twee tientjes zo'n leuke titel niet negeren. Luigi bewijst dat hij prima zelf een hoofdrol kan vervullen in een game. Als hij langs lastigere levels rent en springt dan Mario in New Super Mario Bros. U geeft hij toch mooi iedereen het nakijken. Luigi. Jij bent dé man. Een rood petje is zo 2012, groen.. dát is 2013.”
Wii U-games als Nintendo Land en Sonic: Lost World (hoewel we die smokkelen, want is ook op 3DS verschenen) hebben de lijst net niet gehaald. Er zijn bovendien genoeg toppers die multiplatform zijn en toch zeer goed uit de verf komen op Wii U. Bovenaan die lijst staat Rayman Legends, maar ook Tekken Tag Tournament 2, Batman Arkham City Armoured Edition, Need for Speed Most Wanted U, Trine 2, Assassin’s Creed IV: Black Flag en Skylanders: Swap Force zijn heel erg goed. Het grootste pluspunt van Wii U is nog niet voorbij gekomen, dat is de grootte van de doos. Erg handzaam, dus zeer geschikt voor de zak van Sinterklaas of achterop de arreslee.

Populair Nieuws